Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Η αλήθεια για Ομπράντοβιτς - Πώληση της ΚΑΕ με μυστικότητα, δικό του ΟΑΚΑ - Γιόβιτς αντι Λαπροβίτολα"
| 2021-06-27 12:05:00

"Η αλήθεια για Ζέλικο - Πώληση της ΚΑΕ με μυστικότητα, δικό του ΟΑΚΑ - Γιόβιτς αντι Λαπροβίτολα"

του Γιώργου Κτενά
"Η αλήθεια για Ζέλικο - Πώληση της ΚΑΕ με μυστικότητα, δικό του ΟΑΚΑ - Γιόβιτς αντι Λαπροβίτολα"

Οι μεταγραφικές σκέψεις του Πρίφτη, οι Έλληνες και το αυξημένο μπάτζετ. Ανάλυση για τον νέο Παναθηναϊκό που θέλει να "χτίσει" ο Έλληνας κόουτς, οι εξελίξεις με ΟΑΚΑ και όσα έγιναν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τελικά πωλείται η ομάδα;

Παναθηναϊκός: Για όλα τα θέματα γύρω από την πράσινη ΚΑΕ μίλησε στο sportdog.gr ο Μαρίνος Πρίντεζης, δημοσιογράφος με πολλά χιλιόμετρα στο μπασκετικό ρεπορτάζ, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι σε βάθος τις εξελίξεις.

Αναφέρθηκε στο θέμα τού Δημήτρη Πρίφτη, στο αν υπήρξε ποτέ ζήτημα με τον Ομπράντοβιτς, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην πώληση της ΚΑΕ, το γήπεδο αλλά και το ρόστερ τής νέας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε όλα όσα είπε στο sportdog.gr!

"Η αλήθεια για Ομπράντοβιτς - Δεν επιστρέφει ο Δημήτρης - Πώληση της ΚΑΕ με μυστικότητα"

"Από όσο γνωρίζω το Τριφύλλι δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία για να μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς. Προφανώς είναι πάντα πόθος για τον Παναθηναϊκό, αλλά από όσο γνωρίζω ποτέ δεν μίλησαν μαζί του. Γράφτηκαν στα social media διάφορα θέματα που ήταν πιο πολύ διακαείς πόθοι και όχι πληροφόρηση και δημιουργήθηκε ένα συγκεκριμένο κλίμα. Αλλά η πληροφόρηση μου είναι διαφορετική", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο M. Πρίντεζης. 

Στο θέμα με την πώληση της ΚΑΕ τι μπορούμε να σχολιάσουμε;

"Ο Τριαντόπουλος δουλεύει σκληρά καθημερινά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση γιατί έχουν κάνει πολλά που δεν φαίνονται - Είπε ότι έχει προτάσεις από funds αλλά υπάρχουν κάποιες ρήτρες εμπιστευτικότητας οπότε και εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι περισσότερο. Αρα δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είναι προς πώληση και σίγουρα θέλουν να βρεθεί λύση, γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα επιστρέψει όπως έχει τονίσει. Είναι αυτό που λέμε "Είμαστε διαθέσιμοι, ελάτε να αγοράσετε". Υπάρχει απόλυτη μυστικότητα, σε αυτές τις περιπτώσεις όταν γίνονται συζητήσεις με εταιρείες κλπ., για να γίνει ένα καλό deal δεν πρέπει να βγει τίποτα προς τα έξω".

"Δικό του το ΟΑΚΑ - Έτσι θα αυξήσει το μπάτζετ - Να πάρει Έλληνες"

Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε για το ζήτημα του γηπέδου;

"Πιο σημαντικό είναι το γηπεδικό. Είναι πολύ κοντά στο να τελειώσει, για εμένα έχει τελειώσει στην ουσία, αλλά υπάρχει υπάρχει η γραφειοκρατία. Θέλει να κάνει το ΟΑΚΑ δικό του για 49 χρόνια, για να μπορέσει να το φτιάξει, να το ρετουσάρει, να κάνει κερκίδες με πράσινο φόντο, έχει γίνει στο Jumbotron τεράστια επένδυση. O Παναθηναϊκός θέλει να δημιουργήσει μια δική του Πολιτεία, με εμπορικά καταστήματα κ.λπ. Αλλά μέσα από το γήπεδο να έχει έσοδα - Στόχος της ομάδας φέτος είναι να έχει ένα διαφοροποιημένο προς τα πάνω μπάτζετ. Πέρσι ήταν στα 4,5 με 5 εκατ. ευρώ, φέτος αν μπορεί να έχει 6 εκατ. ευρώ για παράδειγμα θα υπάρχει ικανοποίηση. Στόχος είναι να υπάρχει πιο αυξημένο το μπάτζετ, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τα διαρκείας, την παρουσία τού κόσμου στο γήπεδο κ.λπ.".

Αυξημένο αγωνιστικό μπάτζετ σημαίνει ότι θα έχουμε αλλαγές στο ρόστερ;

"Αρχικά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Δεν ξέρουμε για τον Μποχωρίδη, ο Καλαϊτζάκης είναι ερωτηματικό, τον Μουράτο θεωρώ ότι θα τον κλείσει. Αλλά πρέπει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο. Με δεδομένο ότι όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει ο Ολυμπιακός στην Α1, καλό είναι να έχει πιο πλούσιο ρόστερ και με Έλληνες παίκτες".

"Εξελίξεις με Παπαπέτρου - Για αυτό έφυγε ο Μήτογλου - Τι θα γίνει με Χεζόνια-Νέντοβιτς"

Ο Μήτογλου έφυγε, ο Παπαπέτρου μένει;

Παναθηναϊκός μπήκε αμέσως στην υπόθεση του Ντίνου γιατί ήξερε ότι υπήρχαν προτάσεις από Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια και Μακάμπι. Φυσικά και από τον Παναθηναϊκό. Στο μυαλό του παίκτη υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι, όχι άλλη ομάδα. Ξεκάθαρα το παιδί πήρε την απόφαση για αγωνιστικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια υπέρβαση με βάση όσα μπορούσε, έδωσε τεράστια μάχη για να πείσει τον Μήτογλου ότι αγωνιστικά εδώ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Εκείνος θεώρησε ότι είναι προτιμότερο να πάει στην Αρμάνι για να έχει προοπτική για το ΝΒΑ - Αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι άριστες. Ο Παναθηναϊκός πίστευε ότι μπορεί να τον κρατήσει. Τώρα το θέμα είναι τι θα γίνει με τον Παπαπέτρου, μια υπόθεση που θεωρώ ότι θα τραβήξει λίγο σε μάκρος. Θα πάει στη Γερμανία για θεραπεία στο γόνατο, ο Παναθηναϊκός θα κάνει προσέγγιση στον μάνατζέρ του. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει προτεραιότητα να μείνει, αλλά θα παίξει ρόλο τι ρόστερ θα υπάρχει φέτος. Δύσκολη υπόθεση, θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολη από του Μήτογλου. Ο Παναθηναϊκός έχει το βάρος και άγχος για να μην τον χάσει. Την ερχόμενη εβδομάδα θα καθίσει να μιλήσει με τον Παπαπέτρου".

Για τους υπόλοιπους τι μπορούμε να πούμε;

"Ο Νέντοβιτς θέλει να μείνει, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση προς το παρόν. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι θα μπει στη διαδικασία για να επικοινωνήσει με την πλευρά του παίκτη. Τον Χεζόνια θέλει να τον κρατήσει, είναι παίκτης που τόνωσε την ομάδα αγωνιστικά και επικοινωνιακά. Αλλά πρέπει να πληρωθούν 400.000 ευρώ μπάι άουτ. Ο ίδιος είπε ότι θα αποφασίσει τον Αύγουστο, μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική. Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρω πότε θα μπει στην διαδικασία για να μιλήσει".

"Ιδανική λύση ο Πρίφτης - Αυτόν θέλει στον Παναθηναϊκό - Καλύτερος ο Γιόβιτς από Λαπροβίτολα"

Με το θέμα του νέου προπονητή;

"Ο Πρίφτης είναι ιδανική λύση, καλώς ο Παναθηναϊκός δεν συνέχισε με τον Κάτας. Ο οποίος είχε σημαντικό ελαφρυντικό: Δεν είχε δικό του ρόστερ. Αλλά ο Παναθηναϊκός επεξεργάστηκε το ζήτημα και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει παραπάνω. Το δείγμα ήταν μεγάλο και η εικόνα αρνητική. Με αυτά τα δεδομένα βρέθηκε στην επιλογή του Πρίφτη, για δύο χρόνια όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μου". 

Μπορούμε να πούμε για αυτά που θα κοιτάξει άμεσα ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι ή, ακόμα, και για παίκτες που ίσως να ήθελε ο Πρίφτης;

"Το κομμάτι των παικτών ο Παναθηναϊκός θα το κοιτάξει, αρχικά με το θέμα των γκαρντ. Λαπροβίτολα και Γιόβιτς είναι στο μυαλό του Παναθηναϊκού. Μετά τον προπονητή το βασικό για τον Παναθηναϊκό είναι το θέμα του γκαρντ. Είναι δύο παίκτες σημαντικοί, δεν ξέρω αν θα πάει ίσως στη λύση τού Κέντρικ Πέρι, της Τσεντεβίτα. Ο Λαπροβίτολα είναι ψηλά και θα κάνει κρούση η ομάδα, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι αν ο Γιόβιτς είναι καλή κατάσταση θα προτιμούσα τον Γιόβιτς. Ο Πρίφτης θα δει παίκτες που του αρέσουν. Ενδεχομένως να πάρει ξένο από την Ούνικς Καζάν. Επειδή το 4άρι είναι σημαντικό μετά την αποχώρηση του Μήτογλου - Εντάξει ο παναθηναϊκός πήρε τον Χουγκάζ αλλά θα πάρει και βασικό 4άρι. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό τού Παναθηναϊκού μπορεί να είναι ο Νάιτζελ Χέιτζ. Δεν θα απέκλεια να κοιτάξει τον Οκάρο Ουάιτ που είναι 4άρι με εμπειρία και τον ξέρει και ο Πρίφτης".

Πώς θέλεις να κλείσουμε;

"Θεωρώ ότι αν καταφέρει να πάρει ο Σαντ-Ρος πριν την έναρξη της περιόδου το ελληνικό διαβατήριο, θα είναι πολύ θετικό. Είναι σε καλό δρόμο η υπόθεση, αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα δεν ξέρω αν θα μπορέσει να λυθεί άμεσα το θέμα. Αν πάρει το ελληνικό διαβατήριο θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα αδειάσει θέση ξένου για έναν παίκτη που φέτος έκανε παπάδες βάσει όσων ήθελε η ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που κλείνει ο Πρίφτης μέσα στην εβδομάδα - Τα δίνει όλα για Έλληνα άσο!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags