Facebook Pixel ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Αδίκησε τον εαυτό του στη Μόσχα ο Ολυμπιακός – Εκπληκτικός Ντόρσεϊ παρά την ήττα
Μπάσκετ
| 2021-10-22 21:48:00

Αδίκησε τον εαυτό του στη Μόσχα ο Ολυμπιακός – Εκπληκτικός Ντόρσεϊ παρά την ήττα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αδίκησε τον εαυτό του στη Μόσχα ο Ολυμπιακός – Εκπληκτικός Ντόρσεϊ παρά την ήττα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τα κατάφεραν οι Πειραιώτες και παρά το τρομερό ξεκίνημα έχασαν από τους Μοσχοβίτες, που είχαν σε εκπληκτικό βράδυ τον Κλάιμπερν, με 88-82 σημειώνοντας την δεύτερη ήττα στην φετινή Euroleague.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να ξεκίνησαν εντυπωσιακά και να είχαν έναν… σεληνιασμένο Ντόρσεϊ, καταφέρνοντας να ξεφύγουν με 12 πόντους, το τραγικό δεύτερο δεκάλεπτο και η κακή άμυνα, που δεν μας έχουν συνηθίσει, έφερε την δεύτερη ήττα στην φετινή Euroleague με σκορ 88-82, παρά την εντυπωσιακή επαναφορά τους από το -17. Αυτός που έκανε την διαφορά για την ομάδα του Στρατού ήταν ο Κλάιμπερν, αλλά και οι Σβεντ, Λουντμπεργκ και Μπολομπόι που έδωσαν… ανάσες σε στιγμές που χρειαζόταν για το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη.

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά καθώς τόσο η καλή άμυνα, όσο και εντυπωσιακά στη επίθεση, θέλοντας να χτυπήσουν αρχικά κοντά στο καλάθι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν άμεσα με 0-7. Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ξεκινήσουν να… πυροβολούν από 6,75 και τόσο τα εύστοχα τρίποντα του Ντόρσεϊ, αλλά και του Παπανικολάου θα εκτοξεύσουν την διαφορά αρχικά στο +11 (4-15), ενώ λίγο μετά στο +12 (6-18). Μέχρι εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες θα έχουν 4/4 σουτ έξω από την γραμμή του τριπόντου, όμως παράλληλα τα τρία λάθη θα δώσουν το δικαίωμα στους Μοσχοβίτες να τρέξουν ένα γρήγορα σερί 6-0 μειώνοντας τη διαφορά στο -6 (12-18). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες θα κάνουν εκείνοι ένα 5-0, στέλνοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο νούμερο (12-23). Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να επανέλθουν με τα δύο τρίποντα του Κουρμπάνοφ, και με καλάθι του Μπολομπόι με το τέλος της πρώτης περιόδου θα μειώσουν στους -5 (20-25).

Οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν την δεύτερη περίοδο το ίδιο άστοχοι, με το τέλος της προηγούμενης, με τους Μοσχοβίτες να είναι εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση από την πρώτη στιγμή. Τα τρίποντα των Χάκετ και Σβεντ θα δώσουν προβάδισμα 4 πόντων (31-27) στους γηπεδούχους για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με τους Ρώσους να έχουν κάνει ένα εντυπωσιακό 11-2. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, θα χαλάσουν πλήρως τον ρυθμό του Ολυμπιακού στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα λάθη και μετά από ένα καλάθι και φάουλ του Κλάιμπερν το σκορ θα γίνει 40-33. Το τραγικό δεκάλεπτο των παικτών του Μπαρτζώκα θα ολοκληρωθεί με τον Λουντμπεργκ να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με +10 (48-38) και τους Ερυθρόλευκους να έχουν δεχθεί 28 πόντους.

Στο ίδιο ρυθμό κινήθηκε και αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με τους Μοσχοβίτες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό, που σε συνδυασμό με την αστοχία των Πειραιωτών και το εκπληκτικό παιχνίδι του Μπολομπόι και Κλάιμπερν ανέβασαν τη διαφορά στο +14 (56-42). Τα λάθη των Ερυθρόλευκων συνεχίστηκαν, φτάνοντας στα 12 σε 35 λεπτά, δεν βοηθούσαν για να αποκτήσουν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και να μπορέσουν να επανέλθουν στην αναμέτρηση. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Ιτούδης είχε σε εκπληκτική μέρα τον Κλάιμπερν που πραγματικά έκανε ότι… ήθελε με αποτέλεσμα να δίνει λύσεις σε όλα τα κομμάτια του γηπέδου και με δικό του τρίποντο θα κάνει το σκορ 64-49 (+15). Ο Ολυμπιακός θα τρέξει ένα σερί 6-0 και με τρίποντο του Ντόρσεϊ και πάλι θα μειώσει σε 66-55, ενώ με δύο βολές του Ουόκοπ θα ρίξει τη διαφορά στο -9 (66-57). Το σερί των Ερυθρολεύκων θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο από τους -17, στο -7 (66-59).

To σερί των Πειραιωτών θα συνεχιστεί, με τον Ντόρσεϊ να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι έφτασε στο -3 (66-62) κάνοντας τον αγώνα… ντέρμπι. Η ηρεμία  του Σβεντ και ο Λουντμπεργκ θα φέρει τους γηπεδούχους στο +10, ενώ ένα τρίποντο του Μπολομπόι θα κάνει το 78-66 (+12) περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος.Ένα νέο τρίποντο του Ελληνοαμερικανού θα ρίξει τη διαφορά στο -7 (78-71), όμως ο διαστημικός Κλάιμπερν σε νεκρό χρόνο θα ανεβάσει, με καλάθι και φάουλ, τη διαφορά και πάλι σε διψήφια διαφορά. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η διαφορά θα είναι συνεχώς μεταξύ 11 και 9 πόντων υπέρ των γηπεδούχων, όμως με καλάθι του ΜακΚίσικ το σκορ θα γίνει 84-77 (-7). Στα 23 δευτερόλεπτα τρίποντο του Ντόρσεϊ θα φέρει τη διαφορά στο -4 (86-82), όμως ένα εύκολο καλάθι της ΤΣΣΚΑ θα φέρει το τελικό 88-82 και τη δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags