Facebook Pixel Euroleague: Η Βασίλισσα... ταπείνωσε την πρωταθλήτρια - Σούπερ Μιλάνο σόκαρε την ΤΣΣΚΑ
Μπάσκετ
| 2021-09-30 23:49:00

Η Βασίλισσα... ταπείνωσε την πρωταθλήτρια - Σούπερ Μιλάνο σόκαρε την ΤΣΣΚΑ

Sportdog Team
Η Βασίλισσα... ταπείνωσε την πρωταθλήτρια - Σούπερ Μιλάνο σόκαρε την ΤΣΣΚΑ

Γυάλιζε το... μάτι της Ρεάλ Μαδρίτης και ταπείνωσε την Εφές κερδίζοντάς την με 82-69, ενώ Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι κέρδισαν ΤΣΣΚΑ και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα, ξεκινώντας με το δεξί την φετινή Euroleague.

Euroleague: Η πρώτη γεύση από τη νέα Ρεάλ ήταν... γλυκιά. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, δεδομένης της εποχής και του αντιπάλου, ήταν πάρα πολύ καλό, με τον Ερτέλ να κρατάει τη "μπαγκέτα" και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. η Εφές δε βρήκε σχεδόν ποτέ στο παιχνίδι τις απαντήσεις και ουσιαστικά παραδόθηκε εύκολα στις ορέξεις των γηπεδούχων...

Η Ρεάλ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και η Εφές, πραγματικά δυσκολευόταν πάρα πολύ να ακολουθήσει το ρυθμό της στην πρώτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό 12-0, με τον Ερτέλ (10π.) «φουριόζο» έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο εντυπωσιακό +17 (32-15). Η Εφές είχε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά δε μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά, παρά τους 14 πόντους του Λάρκιν (50-35).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, προσπάθησαν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους στις αρχές του δεύτερου μέρους (52-39), η Ρεάλ όμως με Χάνγκα, Ουίλιαμς-Γκος, Ταβάρες και καλύτερη άμυνα, ξέφυγε και πάλι (68-48). Η εικόνα του αγώνα, έδειχνε ότι η Εφές δεν είχε τον τρόπο να επιστρέψει και η Ρεάλ πήγε μέχρι και το +21(77-56). Με τον Πετρούσεφ (17π.), οι Τούρκοι μάζεψαν τη διαφορά (79-69). Με τρίποντο του πολύ καλού Γιαμπουσέλε (15π.), οι γηπεδούχοι πήγαν στο 82-69 που ήταν και το τελικό σκορ

Δεκάλεπτα: 32-15, 50-35, 68-48, 82-69

Όταν οι άλλοι σταματούν, ο Ουίλμπεκιν συνεχίζει! Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπάγερν θα αποδράσει από τη "Menora Mivtachim Arena" με τη νίκη, ο Αμερικανός γκαρντ, ανέλαβε, με μεγάλα τρίποντα, 13 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο και 28 συνολικά (4/6 τρίποντα, 4/7 δίποντα, 8/8 βολές, 32 PIR), ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. 

Η Μπάγερν μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, έκανε μία εξαιρετική τρίτη περίοδο, άντεξε μέχρι τα μέσα της τέταρτης, αλλά στο τέλος ξέμεινε από ιδέες στην επίθεση, δεν είχε απαντήσεις στον Ουίλμπεκιν και οι Τόμας (15π.) και Χίλιαρντ στις τελευταίες επιθέσεις, αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ αλλά προς το τέλος της πρώτης περιόδου και μέχρι τα μέσα της δεύτερης, η Μακάμπι ξέφυγε. Και ξέφυγε γιατί έκλεισε πολύ καλά τους διαδρόμους στην άμυνα της, είχε τον Ουίλμπεκιν «ζεστό» (13π.) και με τον ενθουσιασμό της έδρας της ξανά, έτρεξε ένα σερί 12-0, για το +17 (35-18). Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση της Μπάγερν, που έπαιξε καλύτερη άμυνα, σταματώντας το ρυθμό της Μακάμπι, για το 40-32 της ανάπαυλας, με τον Ουόλντεν να έχει 9 πόντους.

Με τον Τόμας μπροστάρη στην επίθεση (13π.), η Μπάγερν εμφανίστηκε μεταμορφωμένη στις αρχές του δεύτερου μέρους (46-52), με τον Σφαιρόπουλο να παίρνει δύο τάιμ άουτ σε εκείνο το διάστημα, για να «αφυπνίσει» τους παίκτες του. Όλα έδειχναν ότι πάμε για τέταρτη περίοδο που θα... έπεφταν κορμιά (54-58).

Το black out στην επίθεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλο, με γκολ-φάουλ του Χάντερ η Μπάγερν πήγε μέχρι και το +9 (54-63), αλλά η καλύτερη άμυνα και ο Ουίλμπεκιν με 11 πόντους σε εκείνο το σημείο, έβαλαν ξανά μπροστά τη Μακάμπι (67-65). Ο Ουόλντεν έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για το 67-68, μετά το τάιμ άουτ του Τρινκιέρι. Ποιος άλλος, ο Ουίλμπεκιν με 2/2 βολές έκανε το 69-68 με 29,6 δευτερόλεπτα να απομένουν. Το πρώτο τρίποντο του Τόμας, στο τέλος της επίθεσης πήγε σίδερο, όπως και το δεύτερο του Χίλιαρντ, μετά το επιθετικό ριμπάουντ κι έτσι η νίκη, έμεινε στα χέρια της Μακάμπι.

Δεκάλεπτα: 25-18, 40-32, 54-58, 69-68

Οι Ιταλοί φίλαθλοι επέστρεψαν στο "Mediolanum Forum", αφού πρώτα είδαν την χώρα τους να περνάει μία κόλαση από τον κορωνοϊό τον προηγούμενο 1,5 χρόνο, ωστόσο τους αποζημίωσε η Αρμάνι Μιλάνο με την εμφάνισή της. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα πήρε μία μεγάλη ψυχολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και μαζί μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το πούμε. Κορυφαίοι της ιταλικής ομάδας ήταν οι Σέιβον Σιλντς (17π., 7ρ., 5ασ.), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (17π., 4ρ.), Νικολό Μέλι (15π., 6ρ.) και Κάιλ Χάινς (13π.). Στα χαμηλά ο Ντίνος Μήτογλου με 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 12:35.

Από την άλλη, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε με το αριστερό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο μιας και είναι μόλις η 1η αγωνιστική, αυτό το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το πιο σημαντικό για τους Μοσχοβίτες είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τραυματίστηκε άσχημα. Η απουσία του Σέρβου από το δεύτερο λεπτό και μετά επηρέασε πολύ την ΤΣΣΚΑ, που είχε για κορυφαίους τους Ουίλ Κλάιμπερν (12π.), Ίφε Λούντμπεργκ (13π., 7ρ., 6ασ.) και Γιόχανες Βόιγκτμαν (8π., 7ρ.).

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 44-45, 62-59, 84-74

Πηγή: Sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags