Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έχουν προτεραιότητα την επόμενη χρονιά να γεμίσουν το ρόστερ τους με παίκτες, που θα έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάνε τα πάντα. Κάθε περίπτωση, που είναι καλή αγωνιστικά, δεν περνάει απαρατήρητη.

Αρα το βλέμμα τους είναι και στο ΝΒΑ, όπου πάντα υπάρχουν περιπτώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλωστε ο Ολυμπιακός είχε φέρει κατευθείαν από το ΝΒΑ τον Ουέιντ Μπόλντγουιν, έναν σπουδαίο γκαρντ, άσχετα αν δεν έπιασε στην ομάδα του Πειραιά. Στην Μπάγερν, όμως, κάνει θαύματα με τον Τρινκιέρι. Δείχνει την ποιότητά του. Αρα δεν ήταν θέμα αξίας, ήταν κακής διαχείρισης από πλευράς Ολυμπιακού.

Κυρίως οι «αιώνιοι» κοιτάνε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για ψηλούς. Γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Και αυτές οι λίγες, που υπάρχουν, δεν είναι για το πορτοφόλι τους.

Αντίθετα η αγορά του ΝΒΑ είναι πιο πλούσια και πιο προσιτή. Εχει μάλιστα και ψηλούς, που έπαιζαν εκεί, αλλά έχουν και ευρωπαϊκή εμπειρία.

Όπως ο Νόρβελ Πελ, ο οποίος έπαιξε φέτος για λίγο στους Νετς του Ντουράντ, του Χάρντεν και του Ιρβινγκ.

Τον ήθελε παλιότερα ο Ολυμπιακός τον Πελ, αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε ο «γάμος». Είναι ένας σέντερ, που αρέσει σε πολλούς για τον βασικό λόγο ότι κόβει τα πάντα στον αέρα. Είναι τρομερός μπλοκέρ. Εχει και εμπειρία από την Ευρώπη, καθώς είχε αγωνιστεί στην Βαρέζε και στην Τορίνο.

Υπάρχει και ο Αντζες Πασέτσνικς, ένας Λετονός γίγαντας των 218 εκατοστών, που έπαιζε μέχρι πριν από λίγο καιρό στους Ουίζαρντς. Ο Πασέτσνικς και αν έχει εμπειρία από την Ευρώπη, καθώς για αρκετά χρόνια αγωνίστηκε στην Γκραν Κανάρια, με την οποία έπαιξε για λίγο και στην Ευρωλίγκα. Όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην «Γηραιά Ηπειρο», από όπου υπάρχει ήδη ζήτηση.

Είναι κι άλλοι αρκετοί τέτοιοι ψηλοί, που έχουν τεθεί ή μπορεί να τεθούν στα υπόψη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και οι δύο «αιώνιοι», πάντως, χρειάζονται ενίσχυση στην φροντ-λάιν, αφού δεν φτάνει ο Μάρτιν από την μία πλευρά και ο Παπαγιάννης από την άλλη. Και την ενίσχυση την χρειάζονται, καθώς στόχος τους είναι να μπουν στην οκτάδα, κάτι, που δεν μπόρεσαν φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόσωπο-κλειδί πίσω από τα deals του ΠΑΟ - Συνεργασία με Διαμαντίδη-Αλβέρτη - Έκλεισαν οι πρώτοι!