Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αποκάλυψη Β. Ιωάννου για Σπανούλη - "Έτσι θα βρει λεφτά ο ΠΑΟ - Αυτούς τους τρεις θέλει ο Ολυμπιακός"
| 2021-04-14 11:30:00

Αποκάλυψη Β. Ιωάννου για Σπανούλη - "Έτσι θα βρει λεφτά ο ΠΑΟ - Αυτούς τους 3 θέλει ο Ολυμπιακός"

του Παναγιώτη Νικολάου
Αποκάλυψη Β. Ιωάννου για Σπανούλη - "Έτσι θα βρει λεφτά ο ΠΑΟ - Αυτούς τους 3 θέλει ο Ολυμπιακός"

Τι συνέβη με τον αρχηγό των Πειραιωτών, τα λάθη που κόστισαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την οκτάδα και οι μεταγραφές που χρειάζεται για να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει πιο εύκολο έργο το καλοκαίρι, εφόσον βρει και ανάλογο μπάτζετ; Ο Βαγγέλης Ιωάννου αναλύει στο Sportdog.gr την κατάσταση στους "αιώνιους".
 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την άποψη, ότι οι Πράσινοι είναι πιο έτοιμος σε σχέση με τους Πειραιώτες όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς εξέφρασε ο Βαγγέλης Ιωάννου.

Ο κορυφαίος μπασκετικός σπορτκάστερ μίλησε στο Sportdog όπου ανέλυσε το θέμα του κτισίματος των δύο Αιωνίων, ενώ στάθηκε στο θέμα του μέλλοντος του Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα σχολίασε τα διοικητικά θέματα στο ελληνικό μπάσκετ τονίζοντας, ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία για να πάει μπροστά το άθλημα στη χώρα. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα μας είπε:

Πού αποδίδετε τη φετινή πορεία των Αιωνίων στην Ευρωλίγκα;

«Ήταν αναμενόμενη η πορεία τους. Ρίξτε μια ματιά στα ρόστερ και τους παίκτες των άλλων ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία μεταβατική περίοδο, μετά την εποχή Καλάθη. Ο Ολυμπιακός που είχε ρεαλιστικό στόχο την είσοδο στην 8άδα δεν έκανε προσθήκες μετά τα Χριστούγεννα, όταν είχε προβλήματα με τραυματισμούς. Άρα από δικά του λάθη έχασε την 8άδα. Δεν έκανε τις νίκες σε 3 παιχνίδια που θα του έδιναν την πρόκριση».

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακο;

«Για τον Παναθηναϊκό θα είναι πιο απλά τα πράγματα. Αν αυξήσει το μπάτζετ κατά 30 με 35% και κρατήσει τα μεγάλα αστέρια του έχει έναν έτοιμο κορμό. Το ζήτημα δηλαδή είναι πως θα κρατήσει Νέντοβιτς, Χεζόνια, Παπαπέτρου και Μήτογλου. Πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του. Υπάρχει ένας τρόπος αν υπάρχει κόσμος του χρόνου στα γήπεδα ή αν μπούνε τα χρήματα του παρελθόντος από την ιδιοκτησία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξανασχεδιάζει την ομάδα και πρέπει να δει τι θα γίνει με τον Σπανούλη».

Ποιό είναι το μέλλον του Kill Bill;

«Είναι φανερό, ότι ο Σπανούλης θέλει να μείνει. Δεν είναι όμως μόνο δική του απόφαση. Πρέπει να συζητήσει με τον προπονητή και τη διοίκηση για το ρόλο που θα έχει τη νέα χρονιά. Ο Σπανούλης πιστεύει, ότι μπορεί να παίξει. Ο κόσμος τον θέλει 100% και ο ίδιος δεν έδειξε, ότι το παιχνίδι με τη Χίμκι ήταν το τελευταίο του. Άλλωστε δεν κυνηγούσε να πετύχει πόντους. Προσπαθούσε να παίξει ομαδικά. Έδινε περισσότερο ασίστ και έδειχνε, ότι δεν κυνηγά να κάνει κάποιο ρεκόρ. Εδώ που τα λέμε, καλύτερα που δεν ήταν το τελευταίο του. Γιατί δεν του αξίζει να τελειώσει έτσι την καριέρα του. Πρέπει να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες τι θα κάνει με την Εθνική ομάδα, η οποία τον χρειάζεται και αγωνιστικά, αλλά και στα αποδυτήρια».

Ποιές είναι οι αναγκαίες προσθήκες για τους Ερυθρόλευκους;

«Ο Ολυμπιακός έχει τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ, όπως είχε παλιά τη χρυσή δεκαετία του, τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Έχει ένα ασόδυο και ένα 4άρι. Έχει γεμίσει σχεδόν το “3” με τον Παπανικολάου, εφόσον είναι υγιής και τον ΜακΚίσικ που ανανέωσε. Έχει στο “2” αναπληρωματικό τον Λαρεντζάκη και έχει αναπληρωματικό στο “5” τον Χασάν Μάρτιν. Άρα ο Ολυμπιακός ψάχνει συγκεκριμένα πράγματα. Θέλει δύο παίκτες ακόμα για την περιφέρεια. Ένα κόμπο γκαρντ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Σλούκα που να μπορεί να παίζει σε δύο θέσεις, τύπου Γουοναμέικερ. Δηλαδή έναν παίκτη που μπορεί να οργανώσει και να είναι καλός αμυντικός, ψηλός για να μην τον ποστάρουνε. Εννοείται, ότι την μπακέτα θα έχει ο Σλούκας, είτε παίξει είτε όχι ο Σπανούλης με συγκεκριμένο ρόλο τη νέα χρονιά. Επίσης χρειάζεται έναν παίκτη τύπου Λόιντ ή Ντόρσεϊ στο “2”. Επίσης χρειάζεται έναν βασικό ψηλό. Ο Χασάν Μάρτιν είναι undersize σέντερ. Θέλει έναν 7footer. Για εκεί πάει το πράγμα, αν θέλει να χτυπήσει τις μεγάλες ομάδες.

Ο Κουφός είναι ανέτοιμος και αμυντικά δεν μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο σε μερικά ματς έδωσε λύσεις. Ο Κουφός θα μπορούσε να είναι τρίτη λύση, αν δεν έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Να πάρει δηλαδή το συμβόλαιο του Έλις. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ανάγκη να ξοδεύσει εκατομμύρια. Μπορεί να βρει έναν παίκτη τύπου Ντόντα Έλις, κοντά στο καλάθι. Να μπορεί να παίξει με τον Ταβάρες, τον Μιλουτίνοφ, τον Γεκίρι, τον Βέσελι».

Τί μέλλει γενέσθαι στα διοικητικά θέματα του ελληνικού μπάσκετ;

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του μπάσκετ να πάει μπροστά. Θα αλλάξει σίγουρα η διοίκηση. Το ποια θα είναι, θα το δούμε. Εκλογές θα γίνουν σίγουρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσημη πρόταση από Ολυμπιακό! Έρχεται στο Λιμάνι ο παιχταράς; Σκάει μεταγραφή Απρίλη μήνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags