Facebook Pixel Sportdog.gr | "Δύσκολη Α2 - Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά... - Τρεις ξεχωρίζουν - Το παραδέχθηκε ο Μπαρτζώκας"
| 2021-04-10 12:00:00

"Δύσκολη Α2 - Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά... - Τρεις ξεχωρίζουν - Το παραδέχθηκε ο Μπαρτζώκας"

του Γιώργου Κτενά
"Δύσκολη Α2 - Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά... - Τρεις ξεχωρίζουν - Το παραδέχθηκε ο Μπαρτζώκας"

Το... ζόρικο πρωτάθλημα και ποιοι θα παίξουν στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Θα καταφέρουν να επιστρέψουν όμως στην Basket League και ποιες οι δυσκολίες της κατηγορίας; Ο Κώστας Σορώτος αναλύει την κατηγορία στο Sportdog και κάνει το σχόλιό του για την αποτυχία των «αιωνίων» στη φετινή Euroleague.

 

Ολυμπιακός: Με τον μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή τής Α2 κατηγορίας, Κώστα Σορώτο, επικοινώνησε το sportdog.gr, προκειμένου να μάθουμε τι γίνεται με την υπόθεση "άνοδος" για τους Πειραιώτες στην Α1.

"Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά... - Αυτές οι ομάδες κοντράρουν - Να μάθει να διαχειρίζεται ήττες"

"Στην Α2 τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και περίεργο. Είναι φαβορί αλλά όχι ακλόνητο. Γιατί υπάρχουν και σοβαρές ομάδες όπως ο Απόλλωνας Πάτρας, που είναι μεγάλο όνομα, η Ελευθερούπολη που κάνει καλή προσπάθεια. Και το Παγκράτι που έχει χαμηλό μπάτζετ, αλλά ξέρει και μάχεται και προσπαθεί στο παρκέ. Συν το Ψυχικό και το Μαρούσι. Ανεβαίνει ο πρώτος απευθείας, και από τη θέση 2 μέχρι τη θέση 5 οι ομάδες παίζουν στα πλέι οφ για το δεύτερο εισιτήριο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής. 

Μπορούμε να προσδιορίσουμε ποια είναι τα μυστικά της κατηγορίας;

"Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες είναι εντελώς αχαρτογράφητα όλα. Γενικά είναι πολύ ανταγωνιστική η Α2, δεν είναι όπως η Α1 που όταν παίζει ο 1ος με τον 10ο και κερδίζει ο 1ος. Όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και για αυτό πρέπει οι ομάδες να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τις ήττες".

"Χρηστίδης, Νικολαΐδης, Τσάμης στην πρώτη ομάδα - Το παραδέχτηκε ο Μπαρτζώκας"

Από το υλικό τού Ολυμπιακού υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα;

"Ναι, φυσικά. Ο Μελισσαράτος και ο Τσόχλας είναι καλές λύσεις, αλλά και νέα παιδιά, όπως ο Χρηστίδης, ο Νικολαΐδης, ο Τσάμης. Οι τρεις τελευταίοι θεωρώ ότι έχουν προοπτική για να βρεθούν στην πρώτη ομάδα". 

Επηρεάζει τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι δεν έχει ανταγωνιστικό παιχνίδι στην Ελλάδα, πριν από την Ευρωλίγκα;

"Πάρα πολύ τον επηρεάζει και αυτό φάνηκε, ενώ το παραδέχτηκε και ο Μπαρτζώκας. Πήγε στην Ευρωλίγκα χωρίς ρυθμό, δεν είχε ρυθμό από την Ελλάδα. Αν θέλει να ξεκουράσει παίκτες και να δει παιδιά που μπορούν να αξιοποιηθούν, δεν μπορεί να δοκιμάσει πράγματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ακόμα και για παιδιά που δεν θα μπουν με καλό ρυθμό στην αρχή, είναι δύσκολο να βρουν εύκολο ματς στην Ευρώπη για να παίξουν και να πάρουν ρυθμό. Η απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 επηρέασε την ομάδα, το πρωτάθλημα αλλά και ευρύτερα το ελληνικό μπάσκετ". 

"Απέτυχαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός φέτος - Αυτά είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα"

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το πώς είδατε φέτος Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

"Οι ελληνικές ομάδες απέτυχαν στην Ευρ'ωπη. Ίσως είναι μεταβατικό στάδιο, δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ. Βλέπω δύο σημαντικά προβλήματα: α) Δεν μπορούμε να αγοράσουμε καλούς ξένους παίκτες, γιατί άλλες ομάδες δίνουν πολλά περισσότερα χρήματα, και δεύτερον δεν βγαίνουν καλοί Έλληνες παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ελληνικό κορμό σε καλή ηλικία, αλλά σε γενικές γραμμές δεν βλέπουμε μαζικά καλούς Έλληνες". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags