Facebook Pixel ΑΕΚ: ΑΕΚάρα με ψυχή - Δεν τη "λύγισε" ο κορωνοϊός - Θρίαμβος με Περιστέρι και... πέταξε για Final 4! (Vid)
Μπάσκετ
| 2021-12-26 22:06:00

ΑΕΚάρα με ψυχή - Δεν τη "λύγισε" ο κορωνοϊός - Θρίαμβος με Περιστέρι και πέταξε για Final 4! (Vid)

Sportdog Team
ΑΕΚάρα με ψυχή - Δεν τη "λύγισε" ο κορωνοϊός - Θρίαμβος με Περιστέρι και πέταξε για Final 4! (Vid)

Παρά τις πολλές και μεγάλες απουσίες της, η Ένωση επικράτησε με 90-77 του Περιστερίου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και πήρε μια τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών ήταν η μεγάλη νικήτρια του προημιτελικού Κυπέλλου, καθώς επιβλήθηκε του Περιστερίου με 90-77 και πέρασε στο Final 4 της διοργάνωσης.

«Κιτρινόμαυρη»... μαγκιά κόντρα στα προβλήματα και την ατυχία. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε λαβωμένη (τρία κρούσματα κορωνοϊού και δίχως τους Κίνο Κολόμ - Δημήτρη Μαυροειδή) κόντρα στο Περιστέρι και ο Στέφανος Δέδας είχε μόλις οκτώ παίκτες στη διάθεσή του. Παρ' όλα αυτά και παρά το +13 των φιλοξενούμενων στη 2η περίοδο, η «Ένωση» έκανε... κατάθεση ψυχής στα Άνω Λιόσια, βρήκε αρκετούς πρωταγωνιστές, αλλά και τέσσερα μεγάλα τρίποντα στο 4ο δεκάλεπτο και εν τέλει έφτασε στην τρομερή νίκη - πρόκριση στο Final Four του Ηρακλείου (18-20 Φεβρουαρίου). 

Ο Μπράιαν Ανγκόλα ήταν ο απόλυτος MVP των νικητών σε μια βραδιά που ένιωθε... καυτός. Ο Κολομβιανός φόργουορντ έβαλε 31 πόντους και κατέβασε 9 ριμπάουντ, όμως δεν έπαιζε μόνος. Σπουδαίοι για τους γηπεδούχους ήταν και οι Έρικ Γκρίφιν (17π.), Ίαν Χάμερ (15π., 9ρ.) και Νίκος Παππάς (13π., 4ρ.), που οδήγησαν την ομάδα τους σε μια πρόκριση... κόντρα σε όλα. Παράλληλα, ο Δημήτρης Φλιώνης ευστόχησε σε δυο κομβικά τρίποντα στην τελική ευθεία.

Στην αντίπερα όχθη, πρώτοι σκόρερ για τον Μίλαν Τόμιτς ήταν οι Έρικ ΜακΚρι (15π.), Γκλεν Κόζι (13π.), όμως γεγονός είναι πως οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έδειξαν για άλλη μια φορά τα πολλά προβλήματά τους.

Οι Αμερικανοί του Περιστερίου έκαναν τη διαφορά στο ξεκίνημα (5/5 εντός πεδιάς) και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (6-11 στο 5' και 8-16 στο 7' με 7π. του Στίβεν Γκρέι). Στο 8' πάτησε παρκέ ο εμπύρετος Μιχάλης Καρλής και στη συνέχεια η «Ένωση» μπόρεσε να... ροκανίσει την απόσταση χάρη στον Έρικ Γκρίφιν (13-16). Όμως, η υπεροχή της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς φάνηκε στο σκορ της 1ης περιόδου (15-21), παρά τα 7 λάθη της.

Το Περιστέρι κυριαρχούσε απόλυτα (15-28 στο 12'), με τον Δέδα να είναι έξαλλος με τους διαιτητές και το γήπεδο στα Άνω Λιόσια να... βράζει. Οι Περιστεριώτες έκαναν παράπονα για τους φίλους της «Ένωσης» πάνω από τον πάγκο τους και οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθούν οι συγκεκριμένες σειρές στην εξέδρα. Ύστερα από μία ολιγόλεπτη διακοπή οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο αποφασιστικοί στο παρκέ και μάζεψαν την γρήγορα απόσταση με τον Νίκο Παππά (7π.) και τον Μπράιαν Ανγκόλα (12π., 4ρ.) να βγαίνουν μπροστά (28-33 στο 15' και 36-37 στο 17'). Μάλιστα, με το κάρφωμα του Ίαν Χάμερ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν (40-39). Γεγονός είναι πως μετά τη διακοπή το Περιστέρι είχε χάσει τον προσανατολιγμό του και η ΑΕΚ «έκλεισε» το ημίχρονο μπροστά (48-45).

Στην επανάληψη οι Ανγκόλα, Παππάς, Γκρίφιν είχαν κεκτημένη ταχύτητα, ο Δέδας συνέχιζε τη σωστή διαχείριση των μοιρασμένων επιλογών του και η «Ένωση» παρέμεινε μπροστά (58-50 στο 23' και στο 60-55 στο 25'). Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό και αμφίρροπο και το ντέρμπι δεν άλλαζε... χαρακτήρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Το Περιστέρι έμοιαζε να παίζει στο τέμπο των γηπεδούχων, αλλά δεν έχανε την επαφή με το σκορ και βρήκε «ανάσες» με ένα σημαντικό τρίποντο του Λίνου Χρυσικόπουλου. Έτσι, το σκορ στο 30' ήταν 68-65 και τα πάντα έμεναν «ανοιχτά».

Ο προημιτελικός ήταν φανερό πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και οι δύο ομάδες τα έδιναν όλα (7φ. σε 2'). Σε εκείνο το σημείο δύο μεγάλα τρίποντα των Φλιώνη - Ανγκόλα έστειλαν τον «Δικέφαλο» στο +9 και ξεσήκωσαν την εξέδρα (76-67 στο 33'). Παρά το τάιμ άουτ, το Περιστέρι ήταν αρκετά στατικό στην επίθεση και η νέα «βόμβα» του Φλιώνη έστειλε την ΑΕΚ στο +12 (79-67 στο 34'). Ωστόσο, ένα προσωπικό 5-0 του Χρυσικόπουλου κράτησε τους φιλοξενούμενους στον αγώνα (79-72 στο 35'). Μετά το τάιμ άουτ του Δέδα οι Ανγκόλα - Χάμερ βρήκαν σκορ και η «Ένωση» κυριάρχησε ξανά πλήρως (84-74 στο 36'). Η 4η «τριποντάρα» της τελευταίας περιόδου είχε την... υπογραφή του Κολομβιανού, που έφτασε τους 30π. (87-76) και κάπου εκεί όλα μπήκαν σε μια σειρά. Στην τελική ευθεία το θεωρητικά πιο γεμάτο Περιστέρι είχε μείνει από επιλογές και δυνάμεις, δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα από τον πάγκο του και η «Βασίλισσα» πέρασε στο Final Four του θεσμού με μια σπουδαία εμφάνιση (90-77).

Τα Δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags