Facebook Pixel Βόμβα με Κώστα Αντετοκούνμπο! Τελειώνει από τους Λέικερς - Σε ποια top ελληνική ομάδα πηγαίνει
Μπάσκετ
NBA
| 2020-11-08 11:34:00

Βόμβα με Κώστα Αντετοκούνμπο! Τελειώνει από τους Λέικερς - Σε ποια top ελληνική ομάδα πηγαίνει

του Pick n' Scroll
Βόμβα με Κώστα Αντετοκούνμπο! Τελειώνει από τους Λέικερς - Σε ποια top ελληνική ομάδα πηγαίνει

Η πανδημία, πανδημία, αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα. Στα περισσότερα θα λέγαμε. Σε λίγο καιρό μάλιστα θα μας απασχολήσουν και οι εθνικές ομάδες, αφού θα έχουμε παιχνίδια για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2022.

Η Εθνική έχει να παίξει στις 27 και στις 29 του τρέχοντος μηνός με τη Λετονία και τη Βουλγαρία με τον προπονητή της, Θανάση Σκουρτόπουλο, να ανακοινώνει τους εκλεκτούς του στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Δύσκολα ή όχι, η Εθνική θα πετύχει τον στόχο της και θα πάρει το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ.

Θα συνεχίσει, όμως, να μας απασχολεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: το κεφάλαιο των ψηλών, των σέντερ. Εκεί, όπου το ελληνικό μπάσκετ έχει τεράστιο πρόβλημα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι το μοναδικό κλασικό "5άρι" που έχουμε. Εχουμε και τον Ζακ Ογκαστ, αλλά είναι νατουραλιζέ. Σε μία διοργάνωση θα πρέπει να διαλέξεις ή τον Ντόρσεϊ ή τον Ογκαστ. Ποιον παίρνεις; Πιθανότατα τον Ντόρσεϊ, που είναι αποδεδειγμένη και σίγουρη λύση. Υπάρχει και ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά δεν είναι κλασικός σέντερ. Μπορεί να βοηθήσει στο "5", παρόλα αυτά δεν είναι η θέση του αυτή.

Ισως το πρόβλημα μικρύνει αν μας βγει η λύση από την Αμερική. Η λύση από το ΝΒΑ. Και δεν είναι άλλη από τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό πήρε το πρωτάθλημα με τους Λέικερς. 

Ο Αντετοκούνμπο δουλεύει πολύ στη θέση "5" και έχει βελτιωθεί. Είναι 23 ετών, έχει ύψος 2.08 και οι παραστάσεις που παίρνει από το ΝΒΑ είναι σημαντικές, έστω και αν παίζει ελάχιστα. Για το ΝΒΑ, τουλάχιστον ακόμη, μπορεί να μην είναι έτοιμος, στην Εθνική, όμως, είναι πάρα πολύ πιθανό να μπορεί να βοηθήσει από τώρα. Δεν αποκλείεται άλλωστε αν δεν βρει συμβόλαιο ή αν δεν βρει το συμβόλαιο που θέλει στις ΗΠΑ, να έρθει να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα ήταν καλό να παίξει και να βοηθήσει στα παιχνίδια που έχει μπροστά της η Εθνική. Ένα μικρό θέμα τραυματισμού, όμως, δεν του το επιτρέπει. Στην ομοσπονδία, ωστόσο, τον περιμένουν στις επόμενες αγωνιστικές εκδηλώσεις, ελπίζοντας να καλύψει μία από τις πολλές τρύπες που έχει η ομάδα στη φροντ-λάιν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags