Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Τόλης Κοτζιάς ιλάει για Σπανούλη, Πρίντεχη, Μπαρτζώκα, Αγγελλόπουλους
| 2021-02-14 12:30:00

"Λάθη Μπαρτζώκα λόγω Καλάθη-Ρίχνουν χρήμα οι Αγγελόπουλοι για αντι-Σπανούλη και... - Μένει ο Κάτας;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Λάθη Μπαρτζώκα λόγω Καλάθη-Ρίχνουν χρήμα οι Αγγελόπουλοι για αντι-Σπανούλη και... - Μένει ο Κάτας;"

Ολυμπιακός: Θα πάρει το καλοκαίρι κόμπο-γκαρντ, μείνει, δεν μείνει ο Σπανούλης. Χρειάζεται δύο ακόμη παικταράδες στη περιφέρεια σαν τον Πάνγκος της Ζενίτ και τον Γκούντουριτς της Φενέρ και έναν ψηλό σαν τον Ρέινολντς της Μπάγερν ή τον Λοβέρν της Ζαλγκίρις. Αυτήν την άποψη εξέφρασε μιλώντας στο Sportdog ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο κορυφαίος μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για την κρίση στους Ερυθρόλευκους και σχολίασε τις πληροφορίες περί εκκαθάρισης στο ρόστερ. Παράλληλα μίλησε για την ενίσχυση στον Παναθηναϊκό, τι μέλλει γενέσθαι με Κάτας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στον Ηρακλή. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πού αποδίδετε την κρίση στον Ολυμπιακό;

«Όταν δεν έρχονται νίκες, έρχεται κρίση. Αυτό είναι το θέμα. Το γιατί δεν ήρθαν οι νίκες στα τελευταία ματς έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Ένα από αυτά, που επιμένω είναι το ότι δεν υπάρχει ένας ακόμη ποιοτικός κόμπο γκαρντ. Να είναι μαζί με τον Σλούκα και να έρχεται από πίσω ο Σπανούλης. Επίσης, από την στιγμή, που έλειπε ο Παπανικολάου και για κάποια παιχνίδια έμεινε εκτός ο Λαρεντζάκης, υπήρξε και θέμα ποσοτικό, ενέργειας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εννοείται το καλύτερο ρόστερ της Ευρωλίγκας, αλλά ακόμη και με αυτό το ρόστερ θα έπρεπε να είναι πιο πάνω. Οκ, όλα γίνονται στο μπάσκετ, αλλά όταν χάνεις μέσα από την Βιλερμπάν και χάνεις δικό σου παιχνίδι στο Κάουνας, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου».

Ποιές είναι οι ευθύνες του Μπαρτζώκα και ποιες των παικτών;

«Εμείς περιμένουμε πάντα από τους προπονητές και τους παίκτες να τα κάνουν όλα τέλεια. Δεν γίνεται όμως. Η βασική ευθύνη του Μπαρτζώκα είναι ότι μετά τη μη απόκτηση του Καλάθη, πήγε το πλάνο του αλλιώς με Τζένκινς και Χάρισον. Ο Ολυμπιακός θα χρειαζόταν έναν Πάνγκος και όχι έναν ακόμη «πλάγιο» παίκτη. Από κει και πέρα, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Μπαρτζώκα π.χ. για το παιχνίδι στο Κάουνας. Εκεί ήταν περισσότερο ευθύνη των παικτών. Τι να κάνει ο Μπαρτζώκας; Ο Σλούκας έχασε την μπάλα από τον Ουόκαπ. Όχι ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Λάθη ο Μπαρτζώκας αν έχει κάνει μέσα στα ματς; Και ποιος δεν κάνει; Αλλά εγώ στέκομαι πάντα στον σχεδιασμό του ρόστερ και από κει και πέρα στην διαχείριση αυτού και στην ύπαρξη καλού κλίματος. Το καλό κλίμα μετά από ένα σημείο εξαρτάται και από τα αποτελέσματα. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα τελευταίως, αλλά δεν είμαι και στα αποδυτήρια του για να ξέρω τι ακριβώς γίνεται. Σίγουρα, πάντως, υπάρχουν κάποια θεματάκια, όπως βγαίνει από το ρεπορτάζ. Μέχρι εκεί όμως».

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι οι Αγγελόπουλοι παίρνουν σκούπα. Ποιό είναι το πλάνο για την επόμενη μέρα;

«Αυτό, που φαίνεται, είναι ότι θα αλλάξουν αρκετοί ξένοι της ομάδας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για ποιους πρόκειται, χωριό, που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Προφανώς ο Ολυμπιακός θα πάρει το καλοκαίρι τον κόμπο-γκαρντ, που τόσο χρειάζεται, μείνει, δεν μείνει ο Σπανούλης. Που το πιο πιθανό είναι να σταματήσει.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο ακόμη παικταράδες στη περιφέρεια, ώστε να μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Δύο παίκτες, δηλαδή, σαν τον Πάνγκος της Ζενίτ και τον Γκούντουριτς της Φενέρ.

Και έναν ψηλό, βέβαια, να στέκεται. Έναν σαν τον Ρέινολντς της Μπάγερν ή τον Λοβέρν της Ζαλγκίρις. Σαν λέμε, όχι αυτούς. Αλλωστε ο Λοβέρν έχει ανανεώσει με την Ζαλγκίρις, ο Πάνγκος και ο Γκούντουριτς έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Με αυτά, που λέμε, εννοείται ότι μιλάμε για αύξηση του μπάτζετ».

Θα παίξει του χρόνου Α1;

«Που να το ξέρεις, ειδικά από την στιγμή, που το πρωτάθλημα της Α2 είναι στον πάγο; Εκτός αν πάει με wild card. Αλλά είναι νωρίς για τέτοια πράγματα. Ειδικά με την πανδημία να μην μας έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί».

Η έλευση του Μπρέι γιατί δεν ενθουσίασε τους Παναθηναϊκούς;

«Γιατί είναι παίκτης, που αγωνιζόταν στην Σαραγόσα, μία μέτρια ισπανική ομάδα και μάλιστα ως δανεικός από την Μπάγερν. Ο κόσμος θέλει ονόματα, ακόμη και αν πρόκειται για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχει καλή γνώση του αθλήματος. Στο παρκέ, όμως, φαίνονται όλοι. Ο Φριντέτ είχε όνομα, βιογραφικό και μεγάλο μπάτζετ, αλλά δεν απέδωσε. Όλα στο παρκέ λοιπόν».

Στον Παναθηναϊκό λένε, ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι ο προπονητής. Μπορεί να βγει ο Κάτας και να γίνει το Τριφύλλι νέα Ζαλγκίρις ή Μπάγερν που διαπρέπουν με λίγα χρήματα;

«Ετσι είναι. Ο προπονητής παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Ο Τρινκιέρι στην Μπάγερν και ο Σίλερ στην Ζαλγκίρις τα καταφέρνουν μία χαρά. Για τον Κάτας δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Για το λόγο ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κριθεί φέτος, αλλά του χρόνου. Θα είναι, όμως, του χρόνου στον Παναθηναϊκό; Ποιος ξέρει. Και αν είναι, θα είναι στην διάθεσή του ο Νέντοβιτς, ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου; Είναι νωρίς να απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα».

Τί συνέβη στο Ηρακλή με την επίθεση οπαδών;

«Δεν ήμασταν εκεί, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έγινε. Είδαμε τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι έγιναν φοβερά πράγματα, που μας γύρισαν στις καταστάσεις, που υπήρχαν πριν από την πανδημία. Όχι μόνο στον Ηρακλή, αλλά σε πολλές ομάδες. Οι παίκτες τρελάθηκαν από αυτά, που είδαν, και κάποιοι ξένοι ζήτησαν να φύγουν.

Αυτό, που βλέπω εγώ γενικότερα είναι ότι η ελληνική κοινωνία αρχίζει να μιμείται καταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπό την έννοια ότι έχουν δημιουργηθεί μικρές συμμορίες και δεν μιλάω αποκλειστικά για τους οργανωμένους των ομάδων. Μικρές συμμορίες, που είτε κλέβουν, είτε δέρνουν, είτε κάνουν το οτιδήποτε παραβατικό. Είναι μεγάλο και ιδιαίτερο ανησυχητικό φαινόμενο αυτό, που πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και άμεσα μάλιστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερές ατάκες Μπέου για Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο και Κούγια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags