Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πότε θα τους ξαναδούμε να σηκώνουν Ευρωλίγκα;
| 2021-06-05 12:05:00

"Έτσι σηκώνουν Ευρωλίγκα ΠΑΟ-Ολυμπιακός - Ντεσαβαντάζ για Μπαρτζώκα - Νέντοβιτς, Χεζόνια θα..."

του Γιώργου Κτενά
"Έτσι σηκώνουν Ευρωλίγκα ΠΑΟ-Ολυμπιακός - Ντεσαβαντάζ για Μπαρτζώκα - Νέντοβιτς, Χεζόνια θα..."

"Από τον Σπανούλη τα περιμένεις όλα, ακόμα και στα 39 του χρόνια". Έλληνας προπονητής αναλύει τις αλλαγές που χρειάζονται οι "αιώνιοι" το φετινό καλοκαίρι ώστε να επιστρέψουν στις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη και εξηγεί τα υπέρ και τα κατά κάθε ομάδας.
 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πόσο εύκολο είναι να δούμε, άμεσα, μία από τις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες να βρίσκονται στη θέση της Εφές; Τι χρειάζεται να αλλάξουν Πράσινοι και Ερυθρόλευκοι για να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί μέσα στην επόμενη σεζόν και τι ήταν γνωστό στον χώρο τού ελληνικού μπάσκετ για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ;

Οι απαντήσεις στο sportdog από τον προπονητή Κώστα Σορώτο, που βρίσκεται στα παρκέ αμέτρητα χρόνια και γνωρίζει τα μυστικά τού αθλήματος όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα.

"Για αυτό βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης η Εφές - Έτσι θα ξανασηκώσουν Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός"

"Δούλευε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια η Εφές. Και πέρσι, αν δεν είχε διακοπή λόγω του Covid, θα ήταν πρώτο φαβορί για να πάρει την Ευρωλίγκα. Η ποιότητα  είναι πολύ μεγάλη, έχει σημαντική ομάδα. Πριν από δύο χρόνια έπαιξε ξανά τελικό, πέρσι είχε τα καλύτερα αποτελέσματα και φέτος ήταν σε υψηλό επίπεδο. Άρα ήταν κάτι αναμενόμενο αυτό που συνέβη φέτος", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Κ. Σορώτος.

Μπορεί να δούμε στη θέση της Εφές τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό άμεσα; Τι χρειάζεται να γίνει με τις ελληνικές ομάδες σε αυτό το επίπεδο;

"Είναι δύσκολο πια σε αυτό το επίπεδο γιατί χρειάζονται οικονομικές επενδύσεις. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επηρεάζει και τις ομάδες μας, δεν λειτουργεί ξεχωριστά. Δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν βγαίνουν Έλληνες παίκτες ποιότητας για να φτάσουν στο επίπεδο να κερδίσουν την Ευρωλίγκα. Από τη μία δεν μπορείς να πάρεις τους καλύτερους Αμερικανούς, για οικονομικούς λόγους, από την άλλη δεν έχεις καλή εσωτερική παραγωγή. Αλλά επειδή έχει την τεχνογνωσία το ελληνικό μπασκετ, καλό θα είναι να μην μας ξεγράφει κανείς".

"Αυτούς να κρατήσει ο Ολυμπιακός - Περιμένεις τα πάντα από Σπανούλη - Τι να κάνει ο Παναθηναϊκός"

Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού;

"Πρέπει να ενισχυθεί σε πολλές θέσεις, στην περιφέρεια θέλει 2-3 παίκτες και στους ψηλούς επίσης χρειάζεται ενίσχυση. Η ομάδα έχει το ντεσαβαντάζ να τελειώνει νωρίς τη χρονιά και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κινηθεί, γιατί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν αγώνες. Σλούκας, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Πρίντεζης και ο Λαρεντζάκης που έκανε πολύ καλή χρονιά φέτος και πρέπει να παραμείνουν. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν μπορεί να βρει τους κατάλληλους ξένους, εκεί θα πρέπει να ρίξει το βάρος φέτος".

Με το θέμα του Σπανούλη, που ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Μεσίνα;

"Ο Σπανούλης είναι δύσκολη περίπτωση και πρέπει να δοθεί μια λύση ανάμεσα σε ομάδα και παίκτη. Ο Βασίλης είναι άνθρωπος που έχει αθλητικό εγωισμό πολύ υψηλό. Θεωρώ ότι είναι λίγο too much να κάνει τέτοια κίνηση στα 39 του, αλλά από έναν άνθρωπο σαν τον Βασίλη όλα τα περιμένεις".

Τι χρειάζεται για την επόμενη μέρα του, αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός; Εκκινώντας από την παραμονή ή όχι του Κάτας.

"Κάθε προπονητής που έχει ευκαιρία να δουλέψει πάνω από 3-4 μήνες, δείχνει πράγματα. Δεν τον έχει χειροτερεύσει ο Κάτας τον Παναθηναϊκό. Το καλό είναι έχει ελληνικό κορμό, αυτό είναι πλεονέκτημα, με παιδιά σε καλή ηλικία όπως ο Μήτογλου, ο Παπαγιάννης, ο Μποχωρίδης, Ο Παπαπέτρου. Και εδώ θα παίξουν ρόλο οι ξένοι. Η παραμονή του Χεζόνια θα είναι πολύ καθοριστική όπως και εκείνη του Νέντοβιτς".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ;

"Λυπηρό ότι ομάδα όπως η ΑΕΚ παρουσιάζει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, εύχομαι να τα ξεπεράσει γιατί το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη συλλόγους σαν την ΑΕΚ. Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια, αν και υπήρχαν πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα. Δεν το περίμενα, όμως, να έχει φτάσει τόσο δύσκολο σημείο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ήθελε η ΑΕΚ, τον "αρπάζει" ο Ολυμπιακός- 30.000 για ένα ματς ο Ζαγαρίτης- Πακέτο Λάζαρο-Μακέντα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags