Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αδιανόητες καταγγελίες για το ’87: "Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί ότι κάποιοι θα πουλήσουν τον τελικό"!
| 2021-05-05 13:47:00

Αδιανόητες καταγγελίες για το ’87: "Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί ότι κάποιοι θα πουλήσουν τον τελικό"!

Sportdog Team
Αδιανόητες καταγγελίες για το ’87: "Ο Γκομέλσκι είχε ενημερωθεί  ότι κάποιοι θα πουλήσουν τον τελικό"!

Με τον τελικό του Eurobasket 1987 ασχολούνται εδώ και μέρες τα ΜΜΕ της πρώην ΕΣΣΔ, κατηγορώντας ανοιχτά την ελληνική πλευρά για δωροδοκία.

Εθνική Ελλάδας: Μετά τον Μαρτσουλιόνις και τον Χέινο Έντεν, και ο Βλάντας Γκαράστας, βοηθός προπονητή του Αλεξάντερ Γκομέλσκι της ΕΣΣΔ στο Eurobasket 1987, και αργότερα πρώτος προπονητής σε αυτό του 1989, σε δηλώσεις του άφησε και πάλι ξεκάθαρες αιχμές για «περίεργα» πράγματα όπως τα χαρακτηρίζει που έγιναν τις ημέρες του τελικού.

Ο πρώην τεχνικός της Ζαλγκίρις, μάλιστα, αναφέρει ότι ο Γκομέλσκι του είχε μεταφέρει ότι άνθρωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας τον είχαν ενημερώσει ότι υπάρχουν παίκτες της εθνικής ΕΣΣΔ που θα «πουλήσουν» το ματς.

«Ο Γκομέλσκι επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μόλις λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ της Αθήνας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Ομπούκοφ. «Πριν τον τελικό ο Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε: Από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ενημερώθηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που θα πουλήσουν το ματς. Με ρώτησε τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του είπε ότι οι παίκτες μας είναι έντιμοι. Επανέλαβε την ερώτηση για το αν υποπτεύομαι τον Βάλντις Βάλτερς. Του απάντησα πως όχι… Η συζήτηση τελείωσε εκεί», ήταν τα λόγια του 87χρονου πια Γκαράστας στο ‘’www.15min.lt’’.

Όμως δεν σταματά εκεί και συνεχίζει και κάνει λόγο για ένα περίεργο τηλεφώνημα που είχε δεχθεί ο Γκομέλσκι που διήρκησε τελικά 50 λεπτά και μετά από αυτό, όπως λέει, ο τεχνικός της ομάδας ενεργούσε περίεργα.

Στο σημείο αυτό κάνει αναφορά για την επιλογή του Γκομέλσκι να αναθέσει το μαρκάρισμα του Γκάλη στον Μαρτσιουλόνις, την στιγμή που στον ημιτελικό με τους Γιουγκοσλάβους είχε αποδεχθεί να μαρκάρουν τον Ντράζεν Πέτροβιτς οι Έντεν και Χομίτσιους.

«Είχαμε τεχνικό μίτινγκ πριν φύγουμε για το γήπεδο, για τον τελικό. Μιλούσε ο Γκομέλσκι όταν κάποιος μπήκε και του είπε ότι τον ζητούσαν στο τηλέφωνο. Δεν επέστρεψε άμεσα αλλά μετά από πενήντα λεπτά. Μπήκαμε στο πούλμαν και φύγαμε. Αισθάνομαι ότι ο Γκομέλσκι λειτούργησε περίεργα. Ζήτησε από τον Μαρτσουλιόνις να παίξει άμυνα τον Γκάλη. Αποτέλεσμα; Ο Μαρτσουλιόνις αποβλήθηκε με πέντε φάουλ! Ποτέ δε θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον Γκάλη», αναφέρει ο Γκαράστας.

Το δημοσίευμα αναφέρει και τι θυμάται ο Έντεν σχετικά με το ζήτημα αυτό... «Στον ημιτελικό με τους Γιουγκοσλάβους, ο Γκομέλσκι ρώτησε ποιος θα μαρκάρει τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Απάντησα εγώ και ο Χομίτσιους. Και όλα πήγαν καλά. Νικήσαμε και προκριθήκαμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags