Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Παραλήρημα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ - Τρελή ανατροπή και... τέζα η Φενέρ - Απίστευτος Νέντοβιτς!
Μπάσκετ
| 2021-10-07 23:05:00

Παραλήρημα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ - Τρελή ανατροπή και... τέζα η Φενέρ - Απίστευτος Νέντοβιτς!

Sportdog Team
Παραλήρημα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ - Τρελή ανατροπή και... τέζα η Φενέρ - Απίστευτος Νέντοβιτς!

Ασύλληπτα πράγματα στο ΟΑΚΑ! Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 82-87, 40 δεύτερα πριν το φινάλε, όμως έκανε εκπληκτικό ντεμαράζ και σε συνδυασμό με ορισμένα απίθανα λάθη των παικτών της Φενέρ, γύρισε το ματς και επικράτησε με 91-87.

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Ο Παναθηναϊκός έδωσε ό,τι είχε απέναντι στους Τούρκους, είδε στο ΟΑΚΑ έναν απίθανο Νέντοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή στο τέλος!

Με αρχική πεντάδα τους Μέικον, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ ξεκίνησε το παιχνίδι στο «καυτό» ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, σε ένα σχήμα που έπαιξε στα πρώτα λεπτά καλή και πιεστική άμυνα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έλεγξε το ριμπάουντ και το γεγονός αυτό, της επέτρεψε να βρει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις κάτω από το καλάθι της Φενέρ. Οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί στο σκορ αρχικά, με τους «πράσινους» να παίρνουν το παρθενικό +5 υπέρ τους στο 4:30 του πρώτου δεκαλέπτου (13-8). Ως απάντηση οι Τούρκοι έτρεξαν ένα γρήγορο 6-0 (13-14), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ.

Αίσθηση προκάλεσε αρκετά η πολύ κακή διαιτησία στο ξεκίνημα, με τους διαιτητές ουσιαστικά να... επιτρέπουν εύκολους αιφνιδιασμούς (άρα και πόντους) στη Φενέρ, από κραυγαλέα φάουλ που δεν καταλόγιζαν ποτέ κατά των Τούρκων στην άλλη πλευρά του παρκέ. Το πρώτο δεκάλεπτο, πάντως, ολοκληρώθηκε με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται κοντά στο σκορ (20-21).

Η Φενέρ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με ένα σερί 5-0 έφτασε ξανά την υπέρ της διαφορά στους 6 (20-26). Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν πολύ στη δημιουργία, με τον Έβανς χαρακτηριστικά να είναι αυτός που έδωσε την καλύτερη ασίστ στο ημίχρονο για ένα alley-oop κάρφωμα στον Παπαγιάννη (22-28). Ο Πέρι μπήκε για τα καλά κι εκείνος στην εξίσωση του αγώνα και με 9 προσωπικούς πόντους, κράτησε σε επαφή με το σκορ τον Παναθηναϊκό.

Το κυρίως πρόβλημα για το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο ήταν η άμυνα. Διότι επιθετικά είτε με Μέικον, είτε με Πέρι, είτε με Παπαπέτρου λύσεις έβρισκε. Η μεγάλη «πληγή» ήταν η άμυνα και ειδικότερα, η φθορά που προξενούσαν Βέλεσι, Μπούκερ και Πολονάρα από το «4» και το «5». Όταν τους περιόρισαν, έκλεισε και η διαφορά. Ως απόδειξη αυτού, η διαφορά του πρώτου μέρους έκλεισε στον πόντο, χάρη στο buzzer beater του αρχηγού «Παπ» μέσα σε πανδαιμόνιο (45-46)!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά στο σκορ και τη Φενέρ να έχει, έστω και οριακά, το πάνω χέρι. Ο Πρίφτης προσπαθούσε να βάλει και τον Νεμάνια Νέντοβιτς στην «εξίσωση», με τον Σέρβο να... ζεσταίνεται στα μισά περίπου του τρίτου δεκαλέπτου με ένα καλάθι και φάουλ που πέτυχε (54-57).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για τους «πράσινους» όταν Πέρι και Γουάιτ χρεώθηκαν με το τέταρτο προσωπικό τους φάουλ, περιορίζοντας έτσι κι άλλο τις επιλογές του κόουτς Πρίφτη. Η Φενέρ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με σετ επιθέσεις ανέβασε ξανά τη διαφορά στο υπέρ της +6 (56-62), 2:54 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε πάλι απάντηση, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 64-64 με εντυπωσιακό ριμπάουντ-κάρφωμα του Φλόιντ, για να απαντήσει αμέσως μετά ωστόσο με τρίποντο ο Πολονάρα (64-67).

Το «τριφύλλι» μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένο να παλέψει με ό,τι είχε για τη νίκη. Ο Νέντοβιτς είχε εξελιχθεί πλέον σε παράγοντα του ματς, με τον Σέρβο να δείχνει τον παλιό καλό «Νέντο» στο παρκέ, με τρίποντα και γκολ-φάουλ! Μάλιστα με δύο βολές του ίδιου στο 4:38, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (77-76)! Αφού έμεινε πίσω, η Φενέρ χτύπησε εκεί που οι «πράσινοι» πονούσαν. Στο «ζωγραφιστό». Και με δύο καρφώματα του Βέσελι πήραν κεφάλι τριών πόντων, 1:17 πριν τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός, όμως, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Με δύο αντιαθλητικά φάουλ που κέρδισαν Μέικον και Νέντοβιτς πήραν το προβάδισμα, επικρατώντας εν τέλει των Τούρκων με 91-87!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 9 (2), Μέικον 13 (0/3 τρίποντα, 4 ασίστ, 1 λάθος), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 14 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κασελάκης, Γουάιτ 12 (1/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Φλόιντ 8, Νέντοβιτς 20 (3/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 11/11 βολές), Έβανς 7 (1), Μαντζούκας, Σαντ Ρος 6.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζόρτζεβιτς): Χαζέρ, Σαγιόκ, Μαχμούτογλου, Ντε Κολό 16 (1), Χένρι 12 (2), Πιερ 10 (1), Μπαρτέλ, Γκούντουριτς 8 (2), Βέσελι 18 (8/14 δίποντα, 2/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπούκερ 14 (7 ριμπάουντ), Πολονάρα 9 (2).

Πηγή: prasinostypos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags