Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Στον Ολυμπιακό ο Κώστας, στον ΠΑΟ ο Θανάσης - Ό,τι έκανε και ο Ντίβατς - Θα κόβει εισιτήρια…"
| 2021-06-23 10:00:00

"Στον Ολυμπιακό ο Κώστας, στον ΠΑΟ ο Θανάσης - Ό,τι έκανε και ο Ντίβατς - Θα κόβει εισιτήρια…"

του Γιώργου Κτενά
"Στον Ολυμπιακό ο Κώστας, στον ΠΑΟ ο Θανάσης - Ό,τι έκανε και ο Ντίβατς - Θα κόβει εισιτήρια…"

Αποκαλύψεις για τα αδέρφια Αντετοκούνμπο που θέλουν οι "αιώνιοι". Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μιλάει στο sportdog.gr για τον Κώστα και τον Θανάση, τα ονόματα των οποίων... παίζουν στα ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Τι μπορούν να προσφέρουν και σε ποιες ομάδες πρέπει να αγωνιστούν, εάν γυρίσουν στην Ελλάδα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Κώστας και Θανάσης Αντετοκούνμπο κυριαρχούν τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ των δύο συλλόγων, καθώς αμφότεροι φαίνεται ότι προσανατολίζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν και αυτή η προοπτική δεν αφήνει αδιάφορους τους "αιώνιους".

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Σπύρο Βελλινιάτη, τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί, αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο αδερφιών στο ΝΒΑ αλλά και σε ποια ομάδα ταιριάζει καλύτερα για να παίξει ο καθένας.

"Σοφή κίνηση για τον Κώστα - Κόβει εισιτήρια ο Θανάσης - Για αυτό δεν διαχειρίζεται σωστά την ενέργεια"

"Λογική η υπόθεση και σοφή κίνηση να επιστρέψει στην Ευρώπη, γιατί ο Κώστας δεν έχει χρόνο στους Λέικερς. Και ο Θανάσης το ίδιο, αδικείται όταν δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής. Έχει θέμα διαχείρισης ενέργειας, η ενθουσιώδης προσωπικοτητα δυσκολευεται να μπει σε ρυθμό διαρκειας που θέλουν οι προπονητές, αλλά πέραν τούτου είναι παίκτη που θα βοηθήσει, είναι χρήσιμος, εντυπωσιακός, κόβει εισιτήρια", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Σ. Βελλινιάτης.

Μπορεί να ταιριάξει στον Παναθηναϊκό τής νέας αγωνιστικής περιόδου ο Θανάσης;

"Παίκτες σαν τον Θανάση ταιριάζουν πάντα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Γιατί ο Θανάσης από τη στιγμή που παίζει λιγότερο από αυτό που αξίζει, σημαίνει ότι βάζει κάτω τον εγωισμό του. Το πρόβλημα του Θανάση είναι ότι έκανε 110 μ. εμπόδια στον Πανελλήνιο, και έχει ένα ρυθμό παιχνιδιού γιατί έχει επηρεαστεί από αυτές τι εκρήξεις των εμποδίων. Οι προπονητές φταίνε που δεν του έκαναν ασκήσεις που θα τον έβαζαν να καταλαβει τη διαχείριση των 40 λεπτών. Επειδή δεν προλάβαινε να παίξει και πολλούς αγώνες ως πρωταγωνιστής, δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειρίζεται την ενέργειά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μια ρουτίνα στην οποία θα μπορούσε να προσαρμοστεί. Είναι τεχνικό λάθος, όπως οι βολές του Γιάννη είναι τεχνικό λάθος. Μην γνωρίζοντας το παρελθόν τους οι νέοι προπονητές τους δεν αντιλήφθηκαν τα κενά που έχουν αυτά τα παιδιά".

"Στον Ολυμπιακό ο Κώστας - Στον Παναθηναϊκό ο Θανάσης"

Δύο λόγια για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που το όνομά του φαίνεται ότι απασχολεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

"Ο Κώστας έχει αδικηθεί που πήγε στην Αμερική, γιατί πήγε σε πρωτάθλημα με χαμηλό ανταγωνισμό. Αυτό δεν το κατάλαβε ο Γιάννης, νόμιζαν ότι στην Αμερική όλα θα λειτουργούσαν τέλεια. Αυτό είναι το  μεγάλο λάθος που πληρώνει, γιατί έχει πολύ καλό σουτ, δεν τον χρησιμοποιούν στο σουτ του. Είναι καλό ότι έμαθε να παίζει με πλάτη, αλλά πιστεύω ότι αν κάνει σωστή εκγύμναση (γιατί έχει ελαστικότητα) μπορεί να κάνει πολλά πράγματα παραπάνω".

Γιατί πιστεύετε ότι δεν έχει κάνει αυτά τα πολλά παραπάνω ήδη;

"Δυστυχώς δεν έχουν όραμα οι μεγάλοι προπονητές, βλέπουν το μπάσκετ μέσα από κουτάκια ορθολογισμού και όχι δημιουργικότητας. Ο Κώστας, για παράδειγμα, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις εκτός του άσου, επειδή δεν δουλευτηκε εκεί ποτέ. Όπως ο Ντίβατς κάποτε κατέβαζε την μπάλα και είχε δίπλα του τον Μάτζικ Τζόνσον, έτσι θα μπορούσε να κατεβάζει και ο Κώστας. Οι μεγάλοι προπονητές είναι εγκλωβισμένοι στο μπάσκετ σκοπιμότητας".

Τέλος, θέλω να μου πείτε σε ποια από τις δύο ομάδες που το όνομά του βρέθηκε στο ρεπορτάζ τους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ταιριάζει καλύτερα.

"Θα ταίριαζε ο Κώστας στον Ολυμπιακό και ο Θανάσης στον Παναθηναϊκό. Γιατί τον Θανάση τον αγάπησε πολύ η εξέδρα, θα ήταν κρίμα να χαλάσει η σχέση με το σύνολο. Ο Κώστας, από την άλλη, θέλει τον χώρο του για να δείξει για την αξία του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο δυνατό όνομα από τη λίστα Πρίφτη για ΠΑΟ - Ξέρει από Ελλάδα - "Χάνεται" σούπερ μεταγραφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags