Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ο Ολυμπιακός ψωνίζει από το πάνω ράφι - Top μεταγραφή - Γεμίζει το καλάθι και δίνει ταχύτητα"
Μπάσκετ
| 2021-10-26 21:07:00

"Ο Ολυμπιακός ψωνίζει από το πάνω ράφι - Top μεταγραφή - Γεμίζει το καλάθι και δίνει ταχύτητα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο Ολυμπιακός ψωνίζει από το πάνω ράφι - Top μεταγραφή - Γεμίζει το καλάθι και δίνει ταχύτητα"

Πρώην ΝΒΑer, με εμπειρία σε Ευρώπη που πηγαίνει στα μεγάλα μπάτζετ. Ο Αστέριος Καλύβας αναλύει στο Sportdog το προφίλ του Ταρίκ Μπλακ που αποτελεί πολύ δυνατή λύση ενίσχυσης για την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός – Ταρίκ Μπλακ: Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί τη θέση του έκτου ξένου παίκτη, που παραμένει κενή. Όπως σας ενημέρωσε η στήλη «Pick n' Scroll» του Sportdog.gr, τα συνεχόμενα παιχνίδια, οι φθορές με τραυματισμούς, που ξεκίνησαν, τα πολύ πιο δύσκολα, που έρχονται, αλλά και το άσχημο ξεκίνημα του Χασάν Μάρτιν, έχουν κάνει τους «ερυθρόλευκους» να σκέφτονται το ενδεχόμενο να βγουν πιο δυναμικά στην αγορά.

Η στήλη επεσήμανε την περίπτωση του σπουδαίου σέντερ, Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες πριν αποκτηθεί ο Φαλ. Ο Μπλακ έπαιξε πέρυσι στην Ζενίτ, προσπάθησε τελευταίως να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλα δεν τα κατάφερε.

«Ως επιλογή από το πάνω ράφι» χαρακτήρισε την περίπτωση του 29χρονου Αμερικανού, γεννηθέντα στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο Αστέριος Καλύβας! Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Sportdog για τον παίκτη, για τον οποίο θεωρεί, ότι αν πιάσει την απόδοση που είχε στη Μακάμπι μπορεί να αποτελέσει σούπερ λύση για την ομάδα του Πειραιά.

«Είναι ένας παίκτης που ήταν σε πολύ καλό επίπεδο όσο ήταν στην Μακάμπι. Στο NBA πριν έρθει στην Ευρώπη, έπαιζε δίλεπτα και τρίλεπτα. Δεν έπαιζε ποτέ βασικός. Όταν τον πήρε η Μακάμπι ήταν ρίσκο. Πήγε όμως πάρα πολύ καλά. Όταν τον είχα δει μου άρεσε πάρα πολύ. Φαινόταν, ότι θα πιάσει και του έκαναν συμβόλαιο μετά ύψους 1,5 εκατ.

Στη συνέχεια τραυματίστηκε και έφυγε για αποθεραπεία στην Αμερική. Οπότε μετά χάθηκε και τον είδαμε ξανά στη Ζενίτ πέρσι. Οι Ρώσοι όμως δεν τον κράτησαν. Αυτό για μένα, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, κάτι λέει. Εκτός και αν ο παίκτης ρίσκαρε και ήθελε να πάει μετά μανίας στο NBA και δεν του βγήκε. Οπότε αυτό είναι πολύ καλό σενάριο για τον Ολυμπιακό.

Είναι σε μία φάση που προσπαθεί να μπει ξανά στην Ευρωλίγκα και να παίξει σε τοπ επίπεδο. Αν πιάσει την απόδοση που είχε τον πρώτο χρόνο στην Μακάμπι θα είναι μία σούπερ κίνηση. Αυτόν τον παίκτη πριν μερικά χρόνια, δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον πάρει».

Τί μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό; «Του δίνει μεγάλη δύναμη στη φροντ λάιν, αν είναι στα παλιά του στάνταρντ. Θα γεμίσει το καλάθι. Έχει δυνατή παρουσία γύρω από αυτό, τελειώνοντας τις φάσεις. Πολύ καλό τελείωμα στα πικ εν ρολ. Θα δώσει μία ταχύτερη λύση απ'ότι ήταν ο Φαλ. Είναι μία πιο γρήγορη κατάσταση. Αυτό που θεωρητικά θα έκανε ο Μάρτιν, αλλά δεν το έκανε, γιατί λέγεται, ότι είναι τραυματίας», απαντά ο κόουτς και επισημαίνει:

«Είναι πολύ μεγάλη κίνηση. Γιατί οι ομάδες που έχει παίξει μέχρι τώρα διέθεταν πολλά χρήματα στην Ευρώπη. Και η Μακάμπι και η Ζενίτ ήταν ομάδες με πάρα πολύ μεγάλο μπάτζετ. Αυτό σημαίνει, ότι είναι επιλογή από το πάνω ράφι».

Ο Αστέριος Καλύβας έχει δουλέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπήρξε μέλος των τεχνικό τιμ των Lokomotiv Kuban και Murcia ως βοηθός του Φώτη Κατσικάρη.

Έχει περάσει από: ΑΜΣ Πανόραμα (2007-2008, Α2, μέλος του τεχνικού τιμ), ICBS (2008-2009, A2, βοηθός προπονητή), ΚΑΟΔ (2010-2011, Α2, βοηθός προπονητή), Πιερικό/Αρχέλαο (2012-2013, B' εθνική προπονητής), Πανιώνιο (2012-14, Εurocup, A1), ΠΑΟΚ (2014-15, A1, Eurocup, βοηθός προπονητή), Murcia (ACB, 2015-16, βοηθός προπονητή), Lokomotiv Kuban (2016-17, VTB League, Eurocup), Ολυμπιακός (2018, A1, Euroleague), Hρακλής (2019-20, A1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο παίκτης-καψούρα του Μπαρτζώκα για Ολυμπιακό - "Κόπηκε" από το ΝΒΑ - Ανατροπή με Μάρτιν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags