Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θέλει Καλάθη και όχι Τζέιμς το Τριφύλλι!
| 2021-10-02 14:00:00

"Αυτόν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός - Καλάθη, όχι Τζέιμς - Θα είναι καλύτερος φέτος, μεγάλο όπλο..."

του Γιώργου Κτενά
"Αυτόν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός - Καλάθη, όχι Τζέιμς - Θα είναι καλύτερος φέτος, μεγάλο όπλο..."

Οι… επτά παίκτες και ο Παπαπέτρου που δεν θα βάζει 40 πόντους. Σούπερ ανάλυση για την πρεμιέρα του Τριφυλλιού στη Euroleague, τα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα και την ανάγκη για μεταγραφή και βελτίωση, ώστε να μην ξενερώσουν κόσμος και παίκτες.

Παναθηναϊκός: Τη δύσκολη πρεμιέρα των Πράσινων στη Γαλλία σχολίασε με δηλώσεις του στο sportdog ο Κώστας Βαϊμάκης, καθώς η ομάδα τού Δημήτρη Πρίφτη έκανε τη χειρότερη δυνατή πρεμιέρα εναντίον της Μονακό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για όλους και όλα γύρω από την ομάδα, σε μια συνέντευξη που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

"Αυτόν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός - Δυάρι ο Μέικον - Με Σαντ Ρος πλέι μέικερ δείχνεις ότι..."

"Αυτό που συζητάμε καιρό αποκαλύφθηκε από την πρώτη αγωνιστική: Η ομάδα χρειάζεται έναν πολύ καλό οργανωτή που δεν τον πήρε τελικά. Είναι πρόβλημα που υπήρχε και πέρσι αλλά δεν λύθηκε. Δεν στέκομαι στο γεγονός ότι ο Πέρι ήταν κακός, δεν είναι αυτό που είδαμε με τη Μονακό ο Πέρι. Αλλά δεν μπορεί μόνος του, αδικείται που δεν έχει πάρει έναν ακόμα γκαρντ ο Παναθηναϊκός", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος στο sportdog.

Θα μπορούσε να είχε πάρει έναν γκαρντ ακόμα;

"Προφανώς και λείπει ένας γκαρντ. Με άλλα μπάτζετ, σε άλλες εποχές, θα ήταν αλλιώς. Αλλά γνωρίζουμε τα οικονομικά δεδομένα, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποχωρήσει και η ομάδα θα πορευτεί με έσοδα-έξοδα. Το καλοκαίρι περίμενα ότι θα επενδύσουν παραπάνω χρόνο και χρήματα για να έρθει ένας γκαρντ που θα μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα την ομάδα. Εκεί θεωρώ ότι θα προσανατολιστεί η διοίκηση με τον Πρίφτη. Με πλέι μέικερ τον Σαντ Ρος δείχνεις ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στους άλλους που υπάρχουν για να κάνουν αυτό που θέλεις. Ο Μέικον για παράδειγμα είναι ξεκάθαρα δυάρι, εκτελεί πολύ καλά και το έχει ανάγκη τώρα αυτό το πράγμα ο Παναθηναϊκός που ο Νέντοβτς δεν είναι καλά".

"Θέλει Καλάθη, όχι ο Τζέιμς ο Παναθηναϊκός - Δεν πηγαίνεις πουθενά με 7 παίκτες"

Θα μπορούσε ο γκαρντ που λείπει να ήταν ο Μάικ Τζέιμς, που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στη Γαλλία; Είναι ο παίκτης που θα ταίριαζε στην ομάδα;

Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για να πάρει πακίτη και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε, δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση για συμβόλαια 1,5 και 2 εκατ. ευρώ. Πάντως δεν ξέρω αν ο Τζέιμς είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, νομίζω ότι τον Καλάθη θα ήθελε - Που επίσης δεν θα μπορούσε να είναι εδώ με βάση το συμβόλαιό του. Γιατί αυτός θα ήταν ο γκαρντ που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του".

Ο Πρίφτης είπε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα, κυρίως στην επίθεση βέβαια γιατί η άμυνα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό είναι κλειδί και τα πηγαίνει καλά εκεί.

"Η άμυνα είναι καλή και θα είναι καλή αλλά δεν αρκεί από μόνης της: Η καλή άμυνα θα δώσει ώθηση για να παίξει η επίθεση, μισή δουλειά η καλή άμυνα όταν δεν βάζεις πόντους. Αμυντικά είναι καλά δουλεμένος αλλά πρέπει να ανοίγει το παιχνίδι, να έχει περιφερειακό σουτ, να παίζει πικ εν ρολ στην επίθεση. Με 7 παίκτες δεν μπορείς να πας πουθενα, πρέπει ο Παναθηναϊκός να μην επαναλάβει την περσινή χρονιά. Για να γίνει αυτό που λέω, το βασικό είναι το κομμάτι της επίθεσης".

"Θέλει τάισμα ο Παπαγιάννης - Δεν θα βάλει 40 πόντους ο Παπαπέτρου - Μην ξενερώσουν"

Ξεχωρίσατε κάποιον από το παιχνίδι;

"Πολύ καλός ήταν ο Παπαπέτρου, κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, είναι αρχηγός, έμεινε γιατί πιστεύει στην ομάδα, είναι πολυεπίπεδος ο ρόλος του αλλά δεν μπορεί από μόνος του. Χρειάζεται παίκτες, δεν θα βάλει 40 πόντους ο Παπαπέτρου. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Λίγο ο Μέικον στο τέλος μάζεψε τη διαφορά με τα καλάθια που έβαλε και ο Παπαγιάννης προσπάθησε, αλλά αν δεν ταϊστεί σωστά δεν θα βάλει πόντους. Και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πόντους από τον Παπαγιάννη".

Τέλος, θέλω να μου πείτε τι περιμένετε για τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό;

"Θα βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στην πορεία, φέτος θα έχει και τη δύναμη του ΟΑΚΑ. Δεν είναι ρομαντικό, ο Παναθηναϊκός μπροστά στον κόσμο του είναι άλλη ομάδα, παίρνει ενέργεια, του έλειψε πέρσι ο κόσμος του. Πρέπει να γίνει καλή ομάδα και να γίνει ανταγωνιστικός, τον περιμένω καλύτερο ακόμα και με το υλικό που έχει. Αρκεί να μην ξενερώσουν οι παίκτες και ο κόσμος - Πέρσι εθίστηκε στην ήττα, πρέπει να φροντίσουν να έχουν συνέχεια κίνητρο, για να μην τον πάρει από κάτω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χτυπήθηκε" από κορωνοϊό ο Παναθηναϊκός - Αλλάζει 11αδα ο Γιοβάνοβιτς - Ίσως παίξει ο εμβολιασμένος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags