Facebook Pixel Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός: Νύχτα ντροπής για ΠΑΟ! Του έκανε πλάκα η Βιλερμπάν – Παραλίγο 30αρα – Για γέλια η Ευρωλίγκα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-12-01 23:28:00

Νύχτα ντροπής για ΠΑΟ! Του έκανε πλάκα η Βιλερμπάν - Παραλίγο 30αρα - Για γέλια η Ευρωλίγκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νύχτα ντροπής για ΠΑΟ! Του έκανε πλάκα η Βιλερμπάν - Παραλίγο 30αρα - Για γέλια η Ευρωλίγκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός: Πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση (ίσως και των τελευταίων ετών γενικότερα…) ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ εύκολα στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν με 97-73.

Οι Πράσινοι ήταν τραγικοί σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, βρέθηκαν να χάνουν με 20 πόντους πριν τελειώσει το ημίχρονο, ενώ με την έναρξη του δευτέρου το ματς ξέφυγε. Μάλιστα, σε όλη την τελευταία περίοδο το Τριφύλλι έδινε… μάχη για να αποφύγει την 30αρα!!!

Ο Παναθηναϊκός, που την Πέμπτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αρμάνι Μιλάνι (μοιάζει με… εφιάλτης για τους φίλους της ομάδας) έχει ρεκόρ 3-7 και βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Βέβαια, η απαράδεκτη εικόνα του ΠΑΟ δεν… σβήνει τα όσα τραγικά κάνει η Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν το τζάμπολ, μετά από αίτημα της Βιλερμπάν απαγορεύτηκε η συμμετοχή στον Μακ, καθώς δεν ήταν στην ομάδα όταν επρόκειτο να γίνει ο αγώνας μεταξύ των ομάδων, που είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε πάντως να ρισκάρει και να τον χρησιμοποιήσει, όμως υπήρχε ο κίνδυνος ένστασης!

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά άστοχος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και χαρακτηριστικό είναι ότι μέτρησε 2 στα 10 σουτ (4-4). Οι πράσινοι, όμως, παρέμειναν κοντά στο σκορ, καθώς και η Βιλερμπάν δεν ήταν καλύτερη (7-6). Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ (12-12). Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 20-17.

Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος σε άμυνα και επίθεση και το πλήρωσε. Ο Ντιό έκανε εξαιρετικό παιχνίδια (8 πόντοι) και εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-24). Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πράσινοι μέτρησαν σε ένα πεντάλεπτο επί μέρους σκορ 18-7, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν (38-24). Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ανύπαρκτη, κοίταζαν τους παίκτες της Βιλερμπάν και αυτοί τους τιμωρούσαν (41-25).

Οι παίκτες του Βόβορα ήταν νωθροί σε όλο το πρώτο ημίχρονο αμυντικά και λίγο πριν το φινάλε είχαν συνολικά μόλις τέσσερα φάουλ! Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και κατάφερε να μειώσει στους 14 πόντους (44-30). Η Βιλερμπάν τελείωσε το πρώτο μέρος χωρίς βολή, αλλά κατάφερε να πάρει τη διαφορά λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού, αλλά και των 9 λαθών και 8 χαμένων αμυντικών ριμπάουντ του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεση του και κατάφερε να μπει ξανά στην αναμέτρηση (44-35). Η Βιλερμπάν δεν επέτρεψε στο τριφύλλι να πλησιάσει περισσότερο. Οι Γάλλοι πήραν και πάλι τον έλεγχο του ματς και με εκπληκτικό σερί εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους (59-37). Παπαπέτρου και Νέντοβιτς ήταν σε κακό βράδυ και αυτό δεν επέτρεπε στο τριφύλλι να διεκδικήσει το οτιδήποτε στην αναμέτρηση (68-51).

Παναθηναϊκός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστικός (83-59). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι. Η Βιλερμπάν κράτησε εύκολα τα ηνία του σκορ και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (97-73)

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 44-30, 68-51, 97-73

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags