Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό - Φανταστικό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό που διέλυσε την Μπασκόνια
Μπάσκετ
| 2021-10-01 22:34:00

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό - Φανταστικό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό που διέλυσε την Μπασκόνια (vid)

Sportdog Team
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό - Φανταστικό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό που διέλυσε την Μπασκόνια (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι όντες μαγικοί στα πρώτα 20 λεπτά κατάφεραν και από νωρίς να μην αφήσουν περιθώρια στους Βάσκους και τελικά έφτασαν στην πρώτη νίκη τους στην φετινή Eurolague κερδίζοντας με 75-50 .

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Μαγικό μπάσκετ για τους Ερυθρόλευκους που έχοντας λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση επέβαλαν το ρυθμό στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρηση διέλυσαν τη Μπασκόνια με 75-50 ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και το +29 (47-18). Βεζέκοφ και Ντόρσεϊ έδειξαν να μπαίνουν στα... παπούτσια του Βασίλη Σπανούλη και έδωσαν την πρώτη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που ξεκίνησε με το... δεξί την φετινή Euroleague βάζοντας γερές βάσεις για μια τελείως διαφορετική χρονιά από την περσινή. 

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χέρι… χέρι καθώς από πλευράς Βάσκων ο Ίνοκ ήταν εντυπωσιακός πετυχαίνοντας τους πρώτους εφτά πόντους της ομάδας τους, ενώ από την άλλη οι άστοχες επιλογές στην επίθεση του Παπανικολάου είχαν το σκορ στο 7-7. Κάπου εκεί οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους και παίζοντας γρήγορο μπάσκετ κατάφεραν να κάνουν ένα απίστευτο σερί 15-0 και να φτάσουν στο 20-7. Κλειδί της αλλαγής στον αγώνα ήταν ο Βεζένκοφ με 8 πόντους και δύο κλεψίματα, μέχρι εκείνο σημείο, αλλά και ο Παπανικολάου που πρόσθετε άλλους πέντε αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των Πειραιωτών σε άμυνα και επίθεση. Η Πειραιώτες δεν θα ρίξουν την απόδοσή τους και με ένα κλέψιμο και κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και νέο τρίποντο, με το τέλος του χρόνου από τον Βεζένκοφ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +15 (28-13).

Τα δέκα λάθη των φιλοξενούμενων σε ισάριθμα λεπτά έδειξαν να τους ξυπνάνε και με ένα γρήγορο 5-0 θα ρίξουν την διαφορά στο -10 (28-18) πολύ γρήγορα στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα.  Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μιας και οι Ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά άστοχοι, σε εκείνο το σημείο του αγώνα, όμως τα λάθη και τα χαμένα σουτ των Βάσκων δεν τους βοήθησαν να μειώσουν κι άλλο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προχωρήσει σε αλλαγή παικτών στην πεντάδα, όμως μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά θα είναι εκππληκτικός και θα κάνει ένα νέο 19-0 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +29 (47-18), με τους Ζαν Σαρλ και Σλούκα να κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Το ημίχρονο θα κλείσει στο 47-22 για τους Ερυθρόλευκους, ενώ ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων στο γήπεδο ήταν το γεγονός πως οι Βάσκοι σκόραραν μόλις 9 πόντους σε δέκα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο νωθρά στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με τους Βάσκους που θα καταφέρουν να κάνουν ένα 1-7 επιμέρους σκορ και να μειώσουν στο 51-29, ψαλιδίζοντας τη διαφορά στο -22 αρκετά γρήγορα. Οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να δείχνουν εφησυχασμένοι με τη διαφορά θα συνεχίσουν να είναι αρκετά χαλαροί σε σχέση με τον πρώτο μέρος, ενώ αντίθετα τόσο θα πάρουν... μπρος τόσο ο Γκρέιντζερ όσο και Γκιεντράιτις με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα κάτω από τους 20 πόντους στο 55-34, ενώ αργότερα θα φτάσει και στο 59-42. Τελικά όμως δύο καλές άμυνες και ένα καλάθι του Σλούκα, αλλά και ένα κάρφωμα του Φαλ θα ολοκληρώσουν το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με +21 πόντους (63-42).

Το τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης είχε περισσότερο... διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να ανταπεξέλθει στην αντεπίθεση της Μπασκόνια και είχαν αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας. Οι Βάσκοι θα συνεχίσουν να είναι άστοχοι, όπως σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως το ίδιο ήταν και οι Ερυθρόλευκοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανεβάσουν κι άλλο τη διαφορά που ήταν ανάμεσα στο 20 με 22 πόντους. Η φάση που δείχνει την... τρέλα των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν όταν ο Λαρεντζάκης θα κάνει κλέψιμο σε αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων 3 εναντίον 2 θα πασάρει στον Σλούκα που ευστοχήσει σε τρίποντο κάνοντας το σκορ 71-46, περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά με το τελικό 75-50 να κάνει τους Ερυθρόλευκους να φτάσουν σε μια εύκολα νίκη ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο με το... δεξί της φετινή Euroleague.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ, Χορντόβ, Περάντι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 47-22, 63-42, 75-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (1/3 δίποντα, 3 ασίστ), Ντόρσεϊ 7 (2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης (0/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Φαλ 11 (5/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Μάρτιν 3 (1/4 δίποντα), Βεζένκοβ 16 (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/5 βολές, 3 ριμπάουντ), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (2), Ζαν-Σαρλ 6 (3/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 8 (1/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Μπαρέρα, Σεντεκέρσκις 4, Μαρίνκοβιτς (0/5 σουτ), Γκρέιντζερ 2 (1/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 λάθη), Φοντέκιο 5 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1 ασίστ, 3 λάθη), Ίνοκ 7 (1), Κοστέλο 11 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Γκιεντράιτις 15 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Νόκο 6 (3/7 δίποντα, 7 λάθη), Κούρουτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags