Facebook Pixel Ευρωλίγκα: Έτσι θα παίζουν φέτος οι ανεμβολίαστοι - Τι θα γίνει με τις αναβολές
Μπάσκετ
| 2021-09-07 15:30:00

Ανακοινώσεις από Ευρωλίγκα - Έτσι θα παίζουν φέτος οι ανεμβολίαστοι - Τι θα γίνει με τις αναβολές

Sportdog Team
Ανακοινώσεις από Ευρωλίγκα - Έτσι θα παίζουν φέτος οι ανεμβολίαστοι - Τι θα γίνει με τις αναβολές

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε σήμερα το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί την φετινή χρονιά λόγω της Covid-19. 

Ευρωλίγκα: Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει τη σεζόν 2021-22 λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι παίκτες, προπονητές και μέλη ομάδων δεν έχουν εμβολιαστεί, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μοριακό τεστ 3 μέρες πριν το παιχνίδι όταν αγωνίζονται εκτός έδρας και 2 μέρες όταν η αναμέτρηση είναι εντός.

Στα σημαντικότερα είναι η διατήρηση του μέτρου της αναβολής ενός παιχνιδιού μέχρι 3 φορές, αλλά και η κατοχύρωση του αγώνα με 0-20 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει πέρα του συγκεκριμένου αριθμού για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Την ίδια μοίρα θα έχει και οποιαδήποτε ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των παικτών που θα πρέπει να έχει διαθέσιμους ένας σύλλογος για να παραταχθεί σε ένα ματς από 7 σε 8.

Επιπλέον ξεκαθαρίστηκε, όπως και την περασμένη σεζόν, πως οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας θα μπορούν σε συνεργασία με τις ομάδες να διεξάγουν κάποιο ματς σε άλλη χώρα αν υπάρχει πρόβλημα με τα εγχώρια μέτρα, που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της αναμέτρησης.

Το deadline της διοργάνωσης σχετικά με την ημερομηνία που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όποια παιχνίδια έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων Covid-19, ορίστηκε για της 14 Απριλίου του 2022.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags