Facebook Pixel Εφές Αναντολού – Ολυμπιακός: Τρικυμία στον Βόσπορο - Black out και βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές στην Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-11-17 21:13:00

Τρικυμία στον Βόσπορο - Black out και βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές στην Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρικυμία στον Βόσπορο - Black out και βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές στην Πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριά ήττα για τους Πειραιώτες στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές που πέταξαν στα… σκουπίδια την προσπάθεια τριών δεκαλέπτων και τις σπουδαίες εμφανίσεις των Φαλ - Βεζένκοφ.

Εφές Αναντολού – Ολυμπιακός: Απέναντι σε έναν… σεληνιασμένο Μπομπουά και μην παίρνοντας βοήθειες από τους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου οι Ερυθρόλευκοι, παθαίνοντας ένα πρωτοφανές μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν κατάφεραν να κερδίσουν στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, γνωρίζοντας την ήττα από την Εφές με 88-69, παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις των Φαλ, Βεζένκοφ και Ουόκαπ. Πλέον η νίκη για τους Πειραιώτες είναι… μονόδρομος την Παρασκευή (19/11) απέναντι στην Μακάμπι, αν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να παραμείνουν στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Πόλη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως θέλουν να τρέξουν στον αγώνα, κάτι που το έκαναν ξεκινώντας με ένα 6-0 με πρωταγωνιστή τον Μπομπουά. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα δείξουν όμως άμεσα αντίδραση και εκμεταλλευόμενοι τον Φαλ, που θα βάλει 7 συνεχόμενους πόντους θα προηγηθούν με 8-12, κάνοντας ένα επιμέρους 2-12. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαφές πως ήθελαν να πάνε τον αγώνα στην δύναμη και κοντά στην ρακέτα, κάτι που έκανε τον Φαλ κυρίαρχο στο ζωγραφιστό. Η σκληρή άμυνα των Πειραιωτών θα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της κάτι που θα φέρει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγει με +7 (10-17) με καλάθι και φάουλ του Βεζένκοφ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιδράσουν και άμεσα θα τρέξουν εκείνοι ένα δικό τους σερί 13-5 παίρνοντας προβάδισμα με 23-22, με το δεκάλεπτο να κλείνει με τους Ερυθρόλευκους να είναι μπροστά με 23-25 έπειτα από καλάθι του Βεζένκοφ.

Από ένα σημείο και μετά οι άμυνα των Πειραιωτών είχε αρκετά προβλήματα, μην μπορώντας να ακολουθήσουν τους παίκτες της Εφές, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει 3 φάουλ 2 λεπτά κάτι που έκανε τους Τούρκους να φτάνουν πιο εύκολα στο καλάθι. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είδαν τους Πρίντεζη και Μάρτιν να παίρνουν προσπάθειες και να τους κρατάνε μια διαφορά +5 πόντων (29-34).  Οι παίκτες  του Αταμάν όμως και πάλι με τον Μπομπουά να κάνει ότι θέλει με δύο εύστοχα συνεχόμενα τρίποντα, αλλά και τα λάθη στην επίθεση των Ερυθρόλευκων, ενώ ένα εύστοχο σουτ του Λάρκιν θα πάρουν προβάδισμα με 37-36, με το ημίχρονο να κλείνει με τον ΜακΚίσικ να καρφώνει στον αιφνιδιασμό κάνοντας το σκορ 42-42.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να είναι άστοχοι και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και πάλι, κάτι που έδινε ευκαιρία στην Εφές να έχει προβάδισμα, με τον Ουοκαπ να είναι αυτός που τους κρατούσε… ζωντανούς. Παπανικολάου και Ντόρσεϊ δεν έδιναν τις βοήθειες που είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα, κάτι που έδινε επιπλέον επιθέσεις στους Τούρκους που με νέο τρίποντο του Μπομπουά και καλάθι του Μόερμαν στον αιφνιδιασμό θα τους κάνει να πάρουν προβάδισμα με 7 πόντους (56-49). Ο Μπαρτζώκας θα "ψηλώσει" την πεντάδα του και με τον Ουόκαπ να συνεχίσει να δίνει λύσεις με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μειώσει στο -4 (60-56), ενώ αν δεν υπήρχε η ολιγωρία στα ριμπάουντ θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα. Το σύστημα θα δείξει ότι… πιάνει μιας και με κάρφωμα και φάουλ του Φαλ θα κάνει τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν εκ νέου (63-63). Μια μικρή, ξανά, χαλάρωση όμως στην άμυνα θα κάνει την Εφές να ξεφύγει με +5 (68-63) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 68-66 μετά από τρίποντο του Βεζένκοφ.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης οι Τούρκοι θα σφίξουν την άμυνά τους και με τον Μπομπουά να πιάνει και πάλι... δουλειά θα ξεφύγουν πολύ γρήγορα με +8 (74-66). Η κακή κυκλοφορία της μπάλας επιθετικά έκανε τους Ερυθρόλευκους να μην έχουν βρει καλάθι, μην μπορώντας να επωφεληθούν τα άστοχα σουτ της Εφές, κρατώντας τους άποντους για σχεδόν έξι λεπτά στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η διαφορά μάλιστα θα ανέβει κι άλλο και μετά από εύστοχες βολές των Τούρκων θα φτάσει και στο +13 (79-66). Τα λάθη στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση των Ερυθρόλευκων θα συνεχιστούν κάτι που θα κάνει τους γηπεδούχους να νιώθουν αρκετά άνετοι με την διαφορά που είχαν, ενώ οι έξτρα επιθέσεις μετά από τα επιθετικά ριμπάουντ έκανε το σκορ να φτάσει στο +15 (84-69), με το τελικό σκορ να είναι 88-69 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags