Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τζοκ Λαντέιλ: Θα έρθει στην Ελλάδα για τους Πειραιώτες;
| 2021-04-23 11:45:00

Η… ανακάλυψη Σάρας αλλάζει τον Ολυμπιακό - Δίνουν... μάχη οι Αγγελόπουλοι - Αξέχαστος στο ΣΕΦ!

Η… ανακάλυψη Σάρας αλλάζει τον Ολυμπιακό - Δίνουν... μάχη οι Αγγελόπουλοι - Αξέχαστος στο ΣΕΦ!

Κοντά στην πρώτη μεταγραφή οι Πειραιώτες, γιατί τον θέλει ο Μπαρτζώκας. Ποιος είναι ο Τζοκ Λαντέιλ, τι θα προσφέρει και η αξέχαστη βραδιά του ως αντίπαλος των «Ερυθρολεύκων». Έχει καλή πάσα για πεντάρι και συχνά πυκνά μοιραζει ασίστ. Είναι έξυπνος παίκτης κι αρκετά καλός στο τεχνικό κομμάτι.
 

Ολυμπιακός - Τζοκ Λαντέιλ: Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είναι 25 ετών κι έχει ύψος 2.11μ. Είναι κατά κύριο λόγο σέντερ, όμως έχει αγωνιστεί στην καριέρα του κι ως τεσσάρι. Μπορεί να υποστηρίξει δηλαδή και τις δύο θέσεις της frontline, καθώς διαθέτει stretch χαρακτηριστικά, λόγω μακρινού σουτ και κινήσεων εκτός ρακέτας.

Γενικά ο Αυστραλός διαθέτει ένα αρκετά πλήρες πακέτο, ώστε να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών που έχουν οι ερυθρόλευκοι, ενώ παράλληλα θα έφερνε διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με τον Χασάν Μάρτιν και τον Οκτάβιους Έλις. Θα λέγαμε πως θυμίζει κάπως τον Ζακ Λεντέι, ως προς τον τρόπο που κινείται στην επίθεση, με την διαφορά πως ο Λαντέιλ είναι 10 εκατοστά ψηλότερος και λιγότερο αθλητικός από τον πρώην ερυθρόλευκο της Αρμάνι.
Τον Λαντέιλ τον γνωρίσαμε καλά στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Ζάλγκιρις, τη σεζόν 2019-20. Έπαιξε σε 25 αγώνες με τους Λιθουανός, μετρώντας 11 πόντους με 65% δίποντο, 30% τρίποντο και 82% από την γραμμή των βολών. Είχε επίσης 4.4 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά περίπου 21 λεπτά δράσης. Παρότι ήταν rookie, έγραψε αξιόλογα νούμερα κι έκανε ουκ ολίγα καλά ματς στην Ευρωλίγκα, με αποκορύφωμα μια 27αρα που πέτυχε στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, λίγες μέρες πριν το περσινό lockdown και την οριστική διακοπή της λίγκας.

Μεγάλη ζημιά είχε προκαλέσει και στους Πειραιώτες, όπου στο ΣΕΦ, παρά την ήττα της ομάδας του, ο νεαρός ψηλός είχε 23 πόντους με 73% ποσοστό ευστοχίας! Οι εντυπώσεις που άφησε από την παρθενική του χρονιά ήταν σε γενικές γραμμές θετικές, δείχνοντας πως έχει μέλλον και προοπτική για περαιτέρω εξέλιξη.

Παλαιότερα, τη σεζόν 2018-19, συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό μέσω της Παρτιζάν. Η ομάδα του Βελιγραδίου ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα της καριέρας του, μετά τα κολλεγιακά του χρόνια στο Saint Mary's. Στη Σερβία ο Λαντέιλ ξεχώρισε με το "καλημέρα", παρά την απειρία του, και γρήγορα προσέλκυσε τα βλέμματα πάνω του. Παρουσίασε σημαντική πρόοδο μέσα στη σεζόν και τόσο στο EuroCup, όσο και στην Αδριατική, ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας. Η θητεία του εκεί αποτέλεσε το "εισιτήριο" του για την Ευρωλίγκα.

Παρά το γεγονός πως προερχόταν από ένα κατώτερο επίπεδο, ο Λάντειλ έπεισε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τις δυνατότητες, με αποτέλεσμα να πάρει την μεταγραφή για την Ζάλγκιρις. Μια μεταγραφή, που τον ανέδειξε κι ανέβασε αισθητά το "κασέ" του. Ο "Σάρας" τον πίστεψε και τον βοήθησε να φτιάξει το όνομα του.

Τη φετινή σεζόν, πάντως, ο Αυστραλός σέντερ επέλεξε να μην επιστρέψει στην γηραιά ήπειρο. Αντιθέτως, γύρισε στην πατρίδα του. Με την Melbourne United είναι βασικός κι έχει παίξει σε 24 παιχνίδια μέχρι σήμερα, κάνοντας καλές εμφανίσεις σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα. Η στατιστική του γράφει 16.1 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.6 τάπες. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, πως θα τον ήθελαν και πάλι σύλλογοι από την Ευρώπη. Ένας απ' αυτούς, είναι φυσικά κι ο Ολυμπιακός, που ψάχνει στην αγορά έναν πιο "πολυδιάστατο" σέντερ.

Ο Λαντέιλ έχει καλή πάσα για πεντάρι και συχνά πυκνά μοιράζει ασίστ. Είναι έξυπνος παίκτης κι αρκετά καλός στο τεχνικό κομμάτι. Έχει αξιόπιστα τελειώματα κοντά στο καλάθι κι βελτιώσει πολύ τις βολές του σε σχέση με παλαιότερα. Πλέον, το παιχνίδι του έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Αναμφίβολα, είναι ένας παίκτης απόλυτα συμβατός με το επίπεδο της Ευρωλίγκα.

Σίγουρα, αν έρθει τελικά στην Ελλάδα, δεν θα είναι ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης, όμως θα αποτελέσει μια δοκιμασμένη λύση, σε εξαιρετική ηλικία, που θα εισάγει νέα χαρακτηριστικά που λείπουν, για την ανανεωμένη γραμμή κρούσης του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Για περισσότερα μπασκετικά highlights και αφιερώματα για παίκτες από ολή την Ευρώπη, επισκεφθείτε το κανάλι SEBHL στο YouTube και μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή για να βλέπετε απευθείας τα νέα βίντεο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα… σκάνε για τρεις παικταράδες οι Αγγελόπουλοι - Θα… τρελάνει το ΣΕΦ - Τον "κλέβει" από ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags