Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: "Αυτό είναι το όπλο του Ολυμπιακού - Είδατε τι κάνει ο Μπαρτζώκα στις αλλαγές; - Μεγάλο ερωτηματικό"
Μπάσκετ
| 2021-10-14 12:55:00

"Αυτό είναι το όπλο του Ολυμπιακού- Είδατε τι κάνει ο Μπαρτζώκας στις αλλαγές; - Μεγάλο ερωτηματικό"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό είναι το όπλο του Ολυμπιακού- Είδατε τι κάνει ο Μπαρτζώκας στις αλλαγές; - Μεγάλο ερωτηματικό"

Οι εντυπωσιακοί Βεζένκοφ-Φαλ και γιατί ο Φέρελ δεν λύνει το πρόβλημα στον ΠΑΟ. Σούπερ ανάλυση για την εξαιρετική εμφάνιση, παρά την ήττα, του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Τι έχει αλλάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν και γιατί κάποιοι... υποτιμούν τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό με δηλώσεις του στο sportdog o Κώστας Σορώτος, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στη Βαρκελώνη εναντίον της Μπαρτσελόνα - Άσχετα αν τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφερθηκε στο μεγάλο όπλο τού Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στη σεζόν, αλλά και στις τρεις σημαντικές θερινές προσθήκες που έχουν δώσει ποιότητα και σημαντικές λύσεις στην ομάδα.

"Έχασε το κρίσιμο ο Ολυμπιακός - Για αυτό είναι τόσο καλός από τώρα - Ερώτημα που πλανάται"

"Δεν έχασε πολλά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός, αλλά έχασε το κρίσιμο ριμπάουντ. Έπαιξε πολύ καλύτερα ο Ολυμπιακός, σε σκληρό παιχνίδι, δυνατό παιχνίδι, με δυνατές άμυνες, κι από πλευράς τακτικής, στοχευμένες. Ανταποκρίθηκε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες εμφανίζονται από νωρίς σε πολύ καλή κατάσταση:

"Είναι ερώτημα που πλανάται αυτό με την τόσο καλή εικόνα τού Ολυμπιακού τόσο νωρίς στη σεζόν, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μια ομάδα γιατί είναι καλή. Αν θα διατηρηθεί, πόσο καιρό θα κρατήσει κ.λπ., είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Με βάση αυτό που βλέπουμε τώρα, πάντως, είναι εξαιρετική εικόνα. Μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι ίδιος προπονητής, ο ίδιος κορμός αλλά και οι πολύ καλές προσθήκες".

"Αυτό είναι το όπλο του Ολυμπιακού - Ποιότητα ο Φαλ - Να σκοράρει περισσότερο ο Γουόκαπ

Πείτε μου δύο λόγια αυτές τις προσθήκες;

"Είναι εξαιρετικές, ο Φαλ, ο Ντόρσεϊ, ο Γουόκαπ έχουν δώσει ποιότητα αλλά και έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους - Για αυτό είναι και το όπλο τού Ολυμπιακού και αυτό είναι ολοφάνερο: Είναι ομάδα που είναι χαρούμενη".

Πείτε μου δύο λόγια για τον καθένα από αυτούς.

"Ο Φαλ δίνει μεγάλο όγκο στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά και στο επιθετικό κομμάτι, του ακουμπάνε την μπάλα. Δεν τον περίμενα τόσο καλό, περίμενα να δώσει ύψος, αλλοιώσεις κ.λπ., αλλά δίνει και ποιότητα. Ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικός πλέι μέικερ, διαβάζει με ποιότητα το ματς, χρειάζεται να σκοράρει λίγο παραπάνω όμως, να απελευθερώσει λίγο τον Σλούκα και τον Ντόρσεϊ στο σκοράρισμα. Ο Ντόρσεϊ δείχνει το σταθερό σουτ, που δεν το είχε ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό, φτιάχνει σουτ μόνος του και εκεί που δεν έχει φτιάχνει η ομάδα".



"Στα δύο-τρία καλύτερα 4άρια ο Βεζένκοφ - Αυτό έχει καταφέρει ο Μπαρτζώκας - Δεν δίνει λύση ο Φέρελ στον ΠΑΟ"


Εντυπωσιακός φέτος ο Βεζένκοφ;

"Είναι μέσα στα δύο-τρια καλύτερα 4άρια της Ευρωλίγκας, με πολλαπλή προσφορά σε πολλά κομμάτια: Σκοράρισμα, τρίποντο, ριμπάουντ".

Δύο λόγια για τον Μπαρτζώκα;

"Ο Γιώργος έχει καταφέρει να έχει ομάδα με τρομερή άμυνα, έχει κρατήσει τρεις ισπανικές ομάδες κάτω από 70 πόντους, είναι το βασικό όπλο η άμυνα φετος και αυτό είναι έργο Μπαρτζώκα. Έχει παίκτες ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή, κάνοντας ένα πρωτότυπο κοουτσάρισμα, χωρίς πολλές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα αλλά στις λήξεις των 10λεπτων αλλάζει όλη την 5άδα. Ένα μεγάλο κομμάτι ανήκει στον Μπαρτζώκα".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για τον Παναθηναϊκό που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος.

Παναθηναϊκός νομίζω ότι είναι λίγο υποτιμημένος, δεν είναι τόσο κακό το ρόστερ του. Η εικόνα θαμπώνει από το παιχνίδι με τον Άρη περισσότερο. Εκεί που υστερεί είναι που δεν είχε καθαρό πλέι μέικερ και δεν είχε σταθερότητα από αυτά που παίρνει από τους παίκτες: Αν εξαιρέσουμε τον Παπαπέτρου, που δίνει σταθερά σε επίθεση και άμυνα, οι υπόλοιποι είναι ασταθείς. Δεν θεωρώ ότι ο Φέρελ τού δίνει λύση σε αυτό που έψαχνε στα γκαρντ, γιατί στο στιλ του Φέρελ είναι και ο Μέικον και ο Νέντοβιτς. Σίγουρα πιο ποιοτικός από τον Πέρι, αλλάπρέπει η ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα σε αυτά που αντλεί από τους παίκτες της".

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλειπαν... 7 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό - "Μήνυμα" σε όλη την Ευρώπη - Φουλ για F4 με μεταγραφή ΝΒΑ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags