Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος Ντόντσιτς; Ο Μιλς διέλυσε... μόνος του τη Σλοβενία με 42άρα - Στην Αυστραλία το χάλκινο! (Vid)
| 2021-08-07 16:25:00

Ποιος Ντόντσιτς; Ο Μιλς διέλυσε... μόνος του τη Σλοβενία με 42άρα - Στην Αυστραλία το χάλκινο! (Vid)

Sportdog Team
Ποιος Ντόντσιτς; Ο Μιλς διέλυσε... μόνος του τη Σλοβενία με 42άρα - Στην Αυστραλία το χάλκινο! (Vid)

Ο Πάτι Μιλς επισκίασε για τα καλά τον Λούκα Ντόντσιτς και με τους 42 πόντους που πέτυχε, οδήγησε την Αυστραλία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλίου, με άνετη νίκη (107-93) επί της Σλοβενίας.

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους φεύγουν από το Τόκιο οι Αυστραλοί, οι οποίοι το ήθελαν περισσότερο και έκαναν... σκόνη την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς με 107-93. Απίστευτος Πάτι Μιλς με 42 πόντους και 9 ασίστ.

Σλοβενία και Αυστραλία ανταπέδωσαν τις προσδοκίες των φιλάθλων για ωραίο θέαμα, καθώς πρόσφεραν μία φοβερή ματσάρα με επιθετικό ρεσιτάλ και έδωσαν ένα ιδανικό φινάλε στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και κατέκτησαν την τρίτη θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο ήταν τα «καγκουρό», που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε βάθρο Ολυμπιάδας.

Από την άλλη οι Σλοβένοι έχασαν την ευκαιρία να διακριθούν στην παρθενική τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχαν μετά την κορυφή στο Eurobasket του 2017. Ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στον ημιτελικό με την Γαλλία ηττήθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, γνώρισε και δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Οι «μπούμερς» ήταν αυτοί που από τα πρώτα λεπτά έδειξαν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη και το μετάλλιο, με τους Σλοβένους να φαινόταν ότι άφησαν ψυχή και πνεύμα στην τελευταία φάση του ημιτελικού, όπου δεν κατάφεραν να σκοράρουν και προκριθούν στον μεγάλο τελικό.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Πάτι Μιλς. Ο έμπειρος γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς σημείωσε 42 πόντους έχοντας 15/31 σουτ εντός παιδιάς, ενώ μοίρασε και 9 ασίστ, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μεστή εμφάνιση και από τον Τζο Ινγκλς. Ο φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ ολοκλήρωσε τον μικρό τελικό με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για την Σλοβενία, ο Λούκα Ντόντσιτς κινήθηκε σε ρυθμούς... quadruple double, καθώς είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 λάθη. Κομβικός ο Κλέμεν Πρέπελιτς με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Μάικ Τόμπι να προσθέτει 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 45-53, 67-78, 93-107

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags