Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Είχε συνηθίσει... στα δώρα της διαιτησίας ο ΠΑΟ - Στενά περιθώρια για Πρίφτη; - Ηγέτης ο Βεζένκοφ"
Μπάσκετ
| 2021-10-05 15:20:00

"Είχε συνηθίσει... στα δώρα της διαιτησίας ο ΠΑΟ - Στενά περιθώρια για Πρίφτη; - Ηγέτης ο Βεζένκοφ"

του Γιώργου Κτενά
"Είχε συνηθίσει... στα δώρα της διαιτησίας ο ΠΑΟ - Στενά περιθώρια για Πρίφτη; - Ηγέτης ο Βεζένκοφ"

Ο παίκτης που λείπει στο Τριφύλλι και η μεγάλη διαφορά με Ολυμπιακό. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Γκάλης παρακολούθησε την... κατάρρευση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη και εξηγεί τι συνέβη. Πού... πονάνε οι Πράσινοι, ποιος παίκτης λείπει από το ρόστερ, η πίεση για τον Δημήτρη Πρίφτη και ο νέος ηγέτης στο ΣΕΦ.
 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Την ήττα των Πράσινων στο Αλεξάνδρειο σχολίασε μέσω του sportdog ο Χρήστος Γκάλης, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη που καλύπτει το ρεπορτάζ των Κίτρινων.

Ο καλός συνάδελφος αποκάλυψε τον λόγο που έχασε η ομάδα τού Δημήτρη Πρίφτη, σχολίασε τι χρειάζεται για να αξιοποιηθεί καλύτερα το υλικό που έχει στη διάθεσή του και, τέλος, μίλησε για τον νέο ηγέτη του Ολυμπιακού.

"Για αυτό παίζει στον Άρη ο Χάνλαν - Θράσος ο Νετζήπογλου - Για αυτό κατέρρευσε ο Παναθηναϊκός"

"Ο Χάνλαν, που εναντίον του Παναθηναϊκού πέτυχε 35 πόντους, είναι σίγουρα παίκτης για το EuroCup - Ίσως και για Euroleague. Ο Άρης ήταν τυχερός γιατί έχει Θεσσαλονικιά σύντροφο ο Χάνλαν, κι αυτός είναι ο λόγος που έμεινε στην πόλη και υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Είναι σε ομάδα που γνωρίζει καλά τον προπονητή της και δέχτηκε την πρόκληση να είναι ο ηγέτης ενός κατά τα άλλα νεανικού συνόλου", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Νετζήπογλου είναι προϊόν των ακαδημιών του Άρη, μιλάνε για αυτόν και περιμένουν πολλά από αυτόν εδώ και χρόνια (ξεχώριζε από μικρός σε ηλικία). Αποδεικνύει πράγματα στην πρώτη επαγγελματική χρονιά, δείχνει μπασκετικό θράσος, δεν φοβάται, δεν αγχώνεται".

Ο Παναθηναϊκός γιατί κατέρρευσε;

"Γιατί δεν περίμενε ότι ο Άρης θα μεταμορφωθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης, δεν περίμενε ότι έχει τόση ενέργεια ο νεανικός Άρης. Τέλος, δεν περίμενε ότι οι διαιτητές στο κρίσιμο σημείο θα παίξουν τον αγώνα κανονικά, γιατί μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένος στα δωράκια. Τώρα με την αλλαγή στην ΕΟΚ όμως... Περισσότερο δεν περίμενε ότι οι παίκτες του Άρη, μετά την ομιλία τού Καστρίτη στο ημίχρονο, θα μεταμορφώνονταν".

"Δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός - Αυτό θέλει ο Πρίφτης - Λείπει ο ηγέτης"

Οι Πράσινοι φάνηκαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους στην τελευταία περίοδο.

"Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος, θέλει δουλειά για να ακολουθήσει το πλάνο που έχει ο προπονητής. Ο Πρίφτης είναι προπονητής που έχει μάθει να ζει και να πεθαίνει με το πλάνο του και θέλει οι παίκτες του να το ακολουθούν μέχρι τέλους. Χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να φτάσει στα υψηλά επίπεδα που θέλει να παίξει. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κούραση στην τελευταία περίοδο και κάπου είναι λογικό μετά και το ταξίδι στη Γαλλία για το παιχνίδι της Euroleague".

Τι έλειψε από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο;

"Ο ηγέτης έλειψε, αυτός που θα ξυπνήσει τους συμπαίκτες και θα τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν και πάλι. Ο Παναθηναϊκός δεν τον είχε, ενώ ο Άρης τον είχε στο πρόσωπο του Χάνλαν που ήταν μια ομάδα μόνος του στο πρώτο μέρος. Αλλά και πάλι όταν η μπάλα έκαιγε και οι συμπαίκτες δεν έπαιρναν πρωτοβουλία ούτε για πάσα, αυτός πήρε τα μεγάλα καλάθια".

"Αυτός λείπει από τον Παναθηναϊκό - Στενά περιθώρια για Πρίφτη; - Ηγέτης ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό"

Στον Παναθηναϊκό φτάνει ένας γκαρντ να αλλάξει την κατάσταση, αν τελικά έρθει;

"Ένας γκαρντ, όχι. Ένα γκαρντ-ηγέτης είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα".

Ο Πρίφτης όντως χρειάζεται χρόνο στον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις ότι θα τον έχει;

"Ο Πρίφτης πήγε στον Παναθηναϊκό αποδεχόμενος ένα πλάνο που του πρότεινε η διοίκηση. Αν αυτό το πλάνο έχει στενά χρονικά περιθώρια, έπρεπε να το είχαν συζητήσει το καλοκαίρι και όχι τώρα. Θεωρώ ότι είναι από τους καλούς Έλληνες προπονητές, αλλά θέλει χρόνο. Όταν ξεκίνησε στον Άρη, στην αρχή έκανε στραβοπατήματα και στη συνέχεια πήρε μπρος. Μάλιστα, στο τέλος της χρονιάς, επειδή οι ομάδες του φτάνουν ψηλά το πικ τους, θυμάμαι ότι υπήρχε κόπωση".

Τέλος, θέλω να μου πεις πώς είδες στην πρεμιέρα τον Ολυμπιακό.

"Στον Ολυμπιακό αυτό που έχει σημασία είναι ότι, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, φάνηκε ότι ο Βεζένκοφ μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης. Ίσως γιατί τώρα του δόθηκαν οι πραγματικές ευκαιρίες. Τον γνωρίζαμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη - Όταν είχε έρθει στον Άρη τον είχαν αγκαλιάσει όλοι, τον είχαν εμπιστευτεί, τον είχαν βοηθήσει να εξελιχθεί. Πήρε τις μεταγραφές που ήθελε για να παίξει μπάσκετ σε υψηλότερο επίπεδο αλλά τώρα βρίσκει ιδανικές συνθήκες για να ξετυλίξει το ταλέντο και να δείξει ποιος είναι". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags