Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ιωνικός: Ξέσπασε στον Ιωνικό ο Ολυμπιακός - Βρήκε ρυθμό και τον "διέλυσε" με νέα 100άρα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-01-15 22:00:00

Ξέσπασε στον Ιωνικό ο Ολυμπιακός - Βρήκε ρυθμό και τον "διέλυσε" με νέα 100άρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξέσπασε στον Ιωνικό ο Ολυμπιακός - Βρήκε ρυθμό και τον "διέλυσε" με νέα 100άρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση μετά την ήττα τους από τη Φενέρμπαχτσε στη Euroleague και... ισοπέδωσαν την ομάδα της Νίκαιας στο ΣΕΦ με 109-65.

Ο Ολυμπιακός είχε την ανάγκη να βρει ρυθμό μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και κατάφερε να το κάνει, πετυχαίνοντας παράλληλα μία ευρεία νίκη με 109-65 επί του Ιωνικού για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Μία πολύ καλή προπόνηση ήταν για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον Ιωνικό, αφού η έξαρση του κορωνοϊού άφησε πίσω τους «ερυθρόλευκους» και η επιστροφή στη δράση της Stoiximan Basket League ήταν μία καλή ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επανέλθει στα στάνταρ της πριν τις επόμενες υποχρεώσεις της στην Euroleague. Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 9-1 στο πρωτάθλημα, έχοντας κορυφαίους τους Σάσα Βεζένκοφ (16π, 6ρ), Μουσταφά Φαλ (13π, 5ρ) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (13π, 4ρ). Επέστρεψε ο Κουίνσι Έισι, ο οποίος αγωνίστηκε για 15 λεπτά και πέτυχε 12 πόντους. Από την άλλη, οι Νικαιώτες έπεσαν στο 3-7, αλλά έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Έκαναν ντεμπούτο οι νεοφερμένοι Τζος Πάρκερ (0π, 0/5 σουτ) και Κέβιν Λάνγκφορντ (3π), αλλά και ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες (2π, 2ρ), ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Από πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει τα θεμέλια μίας εύκολης νίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αρκετά σοβαροί στην αναμέτρηση και στις δύο άκρες του παρκέ. Η ενέργεια που έβγαλαν στην άμυνα τους βοήθησε να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο στην επίθεση και έπειτα από δύο αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά ήδη με 9-0. Μπορεί ο Ιωνικός να χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να βρει σκορ στην αναμέτρηση, όμως κατάφερε να βρει οκτώ αναπάντητους πόντους και να μειώσει σε 10-8 κοντά στα μισά της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, οι Νικαιώτες έμειναν χωρίς εύστοχο σουτ στα επόμενα τέσσερα λεπτά και ο Ολυμπιακός ανέβασε ένταση στο παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε κάθε συνθήκη που του έδωσε η αντίπαλη άμυνα. Έτσι οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 15-0 και στο 8’ βρέθηκαν στο +17 (25-8), ενώ με τον Βεζένκοφ να ευστοχεί σε τρίποντο στο τέλος και να φθάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 30-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός από το ξεκίνημα, καθώς οι μαζεμένες αλλαγές του Γιώργου Μπαρτζώκα δημιούργησαν ένα προσωρινό πρόβλημα στον ρυθμό των Πειραιωτών. Οι Σλούκας, Λούντζης και Λαρεντζάκης χρειάστηκαν χρόνο για να αποδώσουν, όταν βρέθηκαν να αποτελούν την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων», που σταδιακά άρχιζαν να ανεβάζουν ξανά τον δείκτη του σκορ και της διαφοράς. Στο 16’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με 25 πόντους (47-22), ωστόσο ο Ιωνικός συνέχισε να παίζει το παιχνίδι του και να προσπαθεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Μάλιστα, με προσπάθειες του Μόουζες κοντά στο καλάθι και με τρίποντα των Αθηναίου, Λάνγκφορντ και Αρσενόπουλου, οι Νικαιώτες μείωσαν σε 55-36 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους επέστρεψε και στο παρκέ η βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, κάτι που αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ιωνικού. Ό,τι και να προσπάθησε να αλλάξει ο Κούρο Σεγκούρα στην αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων δεν βγήκε, αφού οι Φαλ και Βεζένκοφ δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Άλλωστε οι πόντοι μέσα από τη ρακέτα ήταν η κύρια πηγή σκοραρίσματος στο σημερινό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Οι γηπεδούχοι έβαλαν 15 πόντους στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου και παρά το γεγονός ότι η παραγωγικότητά τους έπεσε σε κάποιο σημείο, η καλή άμυνα τους έφερε στο +29 (77-48) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Μπορεί το παιχνίδι να είχε κριθεί, ωστόσο μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και συνέχισε να σκοράρει... κατά βούληση και να ανεβάσει συνεχώς τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 32 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κέρδισαν τον Κουίνσι Έισι, ο οποίος ξεχώρισε στο τέλος, ενώ με συνεχόμενα τρίποντα τελείωσαν το ματς στο +44 (109-65).

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 55-36, 77-49, 109-65

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags