Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να σηκώσει μία ακόμη κούπα. Το Λαύριο είναι φιλότιμο, αλλά δεν μπορεί να κοντράρει μία πολύ καλύτερή του ομάδα, όπως είναι οι «πράσινοι». Και σίγουρα δεν μπορεί να τους κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο δεύτερος τελικός γίνεται αύριο στο Λαύριο και είναι πλέον θέμα χρόνου για τον εξάστερο να προσθέσει το 40ο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του. Από κει και πέρα έρχονται τα πολύ πιο δύσκολα, αφού πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Οντεντ Κάτας, ενώ τελειώνουν τα συμβόλαια του Νέντοβιτς, του Μήτογλου, του Παπαπέτρου και του Χεζόνια.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» δεν θέλει τον Κάτας αλλά ο Ισραηλινός έχει συμβόλαιο και για του χρόνου. Πάντως, ο Παναθηναϊκός, πληρώνοντας ένα αντίτιμο το καλοκαίρι, μπορεί να αποδεσμεύσει τον Κάτας. Οι ενδείξεις αναφέρουν ότι τελικώς θα υπάρχει αλλαγή προπονητή. Δεν είναι, όμως, 100% τελειωμένο.

Οσον αφορά στους παίκτες, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θέλει πολύ να μείνει, αλλά υπάρχουν οι σειρήνες κυρίως της Εφές. Ο Μάριο Χεζόνια είναι «φτιαγμένος» με αυτό, που ζει στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι και μεγάλο το πακέτο χρημάτων, που απαιτείται για την παραμονή του.  Είναι άγνωστο αν ο Παναθηναϊκός θα έχει τέτοιο μπάτζετ, ώστε να μπορέσει να τον κρατήσει. Σίγουρα, πάντως, το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς θα είναι μεγαλύτερο από το φετινό.

Μήτογλου και Νέντοβιτς θέλουν κι αυτοί να συνεχίσουν στα «πράσινα». Η παραμονή του Σέρβου στην ομάδα από οικονομικής πλευράς φαίνεται πιο εύκολη σε σχέση με του Μήτογλου.

Ο Παναθηναϊκός θέλει, πάντως, να τους κρατήσει όλους, να κάνει και 2-3 δυνατές μεταγραφές και να αρχίσει έτσι σιγά σιγά να επιστρέφει στα παλιά του μεγαλεία.

Από την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, καθώς ο χρόνος περνάει και ήδη ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν κάνει κινήσεις για τα ρόστερ της επόμενης σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει… όπλο στο ΟΑΚΑ - Έκανε ματσάρα κόντρα στον ΠΑΟ - Η μεγάλη "κλοπή" και η... καψούρα (Vid)