Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ποιο ντέρμπι; - Η ΑΕΚ έκανε... πλάκα στον ΠΑΟΚ - Άνετη 20άρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-01-27 23:11:00

Ποιο ντέρμπι; - Η ΑΕΚ έκανε... πλάκα στον ΠΑΟΚ - Άνετη 20άρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ποιο ντέρμπι; - Η ΑΕΚ έκανε... πλάκα στον ΠΑΟΚ - Άνετη 20άρα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ούτε δέκα λεπτά άντεξε ο ΠΑΟΚ στην... ανάγκη της λαβωμένης αλλά παθιασμένης ΑΕΚ για ρεβάνς στην επανάληψη του επεισοδιακού αγώνα. Η Ένωση προηγήθηκε 22-2 και έφτασε διά περιπάτου στο τελικό 76-56 που τη φέρνει δεύτερη στην Α1.

Υπερηχητική κι ωραία η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση «έπιασε» από τον λαιμό τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της από την πρώτη περίοδο, όταν και επέτρεψε μόλις 6 πόντους με 1 εύστοχο σουτ δύο πόντων!

Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους με ευκολία, απέναντι στον ΠΑΟΚ που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης, χάνοντας από νωρίς κάθε επαφή με το σκορ.

Κι όλα αυτά με τον Γιόνας Ματσιούλις να δίνει τον τόνο στην Ένωση, με τους 18 πόντους που μέτρησε. Τον ακολούθησαν οι Λάνγκφορντ (14π) και Λοτζέσκι (11π), με την ΑΕΚ να έχει πολυφωνία και να παίρνει πράγματα από κάθε παίκτη της. Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε μοναδικό διακριθέντα τον Κονατέ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση ήταν εκρηκτικό. Ματσιούλις και Λοτζέσκι ανέλαβαν δράση και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπλοκάρει πλήρως στην άμυνα των παικτών του Παπαθεοδώρου (18-2, 7'). Ο ΠΑΟΚ σκόαρε με βολές, δια χειρός Λοβ, με την ΑΕΚ να ανεβάζει τη διαφορά με τον Λάνγκφορντ (24-3, 9'). Οι βολές του Αμερικανού σκόρερ της Ένωσης έγραψαν και τον επίλογο του πρώτου δεκαλέπτου για το 26-6 της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Κονατέ, αλλά η ΑΕΚ είχε βρει ρυθμό και χάρηξ σε Ματσιούλις και Ρογκαβόπουλο διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά (34-14, 14'). Ρογκαβόπουλος και Λοτζέσκι συνέχισαν να σκοράρουν για την Ένωση (38-16, 16'). Μαργαρίτης και Λοβ βγήκαν μπροστά και ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τη διαφορά για το 44-27 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος του παρκέ και αυτό τη βοήθησε να διατηρήσει στους 20 πόντους τη διαφορά με τον Λάνγκφορντ (49-29, 24'). Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μειώσει, με τον Λάνγκφορντ να κρατάει σε υψηλά επίπεδα το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα (54-30, 26'). Ο Σλότερ ακολούθησε τον ρυθμό των συμπαικτών του και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (61-37, 29'). Ο Κονατέ στην λήξη του δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 61-39.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με την ΑΕΚ να έχει καθαρίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου κράτησαν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά χάρη στον Ζήση (69-47, 34'). Η κατάσταση έμεινε ίδια ως το τέλος, με την Ένωση να φτάνει σε εμφατική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και να φτιάχνει για τα καλά την ψυχολογία της.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 44-27, 61-39, 76-56.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags