Facebook Pixel Sportdog.gr | Πιο τρελή από ποτέ η Euroleague - Η Μπασκόνια διέλυσε την Εφές μέσα στην Τουρκία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2020-12-04 21:08:00

Πιο τρελή από ποτέ η Euroleague - Η Μπασκόνια διέλυσε την Εφές μέσα στην Τουρκία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πιο τρελή από ποτέ η Euroleague - Η Μπασκόνια διέλυσε την Εφές μέσα στην Τουρκία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύκολο απόγευμα είχε η Μπασκόνια απέναντι στην Εφές, με τους Τούρκους να εμφανίζουν μια αρκετά προβληματική εικόνα στην αναμέτρηση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, η υπεροχή τους σε δημιουργία και ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας και τα μεγάλα κενά διαστήματα της ομάδας του Αταμάν, οδήγησαν στη σπουδαία νίκη των Ισπανών με 59-77.

Έτσι, πλέον Εφές και Μπασκόνια, ισοβαθμούν με ρεκόρ 6-5, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Από τους νικητές εξαιρετικός ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από τους ηττημένους ο Σέιν Λάρκιν προσπαθούσε να βρει τον καλό του εαυτό κατά διαστήματα μένοντας ωστόσο μακριά από τα στάνταρ του.

Η Εφές μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα και αρχικά με ένα σερί 9-3 πήρε ένα μικρό προβάδισμα, με την Μπασκόνια να αφυπνίζεται από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου και μετά με μπροστάρη τον Γκεντράιτις και σταδιακά να πλησιάζει (20-17). Στη δεύτερη περίοδο η φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν στον τομέα των ριμπάουντ και με δεύτερες ευκαιρίες και κύριο εκφραστή επιθετικά τον Πολονάρα, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Με τους Τζέκιρι και Πίτερς να έχουν ανεβάσει στροφές η Μπασκόνια μέχρι την ανάπαυλα κατάφερε να βρεθεί στι +5 (37-42).4

Ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στις περισσότερες επιθέσεις, όμως στη συνέχεια η Μπασκόνια με ένα σερί 0-9 διεύρυνε το προβάδισμα της (39-51). Η Εφές βρήκε κάποιες απαντήσεις με τον Λάρκιν, ωστόσο η διαφορά ήταν σταθερά διψήφια (50-63).

Η Εφές αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιθετικά μένοντας μάλιστα... άποντη για περίπου 5 λεπτά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου κάτι που η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε και με ένα σερί 9-0 βρέθηκε στο +22 (50-72). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης με τη Μπασκόνια να παίρνει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 59-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 37-42, 50-63, 59-77

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags