Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο… νέος Διαμαντίδης - “Πράσινο” το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα - Φημολογία-φωτιά για την ΚΑΕ
Μπάσκετ
| 2021-11-01 22:58:00

Ο… νέος Διαμαντίδης - "Πράσινο" το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα - Φημολογία-φωτιά για την ΚΑΕ

του Pick n' Scroll
Ο… νέος Διαμαντίδης - "Πράσινο" το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα - Φημολογία-φωτιά για την ΚΑΕ

Η απόφαση Πρίφτη για τον νεαρό άσο του Τριφυλλιού και ο Ολυμπιακός. Ποιος είναι ο Νεοκλής Αβδάλας που σε ηλικία 15 ετών παίρνει χρόνο στον Παναθηναϊκό, τα όσα τρομερά ακούγονται για το μέλλον του και γιατί οι Πράσινοι πρέπει να στηριχτούν στην επόμενη γεννιά των Ελλήνων. Ποιες οι τελευταίες πληροφορίες για το μέλλον του συλλόγου;

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό δεν είχε πολλά να δώσει στον κόσμο, που το παρακολούθησε, είτε μέσα από το γήπεδό, είτε από τις τηλεοράσεις του. Ηταν ένα αδιάφορο αγωνιστικά ματς, που το μόνο, που είχε να προσφέρει, ήταν η πολύ καλή παρουσία του Νεοκλή Αβδάλα. Του 15χρονου γκαρντ, που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας.

Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Πρίφτης είχε πει ότι θα έχει μαζί του τον Αβδάλα και θα τον χρησιμοποιήσει σε αρκετά παιχνίδια. Κάτι, που γίνεται. Ο μικρός είχε ντεμπουτάρει πριν από δύο εβδομάδες με τον Ιωνικό, σήμερα έπαιξε περισσότερο και μάλιστα σημείωσε και 5 πόντους.

Είναι ένας πλέι-μέικερ με ύψος 1.96, που το μέγεθός του και τα στοιχεία του παραπέμπουν σε Διαμαντίδη και Παπαλουκά. Για να φτάσει βέβαια αυτούς τους κολοσσούς του αθλήματος πρέπει να κάνει τρομερά πράγματα, σίγουρα, όμως, έχει την πρώτη ύλη, που είναι βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα.

Ο Αβδάλας είχε εντυπωσιάσει πριν από καιρό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που είχε γίνει στην Κυψέλη, και είναι μαζί με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στις πολύ μικρές ηλικίες. Ο Αβδάλας είναι 15 ετών και ο Σαμοντούροβ έναν χρόνο μεγαλύτερος. Ο Σαμοντούροβ είναι στην ομάδα ΔΕΚΑ της Θεσσαλονίκης, τον πολιορκεί εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός, μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει καταφέρει να τον κάνει δικό του.

Ο Παναθηναϊκός είναι ευτυχισμένος υπό την έννοια ότι προχωράει ο Αβδάλας, προοδεύει ο Μαντζούκας και γενικώς υπάρχουν Ελληνες παίκτες, τους οποίους έχει να περιμένει. Κοιτάζει επίσης και στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν νεαροί ομογενείς, που επίσης μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Και είναι σημαντικό αυτό, γιατί με τα δεδομένα, που υπάρχουν, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν εσαεί στο ΟΑΚΑ. Εκτός αν αλλάξει το διοικητικό καθεστώς του «τριφυλλιού», κάτι μάλιστα, που δεν μπορεί να αποκλειστεί, και ας μην ακούγεται τίποτα σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό απέρριψε τον Ολυμπιακό ο Αντετοκούνμπο - Δεν... ψήθηκε ο ΠΑΟ - "Χουνέρι" από Γιάννη!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags