Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: Έπαιξε ξανά με την φωτιά ο Ολυμπιακός - Πήρε τη νίκη με την Άλμπα... καρδιοχτυπώντας
Μπάσκετ
| 2021-10-26 22:43:00

Έπαιξε ξανά με την φωτιά ο Ολυμπιακός - Πήρε τη νίκη με την Άλμπα... καρδιοχτυπώντας

Sportdog Team
Έπαιξε ξανά με την φωτιά ο Ολυμπιακός - Πήρε τη νίκη με την Άλμπα... καρδιοχτυπώντας

Μπορεί η Άλμπα να έδειξε πως ήθελε να κοιτάξει στο μάτια τους Ερυθρόλευκους και να έκανε τον αγώνα ντέρμπι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν τελικά η νικήτρια με 87-83, σημειώνοντας την τέταρτη νίκη της στην φετινή Euroleague.

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: Κάνοντας τη… διαφορά και δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση, από ότι στην άμυνα, οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Σλούκα, έφτασαν στην νίκη με 87-83 επί των Γερμανών που μέχρι το τέλος του αγώνα έδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στο 4-2, ανεβαίνοντας στην βαθμολογία της Euroleague, ενώ πλέον περιμένουν τον αγώνα της Πέμπτης (28/10) με την Φενέρ και πάλι στο ΣΕΦ.

Το ματς:

Αρκετά άστοχες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο ΣΕΦ, ενώ παράλληλα τα επιθετικά ριμπάουντ των Γερμανών είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν την οδηγία να κάνουν double team πάνω στον Σίκμα, όμως οι κακές περιστροφές είχαν σαν αποτέλεσμα να δέχονται εύκολα καλάθια, ενώ οι χαμένες διεκδικήσεις έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους Γλάρους. Επιθετικά Ντόρσεϊ και Παπανικολάου έδειχναν σε καλή μέρα και με ένα 5-0 σερί θα ξεφύγουν με 18-13. Ένα νέο τρίποντο του Έλληνα φόργουορντ θα ανεβάσει την διαφορά, ενώ με κάρφωμα του Φαλ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στο +10 (27-17) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 27-19.

Η ουσιαστική διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το γεγονός πως οι Ερυθρόλευκοι θα πάρουν διαφορά από την επίθεσή τους και όχι από την άμυνα, όπως μέχρι εκείνο το σημείο στους αγώνες τους. Αυτό βέβαια οι Πειραιώτες θα το πληρώσουν, μιας και οι Γερμανοί θα κάνουν ένα σερί 7-0 με αποτέλεσμα να κάνουν το σκορ 29-26 σχεδόν δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θα αντιδράσουν και θα σφίξουν την άμυνά τους, ενώ παίρνοντας πράγματα από τους Πρίντεζη και Σλούκα στην επίθεση, θα κάνουν με τη σειρά τους ένα 11-0 μετατρέποντας την διαφορά των +3 σε +14 (40-26). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα χαλαρώσουν ξανά, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να επανέλθουν στον αγώνα μειώνοντας στο -8 (47-39), ενώ το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 52-42.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Βεζένκοφ να είναι… καυτός και με 8 σερί πόντους θα καταφέρει να διατηρήσει το διψήφιο προβάδισμα των Πειραιωτών (60-47), όμως για ακόμα μια φορά η κακή βραδιά στην άμυνα θα φέρει τους Γλάρους να κάνουν ένα 4-0 σερί, ρίχνοντας τη διαφορά στο +9 (60-51).  Παράλληλα στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα κάνουν τέσσερα λάθη, έχοντας ισάριθμα στο πρώτο μέρος, κάτι που έδινε εύκολα την μπάλα στους Γερμανούς, που έδειχναν πως δεν είχαν έρθει για… τουρισμό στο Φάληρο, προσπαθώντας να παίξουν χωρίς άγχος. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να ξεφύγει, όμως ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη θα στείλει, μετά από ώρα, τη διαφορά στο +14 (69-55), ενώ το δεκάλεπτο θα κλείσει στο 71-59.

Το πρόβλημα των αμυντικών ριμπάουντ θα συνεχίσει να δημιουργεί θέματα στους γηπεδούχους και με δύο τρίποντα της Άλμπα η διαφορά θα πέσει στο +6 (73-67). Κάπου εκεί η άμυνα του Ολυμπιακού θα επανέλθει, ενώ μια απόφαση των διαιτητών για αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΚίσικ θα βάλει και τον κόσμο που ήταν στο ΣΕΦ στην... εξίσωση της αναμέτρησης, όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Η διαφορά έμενε σταθερή στους έξι πόντους και παρά το γεγονός της καλής αμυντικής λειτουργίας, η αστοχία στην επίθεση δεν έδινε την δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Ο αγώνας θα γίνει... ντέρμπι μετά από ένα κάρφωμα του Ντα Σίλβα που θα κάνει το σκορ (80-77). Δύο βολές του Ντόρσεϊ θα δώσουν αέρα πέντε πόντων (84-79) περίπου είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη με 87-83 καθώς ο Ελληνοαμερικάνος ήταν ψύχραιμος όταν χρειάστηκε ξανά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags