Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα: Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ, με την Μπαρτσελόνα να φεύγει νικήτρια με 85-82 κόντρα στον Παναθηναϊκό, που το πάλεψε μέχρι τέλους και έφτασε κοντά σε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Το ματς είχε ένα συγκλονιστικό τέλος με τον Νέντοβιτς να αστοχεί από το κέντρο για να στείλει το ματς στην παράταση. Οι πράσινοι πλήρωσαν το κακό δεύτερο μέρος, παρά τους 19 πόντους του Νέντοβιτς και τους 16 του Παπαπέτρου.

Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε στην κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 14-2, ενώ ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 4-12 και βρίσκεται στην προτελευταία (17η) θέση της κατάταξης.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά... υπνωτισμένος στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να δώσει από νωρίς την ευκαιρία στην ισπανική ομάδα να πάρει κεφάλι στο σκορ και να έχει μια σημαντική διαφορά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 2΄ το σκορ ήταν 10-2 υπέρ της ομάδας από την Βαρκελώνη χάρη στα 2/2 τρίποντα του Λαπροβίτολα, το δίποντο του Έξουμ και το καλάθι του Σανλί, υποχρεώνοντας τον Πρίφτη σε ένα αρκετά γρήγορο τάιμ άουτ σε λιγότερο από 2΄, μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει με ένα μικρό 4-0 χάρη στους Γουάιτ και Παπαπέτρου, ωστόσο οι Ισπανοί έδειχναν να βρίσουν λύσεις.

Κάπως έτσι ξανά πήγαν τη διαφορά στους 8 με το τρίτο τρίποντο του Λαπροβίτολα! Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι απάντησα με τρίποντο του Παπαπέτρου και 1/2 βολές του Σαντ Ρος, ωστόσο ο Λαπροβίτολα συνέχισε να κάνει ζημιές και να φτάνει τους 11 πόντους σε λιγότερο από 6΄.

Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στους 7 με τον Ντέιβις να κάνει το 23-16 και τον Κούριτς το 26-19, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η πράσινη αντεπίθεση, μιας και ο Παναθηναϊκός στα εναπομείναντα 1.22΄ της πρώτης περιόδου έσβησε αμυντικά την Μπαρτσελόνα και έτρεξε 7-0 σερί για να στείλει τις δύο ομάδες στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με το 26-26.

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός με τους Παπαγιάννη, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου να δίνουν λύσεις συνέχεια στην επίθεση, με τους Ισπανούς να μοιάζουν αρκετά τρακαρισμένμοι στην ζώνη του Δημήτρη Πρίφτη.

Κάπως έτσι είδαμε να χτίζεται μια διαφορά 8 πόντων, παρά το γεγονός ότι ο Μέικον ήταν έξω από τα νερά του με μόλις 1 πόντο!

Παρόλα αυτά οι πράσινοι άντεξαν από την άμυνα τους, έχοντας και τρομερή βοήθεια από τον Σαντ Ρος που έκανε 2 κλεψίματα στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα, οι Ισπανοί πήγαν στο -8 χάρη σε ένα μίνι ξέσπασμα του Μίροτιτς με την αρωγή του Γιοκουμπάιτις με το σκορ να είναι στο 49-41!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός παρότι ξεκίνησε με ένα μίνι 3-0 σερί και έστειλε τη διαφορά στους 11 είδε την Μπαρτσελόνα με ένα δικό της 10-2, να στέλνει τη διαφορά στους και να αναγκάζει τον Πρίφτη σε τάιμ άουτ, με τον Σμιτς να κάνει μεγάλη ζημιά!

Το κακί σερί για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε που είδε το +11 να γίνεται σε λιγότερο από 6΄ με το 59-56 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

O Παναθηναϊκός προσπάθησε να συμμαζέψει τη τραγική τρίτη περίοδο και πήγε λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου όντας στο -4, χάρη σε διαδοχικούς πόντους των Ρος και Έβανς, ωστόσο η πληγή στα ριμπάουντ ήταν αρκετά μεγάλη, με τους Ισπανούς να κάνουν... πάρτι.

Οι πράσινοι και στην τέταρτη περίοδο αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα στο επιθετικό ριμπάουντ, με την Μπαρτσελόνα 5΄ πριν το τέλος να έχει 13!!! Πάντως η μαχητικότητα του Σαντ Ρος έστειλε το ματς στο -6 αναγκάζοντας τον Γιασικεβίτσιους να καλέσει time out 5΄ πριν το τέλος.

Το Τριφύλλι αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι σε όλο το δεύτερο μέρος...Ενδεικτικό είναι ότι σε 17΄ είχαν καταφέρει να σημειώσουν μόλις 19 πόντους..

Ο Κούριτς έκανε το 76-68, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει σε τάιμ άουτ, ενώ απέμεναν 3΄. Ο Παπαπέτρου ξεκόλλησε την ομάδα του με ένα δίποντο, ωστόσο στη συνέχεια ο Μίροτιτς κέρδισε ένα καταδικαστικό γκολ φάουλ για την Μπαρτσελόνα.

Το τρίποντο του Νέντοβιτς και οι βολές του Γουάιτ έστειλαν το ματς στο -4 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια κατάφερε και έβγαλε εξαιρετική άμυνα, σκοράροντας στην αντεπίθεση και κάνοντας το 79-81. Στη συνέχεια οι διαιτητές αγνόησαν επιθετικό φάουλ υπέρ του Νέντοβιτς και ο Μίροτιτς πήγε στις βολές που έκανε το 2/2 με χέρι αλφάδι. Στη συνέχεια έβαλε ένα τρελό τρίποντο ο Σέρβος γκαρντ, για να μειώσει στον πόντο!

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με μακρινό τρίποντο του Νέντοβιτς που δεν βρήκε στόχο, χάνοντας με 85-82!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-26, 49-41, 64-68, 82-85.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 3 (1/4 σουτ), Μέικον 4 (1/8 σουτ, 2/3 βολές), Παπαγιάννης 11 (5/7 δίποντα, 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 16 (5/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κασελάκης, Γουάιτ 9 (7 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 18 (2/4 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ασίστ), Έβανς 8 (4/4 δίποντα), Μαντζούκας, Σαντ Ρος 13 (4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 12 (5/10 δίποντα, 2/2 βολές), Έξουμ 4 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σανλι 5 (1/10 σουτ, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Σμιτς 8 (2/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Οριόλα, Λαπροβίτολα 18 (2/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ), Κούριτς 9 (1), Γιοκουμπάιτις 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη), Μίροτιτς 20 (5/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καϊσέδο.