Facebook Pixel Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Η μέρα της... Μαρμότας στο Τελ Αβίβ - Νέα ήττα... καρμπόν με Φενέρ για τον Ολυμπιακό από Μακάμπι
Μπάσκετ
| 2022-01-20 22:51:00

Η μέρα της... Μαρμότας στο Τελ Αβίβ - Νέα ήττα... καρμπόν με Φενέρ για τον Ολυμπιακό από Μακάμπι

Sportdog Team
Η μέρα της... Μαρμότας στο Τελ Αβίβ - Νέα ήττα... καρμπόν με Φενέρ για τον Ολυμπιακό από Μακάμπι

Δεν τα κατάφεραν στο Ισραήλ οι Ερυθρόλευκοι και γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη και έβδομη συνολικά ήττα τους στην φετινή Euroleague από τους Ισραηλινούς που κέρδισαν για πρώτη φορά μετά τις 17 Νοεμβρίου.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Το έργο της… Πόλης σε επανάληψη από τους Ερυθρόλευκους και στο Τελ Αβίβ μιας και μπορεί στο πρώτο μέρος απέναντι στην ομάδα του Λαού να ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, όμως τα λάθη, η αστοχία, αλλά και η φανταστική εμφάνιση του Ζίζιτς έφεραν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Euroelague με σκορ 84-69. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με αυτό το αποτέλεσμα έφτασαν συνολικά τα εφτά χαμένα παιγνίδια, όμως συνεχίζουν να είναι στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας της διοργάνωσης, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίρνει και πάλι ροζ φύλλο αγώνα μετά από οχτώ σερί ήττες και τις 17 Νοεμβρίου και τη νίκη επί της Μονακό.

Το ματς: 

Με μεγάλες δυσκολίες για τους Ερυθρόλευκους ξεκίνησε ο αγώνας στο Τελ Αβίβ, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να μην μπορούν να βρουν χώρους και να είναι πολύ άστοχοι έχοντας μόλις δύο πόντους σε έξι λεπτά. Αν βάλουμε και τα τέσσερα λάθη καταλαβαίνει κανείς πόσο άσχημη ήταν η αρχή για τους φιλοξενούμενους, που όμως χάρει στην καλή τους άμυνα δεν έδωσαν το δικαίωμα να ξεφύγουν στο σκορ και μάλιστα με τρίποντο του Παπανικολάου να κάνει το 10-7, με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει όλους τους πόντους της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα λέι απ του Ντόρσεϊ θα φέρει τον αγώνα στα ίσα (14-14), με την παρουσία του Κώστα Σλούκα στην πεντάδα να δίνει την ηρεμία και υπομονή που είχαν ανάγκη οι συμπαίκτες του, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 19-16 για τους Ισραηλινούς.

Οι δύο αντίπαλοι θα είναι και πάλι άστοχες και με αρκετά λάθη στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να δείχνουν διάθεση να… σφίξουν την άμυνά τους και να ανεβάζουν την σκληρότητα των μαρκαρισμάτων τους. Οι Ερυθρόλευκοι όμως θα περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Πρίντεζη (19-21) κάνοντας ένα πολύ γρήγορο σερί 0-5. Η παρουσία των Λαρεντζάκη και Χασάν Μάρτιν στην πεντάδα έδινε ενέργεια στην άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και με τρίποντο και λέι απ του ΜακΚισικ θα κάνει την ομάδα του να προηγηθεί με +5 (23-28). Κάπου εκεί η Μακάμπι θα εκμεταλλευτεί τις κακές επιλογές των Πειραιωτών στην επίθεση και με 6-0 σερί θα πάρει και πάλι το προβάδισμα (31-30).  Ο αγώνας θα πηγαίνει πόντο με πόντο, με τον Ολυμπιακό να επωφελείται από τα φάουλ των γηπεδούχων και να βρίσκουν πόντους από την γραμμή των βολών, με το ημίχρονο πάντως να βρίσκει τους Ισραηλινούς μπροστά στο σκορ με 40-38.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν πως θέλουν να να ανεβάσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους, όμως τα λάθη θα φέρουν και πάλι την Μακάμπι μα ξεφύγει με +4 (45-41), ενώ παράλληλα ο Φαλ θα δείξει εκτός ρυθμού κάνοντας το τρίτο προσωπικό του φάουλ μόλις στο 22'. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο Ζίζιτς να συνεχίσει να κάνει... πάρτι και τους Ισραηλινούς να ξεφεύγουν με +9 (52-43). Οι  γηπεδούχοι δεν θα χαλαρώσουν με την διαφορά να ανεβαίνει στους +11 (90-49) με τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι πολύ άστοχοι επιθετικά κάτι που είχε ως αιτία και τα εύκολα καλάθια που δέχονταν στην άμυνά τους.Σλούκας και Φαλ θα δώσουν στους Ερυθρόλευκους ένα γρήγορο 5-0 σερί καταφέρνοντας να μειώσουν το σκορ σε 60-54, όμως και πάλι οι κακές αποφάσεις θα κάνουν την... εμφάνισή τους με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με την Μακάμπι μπροστά με +10 (66-56).

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα βρει τους γηπεδούχους να μπαίνουν θέλοντας να δώσουν... τέλος στον αγώνα με τον Ρέινολντς να έχει αναλάβει να τον ρόλο του Ζίζιτς, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν τις λάθος επιλογές επιθετικά. Όλα αυτά θα κάνουν τη διαφορά αντί να πέφτει να ανεβαίνει στο +15 (72-57) για τους γηπεδούχους, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να είναι φανερό πως είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και την ηρεμία τους, έχοντας βρει σκορ μόνο από την γραμμή των βολών. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Ισραήλ ήταν δεδομένο ότι ήταν διαδικαστικά με τη διαφορά να ανεβαίνει και την Μακάμπι με τρίποντο του Ουίλμπεκιν να περνάει και τους 20 πόντους (81-59). Αυτό που τελικά θα καταφέρουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο τελευταίο κομμάτι, θα είναι μειώσουν την διαφορά του αγώνα με το 84-69 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags