Facebook Pixel Ολυμπιακός – Μονακό: Ηρέμησε και έκανε… πάρτι – Απίστευτη παράσταση από τον Ολυμπιακό που... κατάπιε τη Μονακό
Μπάσκετ
| 2021-11-05 22:44:00

Ηρέμησε και έκανε… πάρτι – Απίστευτη παράσταση από τον Ολυμπιακό που... κατάπιε τη Μονακό

Sportdog Team
Ηρέμησε και έκανε… πάρτι – Απίστευτη παράσταση από τον Ολυμπιακό που... κατάπιε τη Μονακό

Οι Πειραιώτες όταν βρήκαν την ηρεμία τους και την συγκέντρωσή τους στο πίσω μισό του γηπέδου δεν είχαν αντίπαλο και γυρνώντας από το -11 έφτασαν άνετα στην έκτη νίκη τους στη διοργάνωση.

Ολυμπιακός – Μονακό: Μπορεί για ακόμα έναν αγώνα στο ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι να μην ξεκίνησαν καλά, όμως το μονοδιάστατο παιχνίδι των Μονεγάσκων, αλλά και η ηρεμία που βρήκαν οι γηπεδούχοι σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, είχε σαν αποτέλεσμα την έκτη, εμφατική, νίκη των παικτών του Μπαρτζώκα με σκορ 86-63. Οι Πειραιώτες είχαν τους Σλούκα, Παπανικολάου, Ουόοκαπ και Ντόρσεϊ να βάζουν… βενζίνη στην… μηχανή όταν χρειάστηκε ήταν αυτοί που βοήθησαν τα μέγιστα για να φτάσουν στο 6-2, πατώντας στην τετράδα της βαθμολογίας της Euroleague. Για την γαλλική ομάδα εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, Άλφα Ντιάλο.

Το ματς:

Με… τρελό ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας στο ΣΕΦ, με τους Μονεγάσκους να θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού και τους Ερυθρόλευκους να πέφτουν στην… παγίδα. Όλο αυτό, μαζί και με την απίστευτη ευστοχία των φιλοξενούμενων στην αρχή, θα κάνει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν με 9-16, ενώ παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι θα μειώσουν σε 14-16 οι Μονεγάσκοι θα φτάσουν στο (+11) 14-25 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η άμυνα των Πειραιωτών μπορεί να… έσφιξε όμως η αστοχία τους στην επίθεση η αστοχία τους στην επίθεση, όπως και τα πέντε λάθη δεν τους βοήθησε να μειώσουν, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο -10 (17-27).

Οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν να βρίσκουν πιο δύσκολα πόντους, με την απουσία και του Μάικ Τζέιμς από το παρκέ, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι αδικαιολόγητα αγχωμένοι, με κάτι που θα κάνει τα λάθη να συνεχίζονται, ενώ η βιασύνη που έδειχναν δεν τους έδινε τις σωστές επιλογές στην επίθεση. Η διαφορά θα παγιωθεί στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου στους 8-11 πόντους, με την γαλλική ομάδα να βρίσκει λύσεις με Μπέικον και Χολ. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά θα τρέξει ένα δικό του σερί με 7-0 μειώνοντας τη διαφορά στο -4 (30-34), δείχνοντας ότι έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό επιθετικά, με τους Σλούκα και Ουόκαπ να… ανεβάζουν στροφές και το ημίχρονο να κλείνει στο -3 (35-38).

Οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν το δεύτερο μέρος σφίγγοντας κι άλλο την άμυνά τους, με αποτέλεσμα μετά από ένα καλάθι του Βεζένκοφ να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (40-41). Το… πυρηνικό όπλο της Μονακό, ο Μάικ Τζέιμς, έδειχνε να έχει πάρει προσωπικά την αναμέτρηση καταστρέφοντας ότι οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να φτιάξουν, κάτι που γέμιζε νευρικότητα τους φιλοξενούμενους. Ένα τρίποντο του Ντόρσεϊ θα φέρει μπροστά τους Πειραιώτες για πρώτη φορά στον αγώνα (45-43), ενώ με ένα νέο καλάθι του Ελληηνοαμερικάνου η διαφορά θα πάει στο +8 (51-43). Ένα τρίποντο και φάουλ του Γκρέι θα φέρει την διαφορά στο -3 (55-52), όμως η απάντηση από τον Βεζένκοφ και μια εύστοχη βολή του Κώστα Σλούκα θα κάνει το 59-52 που θα είναι και το σκορ που κλείσει η τρίτη περίοδος.

Η διαφορά θα περάσει τους δέκα πόντους (63-52) μετά από εκπληκτικό κάρφωμα του Ζαν Σαρλ, με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν κυρίαρχοι στο ΣΕΦ. Η άμυνα των γηπεδούχων θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα με τον Ντόρσεϊ και ένα καλάθι και φάουλ του Ζαν Σαρλ να φέρνει τη διαφορά στο +17 (74-57). Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι, χωρίς άγχος θα βγάλουν ωραίες φάσεις επιθετικά, χωρίς να χάνουν την συγκέντρωσή τους στην άμυνα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μπορέσει να δώσει ανάσες και στους βασικούς παίκτες, με την διαφορά να ξεπερνάει τους 20 πόντους (82-61) με το 86-63 να είναι το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags