Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Με Μπράουν στο ΟΑΚΑ για την 8άδα!
| 2020-12-20 14:05:00

"Ρίχνει" το ΟΑΚΑ ο παικταράς! "Αν τον πάρει ο ΠΑΟ, θα μπει 8άδα - Καλύτερος Τζάκσον, νέος Τζέιμς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρίχνει" το ΟΑΚΑ ο παικταράς! "Αν τον πάρει ο ΠΑΟ, θα μπει 8άδα - Καλύτερος Τζάκσον, νέος Τζέιμς"

Παναθηναϊκός: Οι φήμες τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει. Όπως αναφέρθηκε στη στήλη «Pick n' Scroll», ο Λορέντζο Μπράουν της Φενέρμπαχτσε φέρεται να είναι στόχος του Παναθηναϊκού, αν και εφόσον αποχωρήσει ο Σέλβιν Μακ.

Την άποψή τους για τον παίκτη κατέθεσαν στο Sportdog ο μπασκετάνθρωπος, Νίκος Λινάρδος και ο δημοσιογράφος, Ηλίας Μάτσας.

«Πιστεύω, ότι είναι καλή λύση. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη. Διαθέτει την ικανότητα και να σκοράρει και να δημιουργήσει. Θα φρεσκάρει την περιφέρεια του Παναθηναϊκού. Του αρέσει να τρέχει γρήγορα. Η παρουσία του θα είναι ουσιώδης στο ρόστερ του Τριφυλλιού», αναφέρει ο Νίκος Λινάρδος.

«Είναι μια βελτιωμένη και νεότερη έκδοση του Τζάκσον με τον οποίο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τη χρονιά. Είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι αλλά δεν τα έχει βρεθεί ακόμα, πάρα τις 3 αλλαγές παιχτών», προσθέτει ο Ηλίας Μάτσας.

Πόσο μπορεί η προσθήκη του να επηρεάσει τη στόχευση του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα; «Νομίζω, ότι είναι μία κίνηση, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη της Πέμπτης επί της Άλμπα, να αναθαρρήσει, να κάνει και άλλες νίκες, μήπως και καταφέρει να μπει στην οκτάδα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος με την προσθήκη του. Ένα τέτοιον παίκτη τον παίρνεις για να ανεβάσεις τον πήχη. Είναι παίκτης ομάδας που θα τερματίσει πάνω από την 8η θέση. Αλλά το θέμα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ασφάλεια. Τρέχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες», υποστηρίζει ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής.

Ο Ηλίας Μάτσας από την άλλη θεωρεί, ότι τέτοιες λύσεις χρειάζονται υπομονή και στήριξη. «Στον Παναθηναϊκό των τίτλων δεν χωράει παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακόμα και αυτοί που εμοιαζαν τέτοιοι (βλέπε Νίκολας) αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικοί στο αποτέλεσμα, διότι υπήρχε ο Ομπράντοβιτς που έβλεπε αυτό που δεν βλέπαμε εμείς. Μάτι του Ζοτς όμως είναι και ο Κοκόσκοφ που τον πήρε στην νέα Φενέρ που έφτιαχνε, εξαργυρώνοντας στην ουσία την περσινή, καλύτερη χρονιά της καριέρας του με τον Ερυθρό Αστέρα. Εδώ είναι και όλη η ουσία της κουβέντας για τον παίκτη Λορέντζο Μπράουν. Στο Βελιγράδι έκανε... παπάδες, στην προβληματική κατά τα άλλα Φενέρ εξαφανίστηκε. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να κάνει τη διαφορά τα έχει, και μάλιστα δεν σπαταλάει και πολλές μπάλες, αναλογικά με το στιλ του και τις ικανότητες του», σημειώνει.

Ο μπασκετικός αναλυτής στη συνέχεια εκφράζει τον προβληματισμό του. «Έχει ο Παναθηναϊκός το χώρο και το χρόνο (και τις μπάλες) να του δώσει ώστε να αναπτυχθεί; Να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και φρεσκάδα-ρυθμό. Να δούμε δηλαδή λαϊκά, "αν είναι ένας (Μάικ) Τζέιμς των ομάδων της οκτάδας, και κάτω, ή απλά ένας βελτιωμένος Τζάκσον"», αναφέρει.

«Εν κατακλείδι, αν δεν χαλάσει τη χημεία, έχει να δώσει, αλλά και να πάρει, πράγματα στον Παναθηναϊκό. Τώρα για να ανεβάσει το επίπεδο του, πρέπει να οριοθετήσουμε τους στόχους του Παναθηναϊκού. Στοχεύει την οκτάδα ή το καλύτερο πλασάρισμα; Εγώ θεωρώ με λίγα λόγια ότι αν ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση του αφήσει λίγο στην άκρη τα περασμένα μεγαλεία και επικεντρωθεί να χτίσει, με πολύ πολύ υπομονή αλλά και επιμονή, τέτοιοι παίκτες, σε αυτό το ρόστερ, έχουν να του δώσουν περισσότερα κι απ' όσα περιμένει.

Όπως και τα άλλα φετινά "λαχεία" στους ξένους (Νέντοβιτς, Γουάιτ κτλπ.) Υπομονή και στήριξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι Κασελάκης και Μποχωρίδης θα πρέπει να αποτελούν φάρο για παίκτες, προπονητή και διοίκηση», καταλήγει ο Ηλίας Μάτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη εξέλιξη για Δώνη - Βλέπει την έξοδο - Δεν "σπάει" το συμβόλαιό του - Τι συμβαίνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags