Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατάκα-φωτιά από Τόμιτς για επιστροφή στον Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2021-02-19 16:45:00

Ατάκα-φωτιά από Τόμιτς για επιστροφή στον Ολυμπιακό - "Κάποιοι τα μαγειρεύουν..."

Sportdog Team
Ατάκα-φωτιά από Τόμιτς για επιστροφή στον Ολυμπιακό - "Κάποιοι τα μαγειρεύουν..."

Ολυμπιακός: Ο Μίλαν Τόμιτς παραχώρησε συνέντευξη στο Eurohoops, αναφερόμενος στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και τα αγωνιστικά του προβλήματα, καθώς και στους Πρίντεζη, Σπανούλη, Σλούκα.

Ο Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε επίσης το αν θα μπορούσε να επιστρέψει στους Ερυθρόλευκους και τόνισε χαρακτηριστικά ότι "Πρέπει να γίνει και στις δύο πλευρές η ερώτηση για να υπάρξει απάντηση".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ματς με την Εφές: “Στην αρχή ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά και φάνηκε ότι υπάρχει ενέργεια. Ξεκινώντας από καλές άμυνες ο Ολυμπαικός είχε ρυθμό και φαινόταν φρέσκια. Όταν είσαι καλός στην άμυνα θα έχεις ρυθμό στην επίθεση και φάνηκε και από τα σουτ. Υπήρχε καλή κυκλοφορία και επιλογές, όμως το 32-8 στο δεύτερο άλλαξε τα πράγματα. Οι 8 πόντοι είναι λίγοι, οι 32 πολλοί και εκεί τελείωσε το παιχνίδι”.

Για το τι έκανε την διαφορά για την Εφές: “Ο Λάρκιν και ο Μπομπουά έκαναν την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, μαζί με τον Ντάνστον. Σκόραραν αλλά έπαιξαν και άμυνα. Ο Λάρκιν παίζει και καλή άμυνα και για αυτό θεωρείται εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη”.

Για τον Λαρεντζάκη: “Φέτος έχει δείξει γενικά καλά πράγματα. Δεν φοβάται να πάρει ευθύνη. Και στο Βελιγράδι ήταν πολύ καλός και σε αρκετά παιχνίδια έκανε την διαφορά, όπως και το πρώτο δεκάλεπτο. Φάνηκε ότι δεν υπάρχει χημεία βασικών με τους αναπληρωματικούς. Πρέπει να το κοιτάξει αυτό ο Ολυμπιακός”.

Για το αν δεν υπήρχε κίνητρο: “Όταν χάνεις με 23 πόντους μπορείς να πεις πολλά. Κίνητρο, αν θέλεις να είσαι στον Ολυμπιακό, πάντα έχεις γιατί έχεις και υψηλούς στόχους. Δεν μπορείς να υπάρχεις αν δεν έχεις κίνητρο. Κίνητρο υπήρχε αλλά πιστεύω είναι και άδικο το να κάνουμε ανάλυση σε τέτοιο στυλ, μετά από ήττα με 23 πόντους”.

Για το πρόβλημα στον φετινό Ολυμπιακό: “Είναι κάτι περίεργο φέτος στον Ολυμπιακό. Στο ΣΕΦ πάντα ξεκινούσε άσχημα και μετά βελτιώθηκε. Με την Εφές έγινε το αντίθετο. Μπορεί να φταίει και η χημεία της ομάδας. Πρέπει να βρει ο καθένας τον ρόλο του και αν το καταφέρουν θα βελτιωθεί η εικόνα”.

Για το αν έχει ελπίδες πρόκρισης: “Άμα κάνεις κι άλλες ήττες θα αποκλειστείς. Από την άλλη ποτέ μη λες ποτέ. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αν δεν γράψει μηδεν το ταμπλό δεν τελείωσε. Πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος η ομάδα και να κάνει νίκες. Από την στιγμή που έχεις ακόμα 9 ματς. Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει κάτι. Συμπεράσματα βγάζεις μετά το τέλος όλων των αγώνων”.

Για το μέχρι τέλους: “Το μέχρι τέλους είναι απόφαση της διοίκησης. Καλά έκαναν πιστεύω. Από εκεί και πέρα για το υπόλοιπο της σεζόν, αν δεν μπεις στους 8 είναι κάτι όχι καλό. Το θέμα είναι ότι μπορείς πάντα να έχεις δύο απόψεις. Από όταν πήρε την απόφαση αυτή ακούω ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Κι εγώ έχω μπερδευτεί γιατί όλοι οι προπονητές κάνουν παράπονα για την κούραση και ο Ολυμπιακός είναι ξεκούραστος οπότε η αλήθεια είναι στη μέση. Υπάρχει τρόπος βρει κανείς ρυθμό, είτε με φιλικά, είτε με διπλό. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ρυθμός είναι το πρόβλημα. Οι παίκτες θέλουν παιχνίδια και λιγότερη προπόνηση και οι προπονητές ότι δεν έχουν αρκετές προπονήσεις. Έχεις μέρες να ξεκουράσεις και να δεις βίντεο. Θα δείξει στο μέλλον”.

Για τον Σλούκα: “Ο Κώστας κάνει καταπληκτική χρονιά και μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό. Λείπει ένας παίκτης δίπλα του. Ο Σλούκας θέλει ένα γκαρντ δίπλα του για να μην έχει πίεση και να σκοράρει και να δημιουργεί. Δεν είναι εύκολο να τα κάνεις και τα δύο. Μέχρι τώρα έχει προσφέρει πολλά αλλά με έναν δημιουργό δίπλα του θα είναι καλύτερος. Όταν φτιάχνεις μια ομάδα το μυστικό είναι η χημεία. Μάρτιν και Έλις είναι πικ εν ρολ παίκτες χωρίς παιχνίδι με πλάτη, οπότε πρέπει να έχεις πολύ καλούς γκαρντ. Φέτος εκτός του Σλούκα και του Σπανούλη, δεν έχει δείξει κάποιος άλλος να το κάνει αυτό, άρα λείπει η δημιουργία. Έπρεπε να έχει πάρει διαφορετικούς ψηλούς, στιλ Μιλουτίνοφ, που έχει και ποστ παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι το πώς παντρεύει φέτος ο Ολυμπιακός το 1 με το 5″.

Για τον Σπανούλη: “Ακόμα και τώρα δίνει το 100%. Έτσι είναι και για αυτό είναι αυτός που είναι. Παίκτης πνευματικός με τεράστιο ταλέντο και για να παίξει κακά πρέπει να είναι καλά και πνευματικά. Φέτος από αυτά που έχω δει πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να προσφέρει. Κάποια στιγμή όλα τελειώνουν και πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις. Δική του απόφαση είναι το πότε και αν το αποφασίσει, ακόμα και φέτος που λέμε ότι έχει τελειώσει η σεζόν, πρέπει να υπάρξει ακόμα μια προσπάθεια”.

Για την χρησιμοποίηση των Σπανούλη και Πρίντεζη: “Ο κόουτς έχει δική του φιλοσοφία και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται ο κάθε παίκτης. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τους παίκτες και σαν άνθρωπο και σαν αθλητή. Τα λεπτά των δύο αυτών παικτών δεν θα τους βάλεις επειδή έχουν προσφέρει αλλά βάσει πλάνου και αντιπάλων. Αυτοί οι δύο μπορούν να προσφέρουν απλώς είναι το πώς τους χρησιμοποιείς, πόσο και πώς. Είναι περίπλοκο και θέλει τεράστια συζήτηση. Πιστεύω πως τόσα χρόνια ήταν από τα καλύτερα δίδυμα και μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος είναι ο μοναδικός με παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Κάτι έχει στο μυαλό του ο Μπαρτζώκας και πρέπει να αφήσουμε να κάνει ό,τι πιστεύει”.

Για τις δύο ελληνικές ομάδες: “Τόσα χρόνια το πιο σημαντικό ήταν ότι ήταν λίγες μεταγραφές. Υπήρχε κορμός σταθερός και υπήρχαν λίγες αλλαγές κάθε χρόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάθε χρόνο βλέπουμε νέους παίκτες. Αυτό θέλει χρόνο και υπομονή για να χτίσεις κάτι. Και οι δύο ομάδες αν θέλουν να κάνουν κάτι, πρέπει να κρατήσουν ένα κορμό”.

Για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ: “Είναι μεγάλη συζήτηση και υπάρχει μεγάλο ερώτημα. Μετά τον Σπανούλη και τον Σλούκα πρέπει να αναρωτηθούμε πού είναι οι Έλληνες παίκτες. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είανι ποιοτικό και είναι δύσκολο να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και πάνε έξω. Και οι δύο ομάδες πρέπει να κοιτάξουν τους Έλληνες γιατί σε 2-3 χρόνια θα παίζουν μόνο ξένοι. Υπάρχουν καλοί παίκτες Έλληνες που πρέπει να τους εμπιστευτούν. Στο κάτω κάτω ας χαθεί κάποιο παιχνίδι”.

Για την ανομβρία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια: “Το 12 και το 13 πήραμε τα ευρωπαϊκά και πήγαμε στο Φάιναλ φορ το 15 και το 17. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει κάτι στην Ευρώπη. Δεν είναι λίγα και πρέπει να υπάρξουν προσεκτικές κινήσεις. Δεν πρέπει να αλλάζεις την ομάδα αλλά να χτίζεις με 2-3 προσθήκες. Δεν νομίζω πως πρέπει να φτιάξει κάτι από του χρόνου η ομάδα. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια και κόσμος και διοίκηση, που από εκεί υπάρχει στήριξη, όπως βλέπουμε και με τα τσάρτερ, που είναι σημαντική βοήθεια. Όλοι μαζί πρέπει να καταφέρουν να φέρουν τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή. Όσο ήμουν εγώ ο Ολυμπιακός δεν ήταν συνηθισμένος να είναι κάτω από τους 8”.

Για την ατάκα του “Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ” το 2014: “Κάποιοι τα μαγειρεύουν όταν μιλάνε στα μίντια, αλλά εγώ λέω αυτά που πιστεύω. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι όμορφο και πρέπει να στηριχθεί η ομάδα.

Για το αν έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός για τον ίδιο: “Δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω. Άλλο είναι η αγάπη άλλο η δουλειά. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να γίνει και στις δύο πλευρές η ερώτηση για να υπάρξει απάντηση”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags