Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιωνικός: "Καθάρισε" τον Ιωνικό με... ζόρια ο Παναθηναϊκός - Σούπερ Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-10-18 21:20:00

"Καθάρισε" τον Ιωνικό με... ζόρια ο Παναθηναϊκός - Σούπερ Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Καθάρισε" τον Ιωνικό με... ζόρια ο Παναθηναϊκός - Σούπερ Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ιωνικός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση για τρία δεκάλεπτα στο ΟΑΚΑ, αλλά οι Πράσινοι είχαν τις λύσεις και την ποιότητα να φτάσουν στην πρώτη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα με 92-78.
 

Ο Παναθηναϊκός παρότι δεν είχε στην διάθεση του αρκετούς παίκτες, επικράτησε έστω και δύσκολα του Ιωνικού με 92 - 78.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το Τριφύλλι ήταν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάιτ, οι οποίοι τον οδήγησαν εκ του ασφαλούς στην τελευταία περίοδο.

Στα θετικά της αναμέτρησης η καλή εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς που προσπάθησε να βρει ρυθμό και σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε ο πιτσρικάς Αβδάλας.

Για τους πράσινους εκτός δωδεκάδας ήταν οι μη δηλωμένοι στην Α1 Τζέρεμι Έβανς και Γιόγκι Φέρελ, ενώ τραυματίας είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Από εκεί και πέρα, ο Πρίφτης προφύλαξε τον Παπαγιάννη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε παρότι ήταν κανονικά στην δωδεκάδα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι και απέκτησε προβάδισμα (8-0 στο 2’), εκμεταλλευόμενος τις κακές επιλογές των φιλοξενούμενων στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Πρίφτη βραχυκύκλωσαν και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με συνέπεια το ψαλίδισμα της διαφοράς (10-6 στο 4’). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο +4 (17-13).
Στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, το «τριφύλλι» βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μαντζούκα και απέκτησε «αέρα» 7 πόντων (26-19 στο 14’). Γκιουζέλης και Τζέρμαν όμως απάντησαν για τον Ιωνικό, που πλησίασε στο -2 (32-30 στο 18’).

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Φλόιντ, που έφερε τους γηπεδούχους στο +6 (41-35).

Η ομάδα του Πρίφτη ξεκίνησε μουδιασμένα στο 3ο δεκάλεπτο κι έμεινε άποντη για περίπου 2 λεπτά, ωστόσο κάπου εκεί πάτησε το γκάζι και με σερί 7-0 απομακρύνθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (48-38 στο 24’).

Για μια ακόμα φορά όμως οι «πράσινοι» σήκωσαν… χειρόφρενο κι έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν (52-49 στο 26’). Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με buzzer beater λέι-απ του Μούρτου, που μείωσε σε 63-59.

Στην τελευταία περίοδο οι Γουάιτ και Παπαπέτρου πάτησαν... γκάζι, ενώ βοήθειες πήρε η πράσινη επίθεση και από τον Νέντοβιτς, παρά το κακό βράδυ των Πέρι και Μέικον. Από εκεί και πέρα, 1.25΄ πριν το τέλος έκανε το ντεμπούτο του με τα πράσινα ο Αβδάλας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags