Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μήπως δεν έφταιγε ο Βόβορας στον ΠΑΟ; - Τα νούμερα καρφώνουν" Κάτας - Αξίζει να μείνει;
Μπάσκετ
| 2021-04-16 18:25:00

Μήπως δεν έφταιγε ο Βόβορας στον ΠΑΟ; - Τα νούμερα καρφώνουν" Κάτας - Αξίζει να μείνει;

Μήπως δεν έφταιγε ο Βόβορας στον ΠΑΟ; - Τα νούμερα καρφώνουν" Κάτας - Αξίζει να μείνει;

Η σύγκριση των δύο τεχνικών σε καμία περίπτωση δεν κολακεύει τον Ισραηλινό, την ώρα που η κουβέντα σχετικά με το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναίκού της επόμενης σεζόν έχει 'φουντώσει".

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να άλλαξε μεσούσης της χρονιάς προπονητή στο μπάσκετ, αλλά η αλήθεια είναι πως... δεν άλλαξε καθόλου την εικόνα του στην Ευρωλίγκα, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Στις συνολικά 34 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έτρεξε ρεκόρ 5 - 11 με τον Γιώργο Βόβοβα στον πάγκο, 1-1 με τους Γιαπλέ - Χαραλαμπίδη και 5-11 με τον Όντεντ Κάτας. Μάλιστα ψάχνοντας λίγο την στατιστική στο διάστημα των 16 αγώνων που έκατσαν στον πάγκο οι δύο head coach, βγάζοντας τα δύο ματς του μεσοδιαστήματος, παρατηρούμε ότι δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην στατιστική. Εώς καθόλου. Ενδεικτικά, επί Βόβορα ο Παναθηναϊκός σκόραρε κατά μέσο όρο 79.8 πόντους, ενώ δεχόταν 83.5 πόντους, την ώρα που με τον Ισραηλινό σημείωνε 0.6 λιγότερους πόντους και δεχόταν 0.9 πόντους περισσότερους.

Οριακά δηλαδή η πλάστιγγα έγερνε προς τον Βόβορα, για τον οποίον αρκετοί επισήμαναν ότι απολύθηκε νωρίς και δεν του πιστώθηκε χρόνος για να δείξει τι ομάδα ήθελε να φτιάξει. Και εάν σταθούμε στην... Α1 και την ήττα από το Λαύριο, αυτό ακυρώθηκε ως επιχείρημα από τη στιγμή που επί Κάτας ο Προμηθέας πήρε τεράστιο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ, στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τα ποσοστά στα σουτ ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε κατά 1.9% στο τρίποντο, παίρνοντας και λιγότερα σουτ, τελειώνοντας επί Κάτας με 37.3%.

Πάντως στο δίποντο από το 53.3% οι πράσινοι έπεσαν στο 51.9%, ενώ πτώση γνώρισαν και στα ριμπάουντ, κατά 0.3 ανά ματς (33.9). Το μεγαλύτερο πρόβλημα επί Κάτας εντοπίστηκε στα λάθη, καθώς από τα 12.1 επί Βόβορα εκτοξεύτηκαν στα 14.4 ανά ματς... Τεράστια διαφορά.

Όπως και να έχει κανένας εκ των δύο δεν μπορεί να κριθεί στο 100% από τη στιγμή που ο Βόβορας ναι μεν έκανε τον σχεδιασμό, αλλά δεν είχε εύλογο χρονικό διάστημα που χρειαζόταν, ενώ ο Κάτας κλήθηκε να αντεπεξέλθει στο ήδη υπάρχων ρόστερ (με εξαίρεση την προσθήκη Χεζόνια), αλλά χωρίς να έχει στη διάθεση του για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Αναλυτικά, η σύγκριση στους αριθμούς του ΠΑΟ με Βόβορα και Κάτας:

Επίθεση 79.8 πόντοι - 79.3 πόντοι 
Άμυνα 83.5 πόντοι -  84.4 πόντοι 
Δίποντα 53.3% - 51.9% 
Τρίποντα 35.4% -  37.3% 
Ριμπάουντ 34.2 - 33.9 
Ασίστ 17.4 - 17.6
Λάθη 12.1 - 14.4 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζουν όλα στον ΠΑΟ - Αυτός βάζει λεφτά, υπογράφουν δύο παικταράδες - "Χουνέρι" από Σφαιρόπουλο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags