Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανώμαλη προσγείωση για Ολυμπιακό - Τι συμβαίνει με Σλούκα-Σπανούλη - Στατιστικό που... σοκάρει!
Μπάσκετ
| 2020-10-24 14:13:00

Ανώμαλη προσγείωση για Ολυμπιακό - Τι συμβαίνει με Σλούκα-Σπανούλη - Στατιστικό που... σοκάρει!

Sportdog Team
Ανώμαλη προσγείωση για Ολυμπιακό - Τι συμβαίνει με Σλούκα-Σπανούλη - Στατιστικό που... σοκάρει!

Ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος στο Μόναχο - Έχασε τις περισσότερες μάχες, είχε 0/12 τρίποντα από τους Σλούκα-Σπανούλη-Χάρισον, ενώ το «θηρίο» Μάρτιν δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια! ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Η φετινή Ευρωλίγκα είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να είναι απρόβλεπτη. Βλέπουμε ήδη αρκετές εκπλήξεις, απρόσμενα αποτελέσματα και διαφορετικές ομάδες να πρωταγωνιστούν. Ο Ολυμπιακός πήρε το "διπλό" μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, νίκησε τις ισχυρές Μακάμπι και Αρμάνι Μιλάνο, αλλά ηττήθηκε από τη θεωρητικά χαμηλότερου επιπέδου Μπάγερν. Όμως, οι Γερμανοί, μπορεί να μην έχουν παίκτες σούπερ-σταρ στο ρόστερ τους, αλλά απέδειξαν στην πράξη πως διαθέτουν μία καλοφτιαγμένη ομάδα, η οποία κερδίζει μέσα από το σύνολο. Ήδη μετρά 4 σερί νίκες στη διοργάνωση και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός στο Μόναχο παρουσιάστηκε αγνώριστος. Δεν είχε καμία σχέση με την εξαιρετική ομάδα των τελευταίων αγώνων. Κακή εμφάνιση από τους Πειραιώτες και δίκαια έχασαν. Δεν είχε καλές στιγμές μέσα στο ματς και κατά κύριο λόγο ακολουθούσαν παθητικά τον ρυθμό της Μπάγερν, η οποία και... αποδιοργάνωσε τους Πειραιώτες. Ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν έκανε τη διαφορά, τόσο με τις πρωτοβουλίες του στην επίθεση, όσο και με την αθλητικότητά του, καθώς έβγαλε εκτός ρυθμού τους "ερυθρόλευκους" πλέι-μέικερ. Σπανούλης-Σλούκας δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μαζί με τον Άαρον Χάρισον μέτρησαν συνολικά 0/12 τρίποντα! Δεν υπήρχε το μεγάλο σουτ από τους συγκεκριμένους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες φέτος σουτάρουν με καλά ποσοστά, αλλά στο Μόναχο τα... έσπασαν έχοντας μόλις 6/28 (21.4%), σπαταλώντας έτσι αρκετές κατοχές.

Παράλληλα, ο Χασάν Μάρτιν, ένας παίκτης που φέτος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, μετρώντας στα δίποντα 23/25 προσπάθειες (91.3%), στο Μόναχο ήταν τουλάχιστον... άτολμος. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως δεν πήρε πάνω του ούτε μία προσπάθεια! Είχε 0/0 δίποντα (!) ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις 2 βολές. Είτε γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει με πικ-εν-ρολ συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, είτε επειδή η άμυνα της Μπάγερν δεν τον άφηνε να κοιτάξει το αντίπαλο καλάθι. Δεν είναι τυχαίος προπονητής ο Αντρέα Τρινκιέρι , ήταν διαβασμένος για τη δυναμική του ψηλού του Ολυμπιακού και φρόντισε να τον... εξαφανίσει. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είχαν αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (13/15), γεγονός το οποίο δεν τους έδωσε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να ελέγξουν τον ρυθμό.

Περισσότερο από την ήττα, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Ολυμπιακό, είναι η κακή εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο ματς. Δεν ήταν ένα παιχνίδι που είχε καλές στιγμές. Ήταν υποτονικός, το πάλευε, αλλά στις περισσότερες φάσεις ήταν ένα βήμα πίσω από τους Γερμανούς. Γενικότερα, όμως, οι Πειραιώτες έχουν δείξει μέχρι στιγμής εξαιρετικά στοιχεία. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, η ομάδα έχει παίξει καλό μπάσκετ, γίνεται εξαιρετική δουλειά και οι "ερυθρόλευκοι" μόνο αισιόδοξοι μπορούν να παρουσιάζονται για τη συνέχεια. Ήταν μία... ανώμαλη προσγείωση, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να "ξυπνήσουν" γρήγορα, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή έρχεται η Εφές στο ΣΕΦ.

Πηγή: fosonline.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags