Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Βασιλιάς ο Ολυμπιακός έδεσε... κόμπο τη Ρεάλ στο ΣΕΦ - Σούπερ Βεζένκοφ - Παπανικολάου
Μπάσκετ
| 2021-10-08 22:47:00

Βασιλιάς ο Ολυμπιακός έδεσε... κόμπο τη Ρεάλ στο ΣΕΦ - Σούπερ Βεζένκοφ - Παπανικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βασιλιάς ο Ολυμπιακός έδεσε... κόμπο τη Ρεάλ στο ΣΕΦ - Σούπερ Βεζένκοφ - Παπανικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παίζοντας εκπληκτική άμυνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια τεράστια βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική, νίκη απέναντι στους Μαδριλένους με 74-68.

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Σε μια αναμέτρηση που κράτησε τους πάντες σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε, με εκπληκτική άμυνα, να πάρει τεράστια νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 74-68 . Μπορεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα να ήταν πολύ άστοχοι, όμως στα σημεία που… έκαιγαν Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, αλλά και ο Βεζένκοφ που ήταν πρώτος σκόρερ οδήγησαν την ομάδα τους στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή Euroleague και δείχνουν έτοιμοι για... υπερβάσεις φέτος.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα στο ΣΕΦ με φανερή διάθεση να τρέξουν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα όταν αυτό δεν γινόταν μιας και οι άμυνες ήταν αρκετά… σφικτές από την αρχή. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε για τους γηπεδούχους ήταν η αστοχία του Βεζένκοφ έξω από τα 6,75, είχε 4 άστοχα στα πρώτα πέντε λεπτά, ενώ οι Ερυθρόλευκοι και οι Μαδριλένοι συμβάδιζαν στο σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν περισσότερο την άμυνά τους, όμως η κακές επιλογές στην επίθεση δεν τους επέτρεπαν να πάρει μεγάλη διαφορά. Αυτό που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι Πειραιώτες κάτι που τους βοήθησε να προηγηθούν με +5 (13-8), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο θα κλείσει με 13-10.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 του Ολυμπιακού, μετά από ένα τρίποντο του Γιούλ, φέρνοντας τη διαφορά στο +6 (19-13). Οι Μαδριλένοι θα βγάλουν δύο καλές άμυνες και θα τρέξουν ένα 4-0, όμως ο Λαρεντζάκης με τρίποντο θα κάνει το 22-17. Οι άμυνες σε εκείνο το σημείο θα χαλαρώσουν λίγο, με τον Ολυμπιακό να πυροβολεί με τον Σλούκα, ενώ η Ρεάλ να απαντάει κυρίως με τον Ταβάρες, με τη διαφορά όμως να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Η Βασίλισσα θα κάνει νέο σερί έχοντας… μπροστάρη τον Γκος και θα καταφέρει να προηγηθεί με 30-32 περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, ενώ θα παέι με προβάδισμα ενός πόντου στο ημίχρονο (35-36).

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με γρήγορο ρυθμό και με τον Ταβάρες να είναι καταλυτικός σε άμυνα και επίθεση, όμως δύο τρίποντα του Παπανικολάου θα φέρουν τις δύο ομάδες από κοινή αφετηρία (43-43). Ένα γρήγορο σερί, όμως το Ισπανών θα τους τους φέρει και πάλι μπροστά με +5 (43-48), για να απαντήσουν οι Ερυθρόλευκοι με Βεζένκοφ και Σλούκα και θα πάρουν και πάλι… κεφάλι με 49-48. Σε εκείνο το παιχνίδι πήγαινε ξανά πόντο πόντο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό μπροστά με 54-52. 

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το… ντέρμπι συνεχίστηκε καθώς οι άμυνες εξακολουθούσαν να έχουν τον πρώτο λόγο, παρά το γεγονός πως οι δύο αντίπαλοι ήταν περισσότερο εύστοχοι. Το ξέσπασμα των Ερυθρόλευκων θα έρθει με δύο τρίποντα των Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη, αλλά και ένα καλάθι και φάουλ του Χασάν Μάρτιν που θα κάνουν το 56-56, 65-56 πευχαίνοντας ένα σερί 9-0, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά θα πάει και στο +11 (70-59). Οι Μαδριλένοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν, όμως από εκείνο το σημείο και μετά διαχειρίστηκαν άψογα το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Παράλληλα η άμυνα των Ερυθρόλευκων εκνεύριζε τους παίκτες της Ρεάλ, με αποτέλεσμα να κάνουν συνεχόμενα λάθη και να μην μπορούν να ψαλιδίσουν τη διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν μια προσπάθεια να αντιδράσουν και θα μειώσουν 71-65, ενώ μετά από δύο χαμένες βολές του Ουόκαπ, ο Ερτέλ θα κάνει τον αγώνα... ντέρμπι αφού με τρίποντο του Ερτέλ η διαφορά θα παέι στο +3(71-68). Ένα καλάθι ομως του Βεζένκοφ και μια βολή του Σλούκα θα διαμορφώσουν το τελικό 74-68.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags