Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός στη μάχη των Δικεφάλων! Το πήρε στον πόντο η ΑΕΚ - Διαμαρτυρίες για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-12-05 19:17:00

Χαμός στη μάχη των Δικεφάλων! Το πήρε στον πόντο η ΑΕΚ - Διαμαρτυρίες για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Χαμός στη μάχη των Δικεφάλων! Το πήρε στον πόντο η ΑΕΚ - Διαμαρτυρίες για διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

“Κιτρινόμαυρο” βάφτηκε το ντέρμπι Δικεφάλων της έκτης αγωνιστικής της Basket League. Η ΑΕΚ, αν κι αγωνίστηκε με μόλις τρεις ξένους, επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 85-84. και συνέχισε την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στο 5-0. Στο 1-4 υποχώρησε ο Δικέφαλος, ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός όπως και στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, αλλά δεν κατάφερε και πάλι να “χαμογελάσει”.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τους Σλότερ και Λοτζέσκι, ενώ επέστρεψε στη δράση ο Χρυσικόπουλος. Για τον ΠΑΟΚ, το ντεμπούτο του έκανε ο Κονατέ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κονσέρτο για πολυβόλα, με τις άμυνες των δύο ομάδων να πηγαίνουν… περίπατο και τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Με τον Κακλαμανάκη να κάνει “πάρτι” κάτω από τα καλάθια, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-26, ωστόσο η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στη συνέχεια.

Η Ένωση βελτίωσε κάπως την άμυνα της, βρήκε ακόμα περισσότερες λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +7 (52-45).

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στην τρίτη περίοδο, με τις άμυνες να πιάνουν… δουλειά, τον ρυθμό να πέφτει και τις δύο ομάδες να… ματώνουν για να βάλουν καλάθι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και μείωσε στους 6 πόντους (67-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου, την ώρα που οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Με τον Κακλαμανάκη να νικάει τον Μαυροειδή κάτω από τα καλάθια, ο ΠΑΟΚ έβαλε ζόρια στην Ένωση και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Δικέφαλο να πλησιάζει μέχρι και στο καλάθι (69-67).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει σκορ από τον Κονατέ και να μειώνει ακόμα και στον πόντο (75-74), 2:30 πριν το φινάλε, ενώ ο Γκρίφιν έδωσε το προβάδισμα στους “ασπρόμαυρους” (75-76).

Με τρίποντο του Ματσιούλις, η ΑΕΚ προηγήθηκε και πάλι με 78-76, ενώ με ακόμα ένα τρίποντο του Λιθουανό η διαφορά ανέβηκε στους 5 πόντους (81-76), ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι τέλους για να πάρει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε, με την Ένωση να κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει τον αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα (αντιαθλητικό ο Λάνγκφορντ, 0/2 βολές ο Ζήσης). Ο Λαβ ευστόχησε σε τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος, μείωσε σε 85-84, με τους Θεσσαλονικείς να διαμαρτύρονται ότι υπήρχε και φάουλ!

Οι διαιτητές δεν το έδωσαν κι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 52-45, 67-61, 85-84.

ΠΗΓΗ: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags