Παναθηναϊκός: Είναι σε καλό φεγγάρι μετά τις νίκες με τον Κολοσσό, την Μακάμπι και τον Ιωνικό, και θέλει να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό. Στόχος του είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρωλίγκα και βέβαια στο τέλος της χρονιάς να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Παράλληλα όλοι στις τάξεις του περιμένουν τις εξελίξεις με το ΟΑΚΑ, θέμα για το οποίο ο κ. Αυγενάκης άφησε μεγάλη αισιοδοξία. Είπε ότι η διαδικασία του Παναθηναϊκού, ώστε να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι σε καλό δρόμο. Αν κλείσει αυτό το ζήτημα θετικά για τον εξάστερο, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν πράγματα στο διοικητικό κομμάτι. Και μαζί με τα πράγματα, που θα αλλάξουν, θα είναι και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν.

Αρκετοί λένε ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα αλλάξει στέγη το καλοκαίρι, που μας έρχεται, αλλά δεν πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι για αυτό. Επίσης, οι «πράσινοι» θα πρέπει να δουν τι θα γίνει και με τους Χεζόνια, Μήτογλου και Νέντοβιτς, που επίσης λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Θα είναι πολύ χαρούμενοι αν μπορέσουν να κρατήσουν τους τρεις από τους 4 και απλά ικανοποιημένοι αν κρατήσουν τους 2. Αν, όμως, αλλάξει το διοικητικό καθεστώς, τότε είναι πιθανό να μείνουν όλοι και μαζί με τον Παπαγιάννη, που έχει συμβόλαιο, και έναν σπουδαίο πλέι-μέικερ να φτιάξουν ομαδάρα, που θα καλπάζει στην Ευρωλίγκα.

Το θέμα του πλέι-μέικερ επίσης είναι σοβαρό και δεν είναι εύκολο να λυθεί, καθώς οι επιλογές δεν είναι πολλές. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ήσυχο του κεφάλι του με τον Λαπροβίτολα, αλλά θα νοιώθει ακόμη πιο σίγουρος αν πάρει τον Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια.

Ο κόσμος του ονειρεύεται την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Και του Χένρι η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, αυτές, όμως, του Λαπροβίτολα και του Γιόβιτς όχι και τόσο.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» ονειρεύονται και τον Βιλντόζα της Μπασκόνια, αυτός, όμως, αποκλείεται να έρθει. Εχει πολυετές συμβόλαιο με τους Βάσκους και αν φύγει θα πάει σε μία ομάδα, που θα δώσει πολλά λεφτά στην Μπασκόνια. Κάτι, που δεν μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός. Δεν θα μπορεί να το κάνει ακόμη και αν αλλάξει το διοικητικό του καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού - Έκλεισε ο πρώτος - Πολύ κοντά στη μεγάλη… βόμβα!