Facebook Pixel Sportdog.gr | Απόψε ξεκινά ο πιο συναρπαστικός μπασκετικός μαραθώνιος!
Μπάσκετ
| 2021-09-30 11:31:00

Απόψε ξεκινά ο πιο συναρπαστικός μπασκετικός μαραθώνιος!

Sportdog Team
Απόψε ξεκινά ο πιο συναρπαστικός μπασκετικός μαραθώνιος!

To συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Euroleague αρχίζει την Πέμπτη (30/1) και στο εναρκτήριο τζάμπολ παίρνουν θέση για τρίτη διαδοχική σεζόν 18 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Η Αναντολού Εφές κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Εuroleague στην Ιστορία της στο φάιναλ φορ της Κολωνίας τον περασμένο Μάιο, με τη Γερμανία να μετρά αντίστροφα για ένα δεύτερο διαδοχικό φάιναλ φορ, αυτό του Βερολίνου τον Μάιο του 2022.    

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προέρχονται από μία σεζόν κατά την οποία δεν προκρίθηκαν στα πλέι οφ. Το καλοκαίρι που πέρασε οι διοικήσεις των δύο ελληνικών συλλόγων προέβησαν σε στοχευμένες κινήσεις, έστω και με χαμηλό μπάτζετ, για να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους και να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το καλοκαίρι του 2021 θα μείνει στην Ιστορία για την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να βάλει τελεία στη λαμπρή καριέρα του και να παραδώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο "Κill-Bill" ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας, με την Ευρώπη να υποκλίνεται στον πρώτο σκόρερ, πρώτο σε ασίστ, πρώτο στο σύστημα αξιολόγησης, πρώτο σε εύστοχες βολές, πρώτο σε κερδισμένα φάουλ όλων των εποχών στη Euroleague, ανάμεσα σε πολλά άλλα προσωπικά ρεκόρ, "Kill-Bill".

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο μεγάλος «απών» από τη Euroleague είναι ο πολυνίκης προπονητής της, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς των εννέα τίτλων. Κι αν τη σεζόν 2020-21, ο «Ζοτς» είχε επιλέξει αποχαιρετώντας τη Φενερμπαχτσέ να ξεκουραστεί, την φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Σέρβος τεχνικός επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, την Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία δεν μετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.   Πριν λίγες εβδομάδες, το ευρωπαϊκό μπάσκετ απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον προπονητή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στους δύο εκ των τριών τίτλων του στην Ευρώπη, το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Αναφορικά στις δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετά από δύο σεζόν με έναν αγώνα την εβδομάδα, λόγω της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α2 στην Ελλάδα (με διαφορετική ομάδα), επέστρεψε στην Basket League. Οι δύο αγώνες την εβδομάδα διατηρούν σε αγωνιστικό ρυθμό τους παίκτες και αυτή η διαφορά από μόνη της αποτελεί πλεονέκτημα εν συγκρίσει με πέρυσι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η ομάδα του Πειραιά απέκτησε στη θέση του Βασίλη Σπανούλη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αφού ο τελευταίος μετά τη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αντί του Τζένκινς αποκτήθηκε ο ανερχόμενος Τόμας Γουόκαπ στην περιφέρεια, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει από φέτος στη διάθεσή του και τον διεθνή γκαρντ Μιχάλη Λούντζη. Στη ρακέτα προστέθηκε ο πανύψηλος (2.21εκ.) Μουσταφά Φαλ. Ο νεαρός γκαρντ (2003) Ζεϊντ Μουόσα από την Κύπρο με καταγωγή από το Ιράκ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού φέτος, όπως και ο νεαρός Σωτήρης Οικονομόπουλος, ενώ κυρίως στη Β ομάδα του Ολυμπιακού και στην Α2 αγωνίστηκε πέρυσι ο νεαρός Βασίλης Χρηστίδης. Ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης, ο ηγέτης Κώστας Σλούκας, ο «παλιός» Κώστας Παπανικολάου, ο παίκτης «αποκάλυψη» της περυσινής σεζόν Σάσα Βεζένκοφ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτελούν τον ελληνικό κορμό της ομάδας του Πειραιά, ενώ στους «ερυθρόλευκους» παραμένουν οι ξένοι Χασάν Μάρτιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Σακίελ ΜακΚίσικ.

Προερχόμενος από τη χειρότερη σεζόν στην Ιστορία του στη Euroleague (16ος με ρεκόρ 11 νίκες και 23 ήττες), αλλά κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Δημήτρη Πρίφτη να αποκαταστήσει την «πληγωμένη αξιοπρέπεια» των φιλάθλων του. Στο «τριφύλλι» παρέμειναν μόνο δύο από τους ξένους της σεζόν 2020-21 και συγκεκριμένα οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Χάουαρντ Σαντ-Ροος. Λόγω του χαμηλού μπάτζετ, οι «πράσινοι» δεν προέβησαν σε... εντυπωσιακές μεταγραφές και συμβιβάστηκαν σε παίκτες χωρίς εμπειρία στη Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό συμφώνησαν ο γκαρντ Κέντρικ Πέρι, ο Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ προερχόμενος από την ΑΕΚ, ο φόργουορντ Οκάρο Ουάιτ και ο σέντερ Τζεχίβ Φλόιντ. Εμπειρία από Euroleague διαθέτει πάντος ο βετεράνος ψηλός Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν. Ο διεθνής σέντερ Βασίλης Καββαδάς συμφώνησε με τους «πράσινους» και θα ενισχύσει τη ρακέτα δίπλα στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο Λεωνίδας Κασελάκης παραμένουν σταθερές αξίες για τον Παναθηναϊκό

Από τις υπόλοιπες ομάδες, η Αναντολού Εφές διατήρησε τους παίκτες που της χάρισαν το πρώτο τρόπαιο Euroleague στην Ιστορία της, δηλαδή τους Λάρκιν, Μίτσιτς, Μπομπουά, Σίμον, Ντάνστον, Σίνγκλετον, Πλάις, και Μοερμάν. Ο Εργκίν Αταμάν αντικατέστησε τον σέντερ Σανλί (πήγε στην Μπαρτσελόνα) με τον Σέρβο Πετρούσεβ. Η ΤΣΣΚΑ απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της Κίμκι Αλεξέι Σβεντ για να καλύψει το κενό του Μάικ Τζέιμς ενώ αντί του Νταρούν Χίλιαρντ αποκτήθηκε από τη Ζαλγκίρις ο ανερχόμενος Λιθουανός σκόρερ Γκριγκόνις. Η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε τους Κοζέρ, Γιουλ, Φερνάντεθ, Τέιλορ, Τόμπκινς, Ράντολφ, Κάρολ, Ταβάρες, Αμπάλδε, Αλοσέν, Πουαριέ και Βούκτσεβιτς. Με την προσθήκη των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Χάνγκα, Ερτέλ και Γιαμπουσέλ, ο Πάμπλο Λάσο μπορεί να καυχιέται πως έχει το πιο βαθύ ρόστερ της διοργάνωσης. Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μήτογλου στην Αρμάνι Μιλάνο αποτέλεσε είδηση «βόμβα» στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με τον ταλαντούχο φόργουορντ να ετοιμάζεται για την πρώτη σεζόν εκτός συνόρων στην καριέρα του υπό την τεχνική καθοδήγηση του «μαέστρου» Έτορε Μεσίνα. Μία θέση στο φάιναλ φορ θα διεκδικήσει και η Φενερμπαχτσέ με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να διαδέχεται τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης αποχαιρέτησε τους Μπράουν, Ντίξον, Έντι και Ουλανόβας, ενώ υποδέχτηκε τους Πιέρια Χένρι (γκαρντ) και Ακίλε Πολονάρα (φόργουορντ). Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ, με τον πρώην ΝΒΑερ Σαμπάζ Νάπιερ στη σύνθεσή της φαίνεται πως θα κοιτάξει κατάματα τους ισχυρούς με στόχο την παρουσία της στο Βερολίνο τον ερχόμενο Μάιο.


ΔΥΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Σταθεροί εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ενώ δύο Έλληνες προπονητές κάνουν σπουδαία καριέρα σε ομάδες του εξωτερικού στη διοργάνωση, προεξάρχοντος του -πρωταθλητή Ευρώπης 2019 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Δημήτρη Ιτούδη και μοναδικού Έλληνα τεχνικού με δύο τίτλους Euroleague (2016, 2019)! Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην τέταρτη σεζόν του στην τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει βάλει ξανά σε τροχιά τίτλων την ομάδα του Ισραήλ (πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ισραήλ 2021). 


ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Mercedes-Benz Arena, 27-29 ΜΑΪΟΥ
Η πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, θα υποδεχθεί για τρίτη φορά την καταληκτική φάση της διοργάνωσης στη Mercedes-Benz Arena, το διάστημα 27-29 Μαΐου 2022. Οι προηγούμενες δύο ήταν το 2009 και το 2016. Η Γερμανία, μάλιστα, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα φιλοξενήσει δύο συνεχή φάιναλ φορ, καθώς πέρυσι η τελική φάση διεξήχθη στην Κολωνία.


ΔΥΟ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ... ΞΕΝΟΥΣ
Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει μόνο δύο προπονητές ως εκπροσώπους εκτός συνόρων, αλλά εκπροσωπείται και από ντουέτο διοικητικών παραγόντων στη Euroleague ήδη από πέρυσι. Ο Μάνος Παπαδόπουλος ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης το καλοκαίρι του 2020, μετά από 30 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, είχε δείξει τον δρόμο αναλαμβάνοντας γενικός διευθυντής της Αρμάνι Μιλάνο. 


ΠΑΡΩΝ Ο... 6ος ΠΑΙΚΤΗΣ
Μετά από μία σεζόν που η πλειονότητα των αγώνων της Euroleague πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ελέω κορονοϊού και υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι παίκτες των δεκαοκτώ ομάδων της Euroleague ανυπομονούν να αγωνιστούν μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους, έστω κι αν δεν έχει επιτραπεί η παρουσία των φιλάθλων σε ποσοστό 100%. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στις κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων επιτρέπεται πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές. Δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα έχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και (έως ποσοστού 5% της μέγιστης επιτρεπόμενης χωρητικότητας) ανήλικοι έως 15 ετών με αρνητικό PCR Test 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών (ηλικίες 12-15) ή με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα (για παιδιά έως και 12 ετών).


ΜΕ ΜΟΝΑΚΟ ΕΚΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΜΕ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΕΝΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απέναντι στην πρωτάρα στη Euroleague Μονακό αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του φέτος ο Παναθηναϊκός. Το τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στο "SALLE GASTON MEDECIN" του Μονακό, στις 20:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη (30/9). Η μεταγραφή «βόμβα» του καλοκαιριού δεν ήταν άλλη από τη μεταγραφή του Μάικ Τζέιμς στη γαλλική ομάδα. Εκτός από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, ένας ακόμη Αμερικανός με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Άλφα Ντιαλό (Λαύριο 2020-21) βρίσκεται υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς. 

Πρώτο τζάμπολ στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, κόντρα στην Μπασκόνια, την Παρασκευή (1/10, 21:00). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρει απέναντί της τον πρώην παίκτη των «ερυθρόλευκων» Ουέιντ Μπάλντγουιν, στον αγώνα με το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Πρόκειται για μια αντιπαλότητα που κρατά... πολλά χρόνια. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Βάσκους στα πλέι οφ την περασμένη σεζόν, ενώ διατήρησε στο ρόστερ τους Γκιεντράιτις, Κούρουκς, Ραιέστε και Σεντεκέρσκις. 


ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ «ΑΙΩΝΙΩΝ» ΣΤΗ 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αργεί φέτος το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο γηπεδούχος στην πρώτη «μάχη» με τον Ολυμπιακό στη Euroleague, στις 23 Δεκεμβρίου (21:00), στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, στις 17 Μαρτίου (21:00), για την 30η αγωνιστική. 


ΑΜΦΙΡΡΟΠΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Πολλές ενδιαφέρουσες «μάχες» περιλαμβάνει το «μενού» της 1ης αγωνιστικής, με την κάτοχο του τίτλου Αναντολού Εφές να δοκιμάζεται στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ. Ο «μικρός» τελικός του περυσινού φάιναλ φορ ανάμεσα στην Αρμάνι και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας... επαναλαμβάνεται στο Μιλάνο, στην πρεμιέρα, με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα να ευελπιστεί πως θα αναδειχτεί νικήτρια, όπως και στην Κολωνία έναντι αυτής του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η Μακάμπι υποδέχονται στο Τελ Αβίβ την Μπάγερν Μονάχου, η Φενερμπαχτσέ φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει και ρωσικό «εμφύλιο» μεταξύ των Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 


ΑΠΟ ΤΟ 2017 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2012 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΚΤΟΣ F-4
Η τελευταία φορά που μία ελληνική ομάδα προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Euroleague ήταν το 2017, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, αλλά να γνωρίζει την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ του Κώστα Σλούκα και του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Από το 2012, επίσης στην Κωνσταντινούπολη, έχει να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την τετράδα ο εξάστερος Παναθηναϊκός. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και Ολυμπιακός έχουν γράψει Ιστορία στη Euroleague, αποτελούν αδιαμφισβήτητα υπολογίσιμες «μονάδες» και χαίρουν του σεβασμού των αντιπάλων τους, χάρη στους 9 τίτλους που έχουν κατακτήσει συνολικά από το 1996 μέχρι και το 2013. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει... ράψει 6 αστέρια (1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011) στη φανέλα του σε 11 συμμετοχές σε φάιναλ φορ, εκ των οποίων τις 7 αγωνίστηκε στον τελικό, αλλά η τελευταία φορά που βρέθηκε στις 4 κορυφαίες ομάδες μίας σεζόν ήταν το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, μετά τον πρώτο τίτλο του στη Ρώμη το 1997, κατέκτησε "back to back" τίτλους το 2012 και το 2013. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρία τρόπαια πρωταθλητή Ευρώπης σε συμμετοχή σε 10 φάιναλ φορ, στα οποία τις 8 φορές συμμετείχαν στην καταληκτική αναμέτρηση. Από τις 10 παρουσίες του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, οι έξι πραγματοποιήθηκαν από το 2009 μέχρι το 2017. Η ομάδα του Πειραιά, δηλαδή, ήταν παρούσα στα 6 από τα 9 φάιναλ φορ που διεξήχθησαν από το 2009 έως και το 2017!

  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

   Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague, 18 ομάδες μετέχουν στην πρώτη φάση, οι οποίες δίνουν διπλά παιχνίδια με όλους (34 αγωνιστικές). Οι οκτώ καλύτερες ομάδες εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ (θέσεις 1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με την πρόκριση στο φάιναλ φορ να κρίνεται στις τρεις νίκες (best-of-five).

   Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) σας παρουσιάζει τις 18 ομάδες που παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης της Euroleague 2021-22 και τους αριθμούς της διοργάνωσης:


   ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ EUROLEAGUE
   =========================

   Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ισπανία) με 10
   (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995, 2015, 2018)
      
Ακολουθούν: ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 8, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6, ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 6, ΒΑΡΕΖΕ 5, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3

Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ (13 τίτλους)
(10 Ρεάλ Μαδρίτης, 2 Μπαρτσελόνα, 1 Μπανταλόνα)

3η ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 9 
6 Παναθηναϊκός: 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011
3 Ολυμπιακός: 1997, 2012, 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ρωσία)
17 συμμετοχές σε φάιναλ φορ τις 18 τελευταίες σεζόν (πλην 2019-20 που δεν διεξήχθη φάιναλ φορ) 

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΜΕ 9 ΤΙΤΛΟΥΣ 
(1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011, 2017)

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ: 2 τίτλους Euroleague (2016, 2019)
* ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: 1 τίτλο Euroeague (2013)
   

   Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ (375)
  

ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΙΣΤ
Ο Βασίλης Σπανούλης με 1607 ασίστ στη Euroleague «κρέμασε τα παπούτσια του» το καλοκαίρι, με τον Νικ Καλάθη της Μπαρτσελόνα να τον ακολουθεί ως δεύτερος με 1526. Από 3ος στην έναρξη της περυσινής σεζόν, ο Δημήτρης Διαμαντίδης υποχώρησε κατά μία θέση, αφού ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι πλέον 3ος με 1409 ασίστ και ο "3D" τέταρτος με 1255. 

 

Βασίλης Σπανούλης     (1607)

Νικ Καλάθης           (1526)

Σέρχιο Ροντρίγκεθ     (1409)

Δημήτρης Διαμαντίδης  (1255)

 

«ΤΡΙΠΛΕΤΑ» ΕΛΛΗΝΩΝ «ΚΛΕΦΤΩΝ»
Έλληνας παραμένει ο καλύτερος «κλέφτης» όλων των εποχών! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε τελευταία φορά τη σεζόν 2015-16 και έκτοτε κανείς δεν έχει καταφέρει να τον απειλήσει. Ο "3D" και νυν γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε 434 κλεψίματα κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του (σε 278 αναμετρήσεις). Στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα τον ακολουθεί ο εν ενεργεία Έλληνας, Νικ Καλάθης της Μπαρτσελόνα, με 336 κλεψίματα σε 252 αγώνες. Στην 3η θέση ακολουθεί ο παλαίμαχος Θοδωρής Παπαλουκάς με 335 σε 252 παιχνίδια.


   ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE 2021-22
   


 

 

   1η αγωνιστική (30/9-1/10)

   Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 
   Μονακό (Γαλλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)                    20:00
   Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)     21:05
   Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)              21:30
   Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)         21:45

   Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου
   Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)     19:00
   Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)          20:45
   Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)         21:00
   Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)                  21:00
   Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)         22:00
   

 

   EUROLEAGUE 2020-21


Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της Euroleague για τη σεζόν 2021-22 έχει ως εξής: 

EUROLEAGUE (2021-22) 

 

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

   1η αγωνιστική (30/9-1/10)

  30/9
  Μονακό (Γαλλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

  1/10
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

  2η αγωνιστική (7-8/10)

  7/8
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

  8/10
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία) (Ρωσία)-Μονακό (Γαλλία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

  3η αγωνιστική (12-13/10)

  12/10
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

  13/10
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

  4η αγωνιστική (14-15/10)
 
  14/10
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

  15/10
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μονακό (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

  5η αγωνιστική (21-22/10)

  21/10
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
 
  22/10
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

  6η αγωνιστική (26-27/10)

  26/10
  Μονακό (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο

  27/10
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία) (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ρεάλ
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

  7η αγωνιστική (28-29/10)

  28/10
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

  29/10
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ρεάλ
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Μονακό (Γαλλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

  8η αγωνιστική (4-5/11)
 
  4/11
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

  5/11
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ

  9η αγωνιστική (11-12/11)

  11/11
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
 
  12/11
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Μονακό (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)

  10η αγωνιστική (16-17/11)
  
  16/11
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
 
  17/11
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

  11η αγωνιστική (18-19/11)

  18/11
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

  19/11
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μονακό (Γαλλία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

  12η αγωνιστική (25-26/11)
 
  25/11
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

  26/11
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μονακό (Γαλλία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)

  13η αγωνιστική (2-3/12)

  2/12
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μονακό (Γαλλία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

  3/12
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

  14η αγωνιστική (9/10/12)
 
  9/12
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

  10/12
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Μονακό (Γαλλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

  15η αγωνιστική (14-15/12)

  14/12
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

  15/12
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μονακό (Γαλλία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

  16η αγωνιστική (16-17/12)

  16/12
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

  17/12
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία) (Ρωσία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

  17η αγωνιστική (22-23/12)

  22/12
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

  23/12
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

  18η αγωνιστική (29-30/12)

  29/12
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

  30/12
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

  19η αγωνιστική (6-7/1)

  6/1
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

  7/1
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μονακό (Γαλλία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

  20ή αγωνιστική (11-12/1)

  11/1
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

  12/1
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

  21η αγωνιστική (13-14/1)

  13/1
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
 
  14/1
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

  22η αγωνιστική (20-21/1)

  20/1
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μονακό (Γαλλία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

  21/1
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

  23η αγωνιστική (27-28/1)

  27/1
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

  28/1
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Μονακό (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

  24η αγωνιστική (1-2/2)

  1/2
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

  2/2
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

  25η αγωνιστική (3-4/2)

  3/2
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μονακό (Γαλλία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
 
  4/2
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

  26η αγωνιστική (10-11/2)

  10/2
  Μονακό (Γαλλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

  11/2
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

  27η αγωνιστική (24-25/2)

  24/2
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

  25/2
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

  28η αγωνιστική (3-4/3)

  3/3
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)

  4/3
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

  29η αγωνιστική (10-11/3)
 
  10/3
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

  11/3
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

  30ή αγωνιστική (17-18/3)

  17/3
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία) (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

  18/3
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μονακό (Γαλλία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

  31η αγωνιστική (22-23/3)

  22/3
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

  23/3
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Μονακό (Γαλλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

  32η αγωνιστική (24-25/3)

  24/3
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

  25/3
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Μονακό (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
  Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

  33η αγωνιστική (31/3-1/4)

  31/3
  Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
  Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
  Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μονακό (Γαλλία)
  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

  1/4
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
  Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
  Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)

  34η αγωνιστική (7-8/4)

  7/4
  Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
  Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ούνικς Καζάν (Ρωσία)
  Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
  Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

  8/4
  Μονακό (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
  Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

 


   Οι ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ:
   ===============
   

   1958: ΑSK ΡΙΓΑ

   1959: ASK ΡΙΓΑ

   1960: ASK ΡΙΓΑ

   1961: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1962: ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ

   1963: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1964: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1965: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1966: ΣΙΜΕΝΤΑΛ ΜΙΛΑΝΟ

   1967: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1968: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1969: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1970: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1971: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   1972: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1973: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1974: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1975: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

   1976: ΜΟΜΠΙΛΤΖΙΡΤΖΙ ΒΑΡΕΖΕ

   1977: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   1978: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1979: ΜΠΟΣΝΑ ΣΑΡΑΓΕΒΟ

   1980: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1981: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   1982: ΣΚΟΥΙΜΠ ΚΑΝΤΟΥ

   1983: ΦΟΡΝΤ ΚΑΝΤΟΥ

   1984: ΜΠΑΝΚΟΡΟΜΑ

   1985: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

   1986: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

   1987: ΤΡΕΪΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

   1988: ΤΡΕΪΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

   1989: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ

   1990: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΠΛΙΤ

   1991: ΠΟΠ 84

   1992: ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

   1993: ΛΙΜΟΖ

   1994: ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

   1995: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   1996: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   1997: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   1998: ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

   1999: ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

   2000: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2001: ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

   2001: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σουπρολίγκα)

   2002: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2003: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

   2004: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2005: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2006: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2007: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2008: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2009: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2010: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

   2011: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

   2012: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   2013: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

   2014: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

   2015: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   2016: TΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2017: ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

   2018: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

   2019: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

   2020:     - 

   2021: ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

   


   * Τη σεζόν 2019-20 η Euroleague δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags