Facebook Pixel Sportdog.gr | Σούπερ Ηρακλής "καθάρισε" την Τρεφλ και... έφυγε για Europe Cup!
| 2021-10-01 21:04:00

Σούπερ Ηρακλής "καθάρισε" την Τρεφλ και... έφυγε για Europe Cup!

Sportdog Team
Σούπερ Ηρακλής "καθάρισε" την Τρεφλ και... έφυγε για Europe Cup!

Ο Ηρακλής νίκησε με 74-72 την πολωνική Τρεφλ Σόποτ στη Σόφια κι εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ηρακλή συνεχίζεται. Το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου «επιβίωσε» έναντι της Τρεφλ, σε ένα πολύ οριακό ματς, και θα αγωνιστεί για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην τελική φάση του FIBA Europe Cup.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, με πολλές ισοπαλίες κι εκατέρωθεν εναλλαγές στο σκορ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αναπτύξει ουσιώδες προβάδισμα κι όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν πως στην επανάληψη το ντέρμπι θα συνεχιζόταν στο παρκέ της Triaditza Hall.

Ο Ηρακλής επανήλθε στο παρκέ για την τρίτη περίοδο πιο αποφασισμένος για να πάρει την πρόκριση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει συνθήκη 10 πόντων υπέρ του, προεξέχοντος του ανεβασμένου Ρετζι Λιντς. Για αρκετή ώρα πορεύθηκε έχοντας τα ηνία της συνάντησης, αν και στο φινάλε η πολωνική ομάδα έκανε την αντεπίθεση της, επιδιώκοντας να πάρει εκείνη το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης.

Εν τέλει οι Θεσσαλονικείς δεν επέτρεψαν στην αντίπαλο τους να προσπεράσει κι έστω κι αν αγχώθηκαν στο τελευταίο λεπτό κι αναδείχθηκαν νικητές στη «φούσκα» της Σόφιας.

Για τον Γηραιό ξεχώρισε ο Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 31 λεπτά παρουσίας, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο Λιντς με 14 πόντους κι 6 ριμπάουντ στο ενεργητικό του. Ο Ράιαν Γούλριτζ πρόσθεσε άλλους 14 κι είχε και 8 ασίστ.

Ο Γιανίκ Φράνκε ήταν ο κορυφάιος από πλευράς ηττημένων με 17 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-42, 55-61, 72-74

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags