Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η κίνηση-ματ Πρίφτη στο ΣΕΦ - "Έπιασε στον ύπνο" τον Μπαρτζώκα - Προβληματισμός στο Λιμάνι για τον...
Μπάσκετ
| 2021-11-23 15:25:00

Η κίνηση-ματ Πρίφτη στο ΣΕΦ - "Έπιασε στον ύπνο" Μπαρτζώκα - Προβληματισμός στο Λιμάνι για τον...

Sportdog Team
Η κίνηση-ματ Πρίφτη στο ΣΕΦ - "Έπιασε στον ύπνο" Μπαρτζώκα - Προβληματισμός στο Λιμάνι για τον...

Πώς πήρε το μεγάλο διπλό το Τριφύλλι και τα λάθη των Πειραιωτών. Γιατί η εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς δεν ήταν τυχαία, το πρόβλημα που υπάρχει στον Ολυμπιακό και η επόμενη μέρα στις δύο ομάδες.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα φάουλ που δεν έπαιρναν με τίποτα οι Πράσινοι, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο του ντέρμπι στο ΣΕΦ, είναι κάτι που σχολιάζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Τριφύλλι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι Πειραιώτες πήραν συνολικά 26 φάουλ απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε κυρίως άμυνα ζώνης!

 

Παρόλα αυτά οι Πράσινοι τα κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη, όχι μόνο για το βαθμολογικό αβαντάζ που δίνει για την Α1 και το προβάδισμα έδρας στους τελικούς. Αλλά γιατί κατέβηκαν στο ΣΕΦ και ήταν στα σχοινιά, και κατάφεραν να φύγουν με ένα σπουδαίο διπλό.

 

Προφανώς σημαντική είναι και η παρουσία τού Νέντοβιτς όχι μόνο γιατί πέτυχε σπουδαία και σημαντικά καλάθια, αλλά γιατί έβγαλε τον Φαλ εκτός σχεδιασμού Μπαρτζώκα! Ο Μέικον, για παράδειγμα, φάνηκε ότι δεν μπορούσε να παίξει στα πόδια τον Φαλ, αλλά ο Σέρβος το έκανε μια χαρά ενώ παράλληλα απορρύθμισε την παρουσία τού ψηλού τού Ολυμπιακού κάτω από τη ρακέτα με τα γρήγορα σουτ που έκανε.

 

Ο Νέντοβιτς είναι, πραγματικά ένας παίκτης υψηλού επιπέδου και αν μπορούσε να κάνει έναν μεγαλύτερο αριθμό αγώνων κάθε σεζόν, θα ερχόταν πολύ-πολύ δύσκολα στην Ελλάδα. Ο Πρίφτης, άλλωστε, επέλεξε να συνεχίσει με την άμυνα ζώνης (αν και έκανε κάποιες φορές παιχνίδι μαν του μαν για να μπερδέψει τον αντίπαλο), κι εδώ είναι που αναδείχθηκε πολύ η σπουδαία δουλειά που έκαναν ο Κασελάκης και ο Σαντ Ρος.

 

Τι θα γίνει στο εξής; Αρχικά οι Πράσινοι έχουν εξασφαλίσει ηρεμία λίγων 24ώρων και στη συνέχεια βλέπουμε. Φαίνεται, πάντως, ότι σε πρώτη φάση θα γίνουν αλλαγές στους ξένους της Α1, με τον Φέρελ να είναι εκείνος που αναμένεται να μπει και ο Πέρι εκείνος που θα βγει από την 6άδα των ξένων.

 

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγει στην αγορά και να πάρει παίκτη, όπως έκανε πριν από λίγο καιρό ο Ολυμπιακός με τον Κουίνσι Έισι; Εδώ καλό θα είναι να είμαστε συγκρατημένοι και να κρατάμε χαμηλά την μπάλα. Όντως οι Πράσινοι έδειξαν στο ΣΕΦ ότι διαθέτουν καλό υλικό και αν υπάρξει ενίσχυση μπορεί να αλλάξει η εικόνα της στη συνέχεια... Ήδη, πάντως, έχουμε γράψει ότι υπάρχει σκέψη για να έρθει τουλάχιστον ένας παίκτης

.

 

Κατεβασμένα κεφάλια στον Ολυμπιακό, αλλά...

 

Απογοήτευση υπάρχει στο Λιμάνι μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, καθώς κανείς δεν παραβλέπει ότι ενώ θα μπορούσαν να πνίξουν τους Πράσινους στο 3λεπτο που πελαγοδρομούσαν, όπως είπε και ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, τελικά δεν το έκαναν. Αντίθετα είδαν τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει σπουδαία καλάθια και να κλέβει το ματς.

 

Υπάρχει μικρή μουρμούρα στον Ολυμπιακό σήμερα για το μικρό ροτέισον που έκανε ο Μπαρτζώκας, όταν το Τριφύλλι έδειχνε να παίρνει τα πάνω του. Παρόλα αυτά υπάρχει η δικαιολογία ότι στηρίχτηκε στους παίκτες που του έφεραν το +14, ενώ κουβέντα γίνεται και για το γεγονός ότι δεν πήρε τάιμ άουτ για να παγώσει τον ρυθμό των αντιπάλων.

 

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον από όσα συζητούν σήμερα στον Ολυμπιακό, είναι ότι και οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν βοήθειες στον Φαλ! Ο ψηλός των Πειραιωτών έχει αποδειχτεί λίρα 100, αλλά στις διαστάσεις που έχει το κορμί του ΔΕΝ γίνεται να παίζει 28, 30, 32 λεπτά σε κάθε αγώνα, όσο καλός κι αν είναι.

 

Ο Έισι μπορεί να δώσει λύσεις, όταν θα είναι έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά μέχρι τότε ο Χασάν Μάρτιν δεν δείχνει ότι είναι ο παίκτης που βλέπαμε πέρσι μέχρι να τραυματιστεί. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουν άμεσα στην ομάδα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags