Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τηλέφωνο Ομπράντοβιτς σε Σλούκα- Τρομακτικό πισωγύρισμα για Ολυμπιακό - Λείπει ένα... πιστόλι"
| 2021-07-12 19:38:00

"Τηλέφωνο Ομπράντοβιτς σε Σλούκα- Τρομακτικό πισωγύρισμα για Ολυμπιακό - Λείπει ένα... πιστόλι"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τηλέφωνο Ομπράντοβιτς σε Σλούκα- Τρομακτικό πισωγύρισμα για Ολυμπιακό - Λείπει ένα... πιστόλι"

Το "μπάσιμο" από τον Ζοτς και το νέο όνομα για τους Πειραιώτες. Πώς μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Ζόραν Ντράγκιτς, τι έγινε με τον Σέρβο κόουτς και ποιο... κομμάτι λείπει από το ρόστερ που φτιάχνουν οι Ερυθρόλευκοι για την επόμενη σεζόν.

Στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο Ζόραν Ντράγκιτς. Πρόκειται για τον 32χρονο Σλοβένο που αγωνίζεται στις θέσεις των σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ με πλούσια θητεία στην Ευρωλίγκα με τις Χίμκι, Αρμάνι, Εφές και Μπασκόνια.

Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση ρολίστα, όπως αναφέρει στο Sportdog ο Ηλίας Μάτσας, ο οποίος έχει διαμορφώσει εικόνα για τον παίκτη από τα παιχνίδια του Προμηθέα με την Ουλμ για το EuroCup, όταν ο Ντράγκιτς αγωνιζόταν στη γερμανική ομάδα. Ο Πατρινός ρεπόρτερ υποστήριξε, ότι είναι ένας καλαθοσφαιριστής που έχει το dna και την ενέργεια, θυμίζει Στρέλνιεκς, αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνει η ομάδα του Πειραιά.

«Είναι ένας εξαιρετικός μπασκετμπολίστας. Αλλά στην ηλικία που είναι έχει ένα μπασκετικό ταβάνι. Η αλήθεια είναι, ότι στη Μπασκόνια έπαιξε καλά και ανέβηκε επίπεδο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει διαφορετικά πράγματα, διαθέτει μπασκετική ευφυΐα και dna. Είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης. Μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία», ήταν το αρχικό σχόλιο του συναδέλφου και προσθέτει:

«Αυτό που σίγουρα δεν είναι, είναι το κομμάτι που λείπει από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας επιπλέον παίκτης εξαιρετικός, ειδικά, αν ο Ολυμπιακός επιστρέψει στην Α1. Απλά το βασικό κομμάτι του παζλ που λείπει είναι το... πιστόλι. Δηλαδή ένας παίκτης που θα δημιουργεί και για τον εαυτό του, κυρίως όμως θα μπορεί να εκτελεί σε οποιανδήποτε συνθήκη, στα κλειστά και ανοικτά σχήματα, σε γρήγορο και αργό ρυθμό. Ο Ντράγκιτς δεν είναι τέτοιος παίκτης».

Παρ' όλα αυτά ο δημοσιογράφος από την Αχαΐα επισημαίνει, ότι πρόκειται για «εργαλείο». Τον παρομοιάζει μάλιστα με τον Γιάνις Στρέλνιεκς που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Ελλάδα τη διετία 2017-2019. «Είναι αυτής της συνομοταξίας παίκτης. Στο EuroCup ήταν πρωταγωνιστικός. Κάποια στιγμή που έλειψε στο δεύτερο παιχνίδι με τον Προμηθέα, η απουσία του ήταν εξαιρετικά αισθητή».

Ο Ολυμπιακός στην ουσία ψάχνει για αντί-Λάιτι μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του Αμερικανού στο λιμάνι και την παραμονή του μέχρι το 2026 στη Βιλερμπάν. «Υποτίθεται, ότι χάλασε η υπόθεση, επειδή ο Ολυμπιακός έψαχνε το κάτι παραπάνω. Ο Ντράγκιτς δεν είναι το κάτι παραπάνω. Είναι διαφορετικής φύσης παίκτης. Για να βρεθεί στη Μπασκόνια όμως έδειξε φοβερή εξέλιξη. Σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Από την άλλη όμως, όταν προκύπτουν τέτοια λαυράκια, δύσκολα τα αφήνεις, πάντα με την προοπτική της επιστροφής στην Α1. Γιατί οι περσινοί εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες δεν κατάφεραν να ρολάρουν», επισημαίνει ο Μάτσας.

Ο Ολυμπιακός δεν έψαχνε τέτοιο παίκτη. Από τη στιγμή όμως που ακούγεται η περίπτωση του Ζόραν Ντράγκιτς, κάλλιστα θα μπορούσε να συνδυάσει κανείς την υπόθεση με πιθανή αποχώρηση του Σλούκα, μετά τα σενάρια που διάρρευσαν περί αρπαγής του Έλληνα άσου από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς.

«Όντως δεν είναι ο παίκτης που θα έψαχνε ο Ολυμπιακός, αλλά είναι είναι ένας ρολίστας ομάδας επιπέδου 8άδας Ευρωλίγκας. Θα ήταν τρομακτικό πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό όμως να χάσει Σλούκα και να αναπληρώσει κενό με Ντράγκιτς. Υπάρχει θέμα Ομπράντοβιτς-Σλούκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Σλούκας από τον Ολυμπιακό. Ο Ομπράντοβιτς όντως έκανε τηλέφωνο στον Σλούκα, από εκεί και πέρα όμως δεν προκύπτει από πουθενά αποχώρηση. Έχει συμβόλαιο και δεν υπάρχει μπάι άουτ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "μπαμ" του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός με πρώην παικταρά του Ζοτς - "Έκοψε" Στρέλνιεκς ο Μπαρτζώκας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags