Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ατακάρες από γνωστό Έλληνα προπονητή για τους "αιώνιους"!
| 2021-07-04 12:00:00

"Θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν ο Γιαννακόπουλος για... Ολυμπιακό - Εκεί ταιριάζει ο Αντετοκούνμπο"

του Γιώργου Κτενά
"Θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν ο Γιαννακόπουλος για... Ολυμπιακό - Εκεί ταιριάζει ο Αντετοκούνμπο"

Η καλή μεταγραφή του ΠΑΟ, ο Καββαδάς και η επιστροφή από την Α2. Ο Γιώργος Καλαφατάκης σχολιάζει στο Sportdog.gr τις τελευταίες εξελίξεις στο μπάσκετ, τις κινήσεις του Παναθηναϊκού, το χτίσιμο του Ολυμπιακού από τον Μπαρτζώκα, αλλά και τα σενάρια που θέλουν τους Πειραιώτες να μην ανεβαίνουν τελικά στην Basket League. Σε ποια ομάδα ταιριάζει ο Κώστας Αντετοκούνμπο;
 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στο sportdog ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός μίλησε για την έλευση του Δημήτρη Πρίφτη στους Πράσινους, για την ενίσχυση που χρειάζεται το ρόστερ, αλλά και για τον παρορμητικό Δημήτρη Γιαννακόπουλο που θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν αν ήταν στην Α1 ο Ολυμπιακός.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους Πειραιώτες, στους Λάιτι και Κώστα Αντετοκούνμπο που είναι κοντά στους Ερυθρόλευκους, αλλά και στο αν θα ανεβάσουν την ομάδα στην Α1 οι Αγγελόπουλοι.

"Αυτό θα δώσει στον ΠΑΟ ο Πρίφτης - Μεγάλο ταλέντο ο... - Έκανε κακό σε Σαντ-Ρος-Μποχωρίδη"

Κύριε Καλαφατάκη, ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για τον Δημήτρη Πρίφτη που είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού;

"Τον πιστεύω ως άνθρωπο και προπονητή, είναι σοβαρός, πολύ χαμηλών τόνων, οργανωμένος, μεθοδικός, προσέχει τι λέει, βγαίνει ο χαρακτήρας του στο γήπεδο. Οι ομάδες του έχουν αρχή και τέλος. Πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Θα δώσει ταυτότητα γιατί η φετινή ομάδα ήταν ο,τι να΄ναι. Δεν είδαμε ούτε στην πρώτη φάση ούτε στη δεύτερη του Παναθηναϊκού κάτι τέτοιο φέτος. Κάτι που κόστισε, ανεξάρτητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος. Αλλά εκεί που έπρεπε να μετρήσει είναι οι προσδοκίες για να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Εκεί δεν ανταποκρίθηκε η ομάδα. Αιτία ήταν ο σχεδιασμός και, εκ του αποτελέσματος, δεν έγινε ο σχεδιασμός όπως ίσως επιθυμούσαν αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όπως περιμέναμε. Στην Ελλάδα, βέβαια, ήταν πιο εύκολο καθώς χωρίς Ολυμπιακό ίσως εφησύχασε ο Παναθηναϊκός και του κόστισε στην Ευρώπη.".

Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός σκέφτεται την περίπτωση Καββαδά, έκλεισε τον Πέρι, ενώ κοντά βρίσκεται και ο Μεϊκόν. Ποια είναι η άποψή σας;

"Και οι τρεις λύσεις είναι καλές, αλλά ο Μεϊκόν είναι κόμπο: Άσος μεν, αλλά παίζει στο 2. Βέβαια έχει φοβερή εξέλιξη, είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει άσο. Έκανε κακό και σε αυτούς που βάφτισαν άσους φέτος το γεγονός ότι δεν υπήρχε άσος, εννοώ τον Σαντ Ρος και τον Μποχωρίδη που είναι κόμπο. Μπορούν να δώσουν λύσεις στο κατέβασμα της μπάλας και κάποια ποιοτικά λεπτά εκεί, αλλά έτσι αδικήθηκαν. Ενώ αν έπαιζαν στη φυσική θέση τους, θα ήταν αλλιώς. Να λύσει το θέμα του βασικού πόιντ γκαρντ, γιατί και ο Νέντοβιτς είναι άσος σκόρερ, αλλά έμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού".

"Θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν ο Γιαννακόπουλος - Ταιριάζει ο Αντετοκούνμπο σε Ολυμπιακό"

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβηκε βαθμολογικά στην Basket League αλλά οι Αγγελόπουλοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν, τελικά, αν θα συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.

"Σαν φίλαθλος θα μιλήσω και εγώ: Η αίσθηση που έχει ο κόσμος είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ανέβει, θα παίξει Α1, αν είχαν γίνει οι εκλογές της ΕΟΚ και είχε λήξει το πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, αν είχαν γίνει εκλογές όπως σε όλες τις Ομοσπονδίες και είχε τελειώσει η γάγγραινα της αναβλητικότητας, δεν θα υπήρχε θέμα να συζητιέται αν θα παίξει ή όχι στην Α1. Αυτός ο ενδοιασμός αφορά την επόμενη μέρα, γιατί έχασε δύο χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε και ο Ολυμπιακός από την απουσία του. Δε νομίζω να ρισκάρει να χάσει και τρίτη χρονιά. Θα πρυτανεύσει η λογική, θα γίνουν οι εκλογές, να δούμε την επόμενη μέρα, να δούμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι, ξανά, μεγάλες ομάδες σε Ευρώπη και Ελλάδα. Γιατί τα ελληνικά ντέρμπι, αυτά τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι ελληνικό. Αν συνυπάρξουν στην Α1 θα αναγκαστούν να ανεβάσουν τα μπάτζετ τους, άρα θα γίνουν καλύτεροι και στην Ευρώπη, θα διεκδικούν διακρίσεις, θα είναι τελείως διαφορετικά λόγω του ανταγωνισμού. Τεράστιο κακό η έλλειψη του Ολυμπιακού, έκανε κακό και στον Παναθηναϊκό αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπήρχε περίπτωση ο Γιαννακόπουλος να ήταν εκτός αν ήταν ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, θα γυρνούσε τούμπα το σύμπαν, είναι παρορμητικός και ενθουσιώδης, δεν θα αφηνε την ομάδα του έτσι. Άρα αυτό θα ήταν καλό για όλους".

Κοντά στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι βρίσκεται ο Λάιτι αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο - Υπάρχουν παιδιά από τη δεύτερη ομάδα που θα μπορούσαν να συνεχίσουν στην πρώτη;

Θα είναι πρόβλημα το ποιους θα κρατήσει, γιατί υπάρχει ο Νικολαΐδης, ο Χρηστίδης, ο Σκουλίδας που είναι επίσης μικρός. Εντάξει, τα παιδιά αυτά έκαναν την επιλογή τους, γνωρίζοντας ότι όταν η ομάδα βρεθεί στην Α1 εκείνοι δεν θα ξέρουν σε ποια ομάδα θα βρίσκονται. Κάθε οι χρόνο οι ομάδες είναι μιας σεζόν, οι περισσότεροι έχουν αναλώσιμους παίκτες, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Παρότι μια ομάδα χρειάζεται κορμό, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν μεγάλες επιτυχίες με ελληνικό κορμό που έμεινε στην ομάδα για χρόνια. Για παράδειγμα με τους Παπανικολάου, Σλούκα, Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη έφτασε εκεί που έφτασε ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ψηλός, αθλητικός, τρέχει, πηδάει, ταιριάζει στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα… υπέρβαση 1.5 εκατ. μετά τον Παπαπέτρου - Έκανε... πλάκα σε Μπογκντάνοβιτς, τον φέρνει ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags