Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένας... Παππάς δεν φέρνει την άνοιξη - Την πάτησε η ΑΕΚ στην Ουγγαρία, πρεμιέρα με ήττα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-10-06 21:00:00

Ένας... Παππάς δεν φέρνει την άνοιξη - Την πάτησε η ΑΕΚ στην Ουγγαρία, πρεμιέρα με ήττα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ένας... Παππάς δεν φέρνει την άνοιξη - Την πάτησε η ΑΕΚ στην Ουγγαρία, πρεμιέρα με ήττα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της στο BCL (83-78) απ' την Σομπατέλι, έπαιξε κάκιστη άμυνα. Και μολονότι είχε την τελευταία ευκαιρία για να στείλει το ματς στην παράταση, την πέταξε!

Δίχως άμυνα και ριμπάουντ, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι (μπασκετικός) νόμος. Το ματς με την Σομπατέλι χάθηκε όχι εξαιτίας των 10 λαθών και των 20 χαμένων τριπόντων (7/27), αλλά εξαιτίας της απίστευτης αδυναμίας της ΑΕΚ να εξασφαλίσει τα ριμπάουντ και να φάει... σίδερα στην άμυνα.

Οι περιπτώσεις των Ούγγρων που έφτασαν με άνεση μέχρι το λέι απ, στο καλάθι της ΑΕΚ ήταν πάμπολες. Αιφνιδιασμοί λόγω των αργών επιστροφών. Κακές αλλαγές και φυσικά (σε ορισμένες περιπτώσεις) ανύπαρκτη βοήθεια.

Η Σομπατέλι δεν αναζητούσε κάτι παραπάνω. Η αστοχία της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ των Ούγγρων, έφεραν μία νίκη που κάνει άνω-κάτω τον όμιλο που μετέχει η ομάδα του Στέφανου Δέδα.

Από το 21-19 υπέρ της ΑΕΚ, η Σομπατέλι έκανε ένα σερί 8-0 για να προσπεράσει με 25-21. Το πρώτο... καμπανάκι. Η είσοδος του Νίκου Παππά στο παρκέ συμμάζεψε την ΑΕΚ. Ο 31χρονος γκαρντ έμοιαζε σαν μην έλειπε μία ημέρα και έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, έχοντας 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μολονότι είχε μόλις 5 λάθη, ήταν σταθερά πίσω στο σκορ. Με τη μεγαλύτερη διαφορά της να φτάνει στους 9 πόντους (49-40). Ωστόσο, η αντεπίθεση, με αιχμή τον Ανγκόλα έφερε την ομάδα του Δέδα στο -3 (57-54).

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, η ΑΕΚ θυμήθηκε την κακή αμυντική συμπεριφορά της. Δέχτηκε ένα μίνι σερί 4-0 και το σκορ διαμορφώθηκε σε 61-54. Και λίγο αργότερα, βρέθηκε στο -10 (64-54) για πρώτη φορά!

Και από εκείνο το σημείο, υποχρεώθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Η Φάλκο βρήκε πόντους απ' τον κορυφαίο στο παρκέ, Ζόλταν Περλ. Και η ΑΕΚ κρατιόταν με νύχια και με δόντια, χάρη στις εύστοχες βολές και τις λύσεις που έδωσαν οι Κολόμ, Παππάς και Γκρίφιν (80-76 με 2/3 βολές του Ανγκόλα 25 δεύτερα πριν το τέλος).

Ένα φόλοου του Βαουλέτ έκανε το σκορ 81-78 και στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι», με καλή άμυνα, άρπαξαν την κατοχή. Χωρίς να καταφέρουν να κάνουν επίθεση!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags