Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Είχε ζητήσει την αναοβλή του ματς με Βιλερμπάν
Μπάσκετ
| 2020-10-13 21:06:00

Κατάργησε κάθε λογική η Euroleague - Απίστευτο "άκυρο" στον ΠΑΟ - Να τι θα γίνει με Βιλερμπάν!

Sportdog Team
Κατάργησε κάθε λογική η Euroleague - Απίστευτο "άκυρο" στον ΠΑΟ - Να τι θα γίνει με Βιλερμπάν!

Παναθηναϊκός: Η Euroleague προχώρησε στην ακύρωση της αναμέτρησης Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στη γαλλική ομάδα, όμως δεν διευκρίνισε το τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη της αναμέτρησης. Δηλαδή το αν θα αναβληθεί ή αν οι Πράσινοι θα πάρουν το παιχνίδι με 20-0 στα χαρτιά.

Η κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Τριφυλλιού στα χαρτιά θεωρείται το πιο πιθανό ενδεχόμενο σύμφωνα με το πρωτόκολλο της διοργάνωσης. Η υπόθεση θα πάει στον Αθλητικό Δικαστή, ο οποίος αναμένεται να δικάσει τη Βιλερμπάν βάσει του άρθου 6, που προβλέπει πως μια ομάδα χάνει το παιχνίδι εάν δεν έχει οκτώ παίκτες διαθέσιμους να αγωνιστούν.

«Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20. Αν αυτο συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη στα χαρτιά δεν ήταν η επιδίωξη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι Πράσινοι είχαν ζητήσει επίσημα την αναβολή της αναμέτρησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή στη Euroleague το μεσημέρι της Δευτέρας (13/10) ζητώντας την αναβολή του αγώνα με τη Βιλερμπάν, αφού η γαλλική ομάδα δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστεί ανταγωνιστική εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις της.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε συναίνεση από τις δύο ομάδες ώστε το παιχνίδι να αναβληθεί και να προγραμματιστεί εκ νέου, η Euroleague επέλεξε να μην ακολουθήσει αυτή την οδό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ακύρωση του αγώνα την τελευταία στιγμή και στη διαφαινόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στα χαρτιά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags