Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Νοικοκύρης πολυτελείας o Γιόβιτς - Θέλει... Αλεξάντερ ο Πρίφτης - Παρένθεση για Ολυμπιακό η Φενέρ"
| 2022-01-16 14:00:00

"Νοικοκύρης πολυτελείας o Γιόβιτς - Θέλει... Αλεξάντερ ο Πρίφτης - Παρένθεση για Ολυμπιακό η Φενέρ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Νοικοκύρης πολυτελείας o Γιόβιτς - Θέλει... Αλεξάντερ ο Πρίφτης - Παρένθεση για Ολυμπιακό η Φενέρ"

"Άλλο παίζω μπάσκετ και άλλο διοικώ για τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη"! Ο Τόλης Κοτζιάς αναλύει στο Sportdog.gr την κατάσταση στους Αιωνίους και ζητάει... χρόνο για τους προπονητές και τις διοικήσεις. Τί θα γίνει με Γιόβιτς στο Τριφύλλι και πώς θα τερματίσουν οι Ερυθρόλευκοι στην Ευρωλίγα;

Την κατάσταση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ανέλυσε ο Τόλης Κοτζιάς. Ο κορυφαίος μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για τα θέματα που απασχολούν τους Αιωνίους.

Υποστήριξε, ότι το Τριφύλλι θέλει υπομονή, προπόνηση, τον Γιόβιτς υγιή και έναν σέντερ που να αλλάζει τον Παπαγιάννη για να βελτιωθεί, ενώ όσον αφορά τον Ολυμπιακό, θεωρεί, ότι η εμφάνιση με Φενέρ ήταν μία κακή παρένθεση. Διαβάστε αναλυτικά όσα μας είπε:

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βελτιωθεί;

«Ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες, που είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό, θέλει κατ’ αρχάς υπομονή και προπόνηση. Είναι άτοπο να περιμένουμε από μία ομάδα να βγάλει μάτια, μπαίνοντας σε ένα ματς, ενώ έχει προηγηθεί νόσηση των περισσοτέρων μελών της, κάτι, που είχε ως συνέπεια να μην γίνονται και οι προπονήσεις, έτσι όπως πρέπει να γίνονται.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός περιμένει να δει πως είναι ο Γιόβιτς, σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι κι άτυχοι οι «πράσινοι» για τον επιπλέον λόγο ότι την ώρα, που ήταν να έρθει ο Σέρβος στην Αθήνα, προσεβλήθη και αυτός από τον ιό.

Αν είναι καλά ο Γιόβιτς, ο Παναθηναϊκός θα νοιώσει πολύ καλύτερα γιατί πρόκειται για κανονικό πλέι-μέικερ, που ξέρει άριστα το παιχνίδι. Παράλληλα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της χρονιάς οι «πράσινοι» θα χρειαστούν και έναν παίκτη να αλλάζει τον Παπαγιάννη. Έναν σέντερ, που δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομερό, χρειάζεται, όμως, να κάνει βασικά πράγματα της θέσης. Έναν, δηλαδή, σαν τον Μπακό της Μανρέσα ή τον Αλεξάντερ της Φουενλαμπράντα. Αν μπορέσουν να έρθουν έτσι τα πράγματα, να είναι καλά, δηλαδή, ο Γιόβιτς και να αποκτηθεί ένας ψηλός, που να κάνει τα βασικά, τότε ναι ο Παναθηναϊκός θα γίνει πολύ καλύτερος».

Ο Γιόβιτς είναι η μεταγραφή που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κοντράρει τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα-Κύπελλο που είναι πλέον οι μοναδικοί πράσινοι στόχοι;

«Όπως ανέφερα και παραπάνω, χρειάζεται ο Γιόβιτς να είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζεται και ένας ψηλός. Ο Γιόβιτς δεν είναι killer. Είναι ένας νοικοκύρης πολυτελείας. Killer είναι ο Νέντοβιτς. Τον Νέντοβιτς έχει ο Παναθηναϊκός για αυτή την δουλειά.

Ο Πρίφτης πήγε στον Γιόβιτς, γιατί ξέρει ότι αν είναι καλά, θα του κάνει την δουλειά. Είναι ρίσκο λόγω του ότι ο Σέρβος έχει ουσιαστικά να παίξει έναν χρόνο, αλλά ρίσκο θα ήταν όποιον και να έπαιρνε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Γιατί αν έπαιρνε έναν υγιή παίκτη, δεν θα ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας. Θα ήταν κάποιος από το Τσάμπιονς Λιγκ πιθανότατα ή από κάποια ευρωπαϊκή λίγκα. Αρα ρίσκο. Άλλο Τσάμπιονς Λιγκ, άλλο Γκαζιαντέπ, άλλο Παναθηναϊκός. Και καλά θα πείτε για τον Αλεξάντερ ή τον Μπακό δεν ισχύει αυτό; Όχι. Γιατί εδώ μιλάμε για τον παίκτη, που θα έχει το τιμόνι στα χέρια του. Όχι για τον συμπληρωματικό ψηλό. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και συν τοις άλλοις ο Μπακό έχει εμπειρία Ευρωλίγκας».

Μπορεί η υπάρχουσα διοίκηση να αλλάξει την ομάδα του Τριφυλλιού;

«Βεβαίως μπορεί να κάνει καλύτερη την ομάδα. Αλβέρτης και Διαμαντίδης είναι τεράστιες προσωπικότητες και δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω πράγματα. Ολος ο κόσμος ξέρει το μέγεθός τους. Είναι, όμως, άλλο παίζω μπάσκετ και άλλο διοικώ μία ομάδα. Ως εκ τούτου Αλβέρτης και Διαμαντίδης είναι ακόμη στο στάδιο της εκμάθησης από την στιγμή, που είναι η δεύτερή τους χρονιά στο τιμόνι της ΚΑΕ. Ανατρέξτε στο παρελθόν και δείτε τεράστιους διοικητικούς παράγοντες με αμέτρητα χρήματα πόσα χρόνια έκαναν για να μάθουν το έργο».

Η εμφάνιση με τη Φενέρ ήταν απλά μία κακή παρένθεση για Ολυμπιακό;

«Ναι, θεωρώ ότι ήταν μία παρένθεση. Ο ιός και η αποχή από τις προπονήσεις ήταν ο πρώτος λόγος της κακής εμφάνισης του Ολυμπιακού με την Φενέρ, αλλά όχι ο μοναδικός. Επαιξαν ρόλο ακόμη η αποβολή του Μπαρτζώκα και ο τραυματισμός του ΜακΚίσικ. Δεν θα αργήσουν οι Πειραιώτες να βρουν τον εαυτό, που είχαν πριν από την ιστορία με τον ιό».

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Πειραιά;

«Ο πριν από την ιστορία με τον ιό Ολυμπιακός έδειχνε αποφασισμένος και έτοιμος για όλα. Νομίζω ότι σε λίγο καιρό πάλι έτσι θα είναι. Εχει αρχή, μέση και τέλος, τα μέχρι τώρα δείγματα του είναι εξαιρετικά. Να δούμε και πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τον Εϊσι, γιατί μπαίνοντας στην τελική ευθεία της χρονιάς κάθε ομάδα που θέλει να πάει μακριά, πρέπει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα... γυρίζει όλα τούμπα ο "τελειωμένος" στον Ολυμπιακό - Ακυρώνει τη μεταγραφή ο Μπαρτζώκας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags