Παναθηναϊκός: Ενίσχυσε την περιφέρειά του με την απόκτηση του Τι Τζέι Μπρέι, που έπαιζε ως δανεικός από την Μπάγερν στην Σαραγόσα. Είναι μία κίνηση, που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος περίμενε κάτι διαφορετικό. Ο Οντεντ Κάτας, όμως, ξέρει τον παίκτη, του αρέσει πολύ και ήθελε να τον πάρει και όταν ήταν στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Θεωρεί ότι θα του κάνει την δουλειά, που θέλει, και θα βοηθήσει, ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι θα γίνει το ταμείο και εκεί θα κριθούν και ο Κάτας και ο Μπρέι και όλοι. Ένα καλοκαίρι, που θα είναι «θερμό» για τους «πράσινους», καθώς λήγουν τα συμβόλαια των τριών εκ των τεσσάρων πιο σημαντικών τους παικτών: του Νέντοβιτς, του Παπαπέτρου και του Μήτογλου.

Του Παπαγιάννη το συμβόλαιο είναι μέχρι το 2023. Μέχρι τότε κάθε καλοκαίρι έχει πολύ ακριβό nba out. Πρόκειται για ποσό, που δύσκολα θα δώσει κάποια ομάδα του ΝΒΑ, έστω και αν πλέον ο διεθνής σέντερ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όντας από τους πλέον αξιόπιστους σέντερ της Ευρωλίγκας.

Για τον Παναθηναϊκό θα είναι τεράστια επιτυχία αν μπορεί να κρατήσει δύο από τους Νέντοβιτς, Μήτογλου και Παπαπέτρου. Το ιδανικό για αυτόν είναι να κρατήσει και τους τρεις, αλλά τέτοια πράγματα δεν είναι εύκολο να γίνουν, καθώς όλα δείχνουν ότι και του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με το υπάρχον διοικητικό σχήμα. Και ειδικά με τον Νέντοβιτς και τον Παπαπέτρου, το κασέ τους θα ξεπεράσει αρκετά το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναμένεται, όμως, να είναι περισσότερα τα έσοδα της ΚΑΕ, καθώς εκτιμάται ότι θα ανοίξουν τα γήπεδα και αν γίνει αυτό, θα είναι μεγαλύτερα τα κέρδη και από τους χορηγούς. Ακόμη κι αυτά, όμως, ίσως να μην φτάνουν, ώστε να μείνουν οι τρεις παραπάνω συν τον Παπαγιάννη, ο οποίος είναι να πάρει του χρόνου επίσης πολλά χρήματα.

Οι «πράσινοι», όμως, δεν ανησυχούν, καθώς έχουν φροντίσει για το μέλλον τους. Εχουν τον Καλαϊτζάκη, τον Μποχωρίδη, έχουν και το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας, τον Λευτέρη Μαντζούκα, που ακόμη δεν έχει παίξει. Θα πάρουν και 1-2 μικρούς Ελληνες ακόμη και θα έχουν μία καλή βάση για το μέλλον. Ο Νίκος Χουγκάζ του Ιωνικού είναι από αυτούς, που αρέσουν, ενώ τα βλέμματα είναι και στις ΗΠΑ, στους πολλούς και καλούς ομογενείς, που υπάρχουν εκεί.

Αυτό, που λένε στον Παναθηναϊκό είναι ότι το μυστικό είναι ο προπονητής. Αν ο Κάτας καταφέρει να ταιριάξει με την ομάδα, αυτό θα είναι το πλέον ιδανικό. Παίκτες μπορείς να βρεις (ειδικά τους ξένους), τον προπονητή είναι το θέμα να τον πετύχεις. Με τον Βόβορα η διαδικασία δεν πήγε καλά, οι «πράσινοι» εύχονται να μην συμβεί το ίδιο και με τον Κάτας, ο οποίος από την πλευρά του έχει μπροστά του ευκαιρία ζωής.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ως μπούσουλα την Ζαλγκίρις και την Μπάγερν, που με λίγα χρήματα, διαπρέπουν. Σε αυτές τις ομάδες, το θέμα είναι ότι τους βγήκε ο προπονητής. Αυτό εύχονται οι «πράσινοι» στον εαυτό τους πλέον.