Facebook Pixel Euroleague: "Σκούπισε" για πλάκα τη Φενέρμπαχτσε η ΤΣΣΚΑ - Άνετο 3-0 και πρόκριση στο Final Four! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-04-28 22:50:00

"Σκούπισε" για πλάκα τη Φενέρμπαχτσε η ΤΣΣΚΑ - Άνετο 3-0 και πρόκριση στο Final Four! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Σκούπισε" για πλάκα τη Φενέρμπαχτσε η ΤΣΣΚΑ - Άνετο 3-0 και πρόκριση στο Final Four! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έγινε η πρώτη που εξασφαλίζει την παρουσία της στο Final Four της Κολωνίας, καθώς επικράτησε 85-68 στην Κωνσταντινούπολη και τέλειωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά!

Euroleague: Σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα, ατυχίες και απρόοπτα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη έβγαλε τις... σκούπες, «καθάρισε» τη Φενέρμπαχτσε με 3-0 (85-68 στο Game 3) και «έκλεισε» εισιτήριο για το 9ο σερί Final Four της!

Η σεζόν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμοιαζε με... καρδιογράφημα. Το καλοκαίρι οι μεταγραφές από το «πρώτο ράφι» έφεραν τους Ρώσους στις θέσεις των φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Όμως, όσα έγιναν μέσα στη σεζόν, έριξαν τις προσδοκίες για τους Ρώσους. Άλλωστε, δεν έγιναν και λίγα: ο εκ των κορυφαίων σέντερ της Euroleague, Νίκολα Μιλουτίνοφ, βγήκε νοκ - άουτ με τραυματισμό, ο MVP της regular season (για όσο αγωνίστηκε), Μάικ Τζέιμς, τέθηκε εκτός ρόστερ, ύστερα από διαδοχικούς τσακωμούς του με τον Δημήτρη Ιτούδη και πολλά μέλη του κλαμπ ταλαιπωρήθηκαν από τον κορωνοϊό. 

Πώς αντέδρασε ο Έλληνας head coach σε όλες αυτές τις αναποδιές και τα σενάρια που τον ήθελαν σε λίγους μήνες... free agent; Με συσπείρωση της ομάδας του, πίστη στις βασκές αρχές της φιλοσοφίας του, εμπιστοσύνη σε έναν παίκτη που ερχόταν από την Ζιελόνα Γκόρα, τον Ίφε Λούντμπεργκ και την... αναγέννηση των Ουίλ Κλάιμπερν - Ντάνιελ Χάκετ. Η «μηχανή» των πρωταθλητών Ευρώπης του 2019 «ζέστανε» και... πέρασε πάνω από την αβοήθητη (λόγω και των απουσιών) Φενέρμπαχτσε. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ «σκούπισε» τη σειρά (3-0) και μετά το διπλό στην «Ulker Sports Arena» έγινε η πρώτη ομάδα της Euroleague που κλείνει το εισιτήριό της για το Final Four. 

Για να έρθει αυτό το σπουδαίο διπλό το κλαμπ από την Μόσχα χρειάστηκε να ανταπεξέλθει το εξαιρετικό ξεκίνημα της Φενέρ (12-0 στο 3' και 33-23 στο 15') και να φέρει... τούμπα το σκηνικό. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Κλάιμπερν (32 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον Λούντμπεργκ να τον ακολουθεί (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) και να κάνει μια εμφάνιση που αλλάζει το status του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Να τονίσουμε πως ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ δεν καθόταν ούτε αυτή τη φορά στον πάγκο της ομάδας του, καθώς έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο Νάντο ντε Κολό ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων (19π.).

Η επιστροφή του Γιαν Βέσελι στο παρκέ συνδυάστηκε με ένα κυρίαρχο τρίλεπτο της Φενέρμπαχτσε, που έφτασε μέχρι το 12-0, την ώρα που η «ομάδα του στρατού»... ψαχνόταν πάνω στο παρκέ. Ο Ουίλ Κλάιμπερν έβαλε τέλος στην αστοχία των φιλοξενούμενων, αλλά η τουρκική ομάδα συνέχιζε τον... βομβαρδισμό με 6/8 δίποντα και 3/4 τρίποντα στο 8' (22-10) και την τριπλέτα Βέσελι - Ντε Κολό - Γκούντουριτς να βγαίνει μπροστά. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε σκορ από την περιφέρειά του και μπόρεσε να «ροκανίσει» κάπως την απόσταση (24-17 στο 10').

Η Φενέρ μπήκε αποφασισμένη και στη δεύτερη περίοδο και στα πρώτα λεπτά της ήταν εύστοχη, μάζευε τα ριμπάουντ, μοίραζε σωστά την μπάλα και πήγε εκ νέου στο +10 (33-23 στο 15'). Όμως, για άλλη μια φορά η προσπάθεια των γηπεδούχων δεν είχε μεγάλη -χρονική- διάρκεια, με αποτέλεσμα οι Ίφε Λούντμπεργκ - Ουίλ Κλάιμπερν να ξαναβάλουν την ΤΣΣΚΑ στο ματς για τα καλά (35-34 στο 17'). Και κάπου εκεί γύρισε πλήρως ο διακόπτης, με την απόδοση της Φενέρμπαχτσε να πέφτει από το 10/10 στα... τάρταρα. Η εντυπωσιακή ρωσική αντεπίθεση δεν σταμάτησε, με τον Κλάιμπερν να ξεπερνάει από νωρίς τους μέσους όρους του στα φετινά πλέι οφ (14,5π.) και να βάζει μπροστά τους Μοσχοβίτες (37-38 στο 18'). Ο Αμερικανός φόργουορντ με μια ασύλληπτη εμφάνιση στο πρώτο μέρος (17π. με 7/8 σουτ) έδωσε το... έναυσμα για την ολική ανατροπή και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 έδειξε το «μέταλλό» της (37-44 στο 20').

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία... εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ή μάλλον, ήταν η συνέχεια των τελευταίων λεπτών του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έμειναν από καύσιμα (ξανά) και οι Ρώσοι είχαν ακονίσει τα... δόντια τους. Αυτή τη φορά η ομάδα από την Μόσχα δεν είχε όρεξη για «νεκρά» διαστήματα και χαμένες ευκαιρίες. Ο Λούντμπεργκ δεν είχε αντίπαλο και με μια εμφάνιση καριέρας... ευχαρίστησε τον κόουτς Ιτούδη, για την ευκαιρία που του έδωσε να κάνει το step up στην καριέρα του. Η υπεροχή της ΤΣΣΚΑ ήταν τέτοια που το επιμέρους σκορ έφτασε το 5-19 για το +21 των φιλοξενούμενων (42-63 στο 26' με τρίποντο του Νταρούν Χίλιαρντ). Εν τέλει, η καταιγιστική 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 11-27 (50-71 στο 30') και οι οκτώ φορές πρωταθλητές της Euroleague «αγκάλιασαν» την πρόκρισή τους σε άλλο ένα Final Four. 

Έτσι, η πιο έμπειρη και ποιοτική ΤΣΣΚΑ κλήθηκε να διαχειριστεί το +21 στην τελευταία περίοδο. Κάθε λεπτό που περνούσε οι Ρώσοι έφτασαν όλο και πιο κοντά στον μεγάλο φετινό τους στόχο, με τους Τούρκους να είναι φανερό πως δεν έχουν δυνάμεις για να αλλάξουν το σκηνικό (52-77 στο 34' με τον Κλάιμπερν να ξεπενράει τους 30π.). Η «ομάδα του στρατού», λοιπόν, απέδρασε με το διπλό από την Πόλη (68-85) και έγινε η πρώτη που «σφραγίζει» το εισιτήριο για το Euroleague Final Four 2021. 

Τα Δεκάλεπτα: 24-17, 37-44, 50-71, 68-85.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags